-
Odp: Nowe forum bieszczadzkie
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
................................Przecież jeżeli z Nią ktoś chce pogadać to wiadomo gdzie szukać,vm tam wpada i gada.
Z tego co wiem, to tym miejscem dyskusji jest pewien kultowy wypał. Vm tam może wpadać bo ma bliżej i jest młodszy.
Mnie trudno byłoby z każdą ripostą do Mucznego jechać, pomijając wszystko inne, wątroba mogłaby nie wytrzymać tego typu "dyskusji", nawet przy założeniu że ilości naprawdę byłyby symboliczne!
Może jednak lepiej na Forum, było nie było, dyskusyjnym??? + P.....mp
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Z tego co wiem, to tym miejscem dyskusji jest pewien kultowy wypał. Vm tam może wpadać bo ma bliżej i jest młodszy.
Mnie trudno byłoby z każdą ripostą do Mucznego jechać, pomijając wszystko inne, wątroba mogłaby nie wytrzymać tego typu "dyskusji", nawet przy założeniu że ilości naprawdę byłyby symboliczne!
Może jednak lepiej na Forum, było nie było, dyskusyjnym??? + P.....mp
Heh,miałem na myśli forum.turystyka-górska.pl ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Bardziej lubię takie fora, na których mogę bez denerwowania się czytać wszystkie wątki.
B.
A to są takie ??? Ja jeszcze na takie nie trafiłem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
A to są takie ??? Ja jeszcze na takie nie trafiłem.
Ja mam stosunkowo duży poziom tolerancji więc taka jest dla mnie większość forów, ale akurat ten wątek wyjątkowo mnie wk...rwiał.
Mniejsza z tym, nie ma chyba po co drążyć tego głębiej.
Ze swoimi niektórymi przyjaciółmi tez nie dyskutuję na tematy polityczne, bo chyba byśmy się pobili, mimo wszystko przyjaźnię się z nimi. Chociaż nie ukrywam - łatwiej jest z takimi, z którymi ma się zgodne poglądy.
B.
-
Tym razem ja pełnię rolę listonosza i przekazuję wiadomość od Lucyny.
Zaznaczam jednakże, że nie wszystko jest dla mnie jasne, bo na "kultowym wypale" nie byłam.
Cytat:
Zamieszczone przez Lucyna
B.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
(...)
A małżonek to co najwyżej pejczykiem odgania mnie od komputera :mrgreen:
B.
Przestańcie z tym sado - maso, bo ja jeszcze ten temat rozwinę ...
:-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
nie wszystko jest dla mnie jasne, bo na "kultowym wypale" nie byłam.
Chodzi chyba o wypał przy szosie do Mucznego niedaleko drogi do Dydiowej. Pisał o nim Piskal:
Cytat:
Zamieszczone przez
piskal
Wreszcie dochodzimy do szosy i tam się rozstajemy. Stały Bywalec i Andrzej idą do Mucznego po samochody, my zostajemy przy wypale. Tam razem z gospodarzem wypijamy resztę koniaku.
Basiu, jak widzisz, też tam nie byłem.
-
Właśnie tego nie powinno być: złośliwości. Ja rozumiem, że można mieć preferencje tematyczne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Mam nadzieję - i to napiszę całkiem szczerze - że wrócą długie i nieprzyjemne dyskusje o historii,na dodatek jednak związane z wydarzeniami w Bieszczadach.
Ale krytykowanie innego wątku powinno być poparte rzeczowymi argumentami np. że temat florystyczny zawiera wiele błędów, że od paru miesięcy nikt nie napisał nowego posta, że w kółko wałkuje się te same roślinki, że amatorszczyzna itp. Jednak takich zarzutów w przypadku tego tematu nie możesz postawić. Dział florystyczny jest prowadzony rzetelnie, z zaangażowaniem, z dobrymi zdjęciami, z informacjami dla każdego, temat jest otwarty dla wszystkich (czy ktoś chce zapytać czy chce odpowiedzieć), jest kopalnią wiedzy o roślinach w Bieszczadach.
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Wtedy będzie widać że forum żyje a nie jest tylko miejscem wzajemnej adoracji (mli-mli,jaki piękny kwiatek - och,cudowny - great,wunderbar itp,itd)
Jest to jeden z wątków merytorycznych. Nawet ośmielę się powiedzieć, że jest jednym z "bardziej żywych". Dla porównania odniosę się do owego nowego forum bieszczadzkiego, tamtejsza flora od marca liczy postów 29, ostatni post pochodzi z lipca. Jesli ktoś będzie chciał tam zdobyc nieco wiedzy o roślinności w Bieszczadach, to sie mocno rozczaruje.
Przyznaję, że czasem sobie pożartujemy i jak to bywa w kręgu pasjonatów, nie da się ukryć zamiłowania do wspólnej dziedziny, podziwu dla czyjeś wiedzy, umiejetności. Ten sam podziw całkiem jawnie wyrażany jest również w innych wątkach.
Nawet we wspomnianych przez Ciebie dyskusjach historycznych obok suchych faktów nie brakuje innych wtrętów bez związku z tematem, nie mówiąc o osobistych wycieczkach oraz wzajemnym obrażaniu. Krytykujesz, ale sam nie wiele robisz, nie jesteś czynnym uczestnikiem dyskusji. Coś cię drażni, ale to Twój problem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Jakoś sobie nie wyobrażam że odpalasz forum, a nad Twoją głową stoi Twój Szanowny Małżonek (serdeczne pozdrowienia) z pejczykiem i zmusza Cię do czytania wątków które Ci nie pasują :twisted:
Nie musisz czytać wszystkich wątków,ja też niektóre omijam.
Otóż to, nie chcesz nie czytaj.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Przestańcie z tym sado - maso, bo ja jeszcze ten temat rozwinę ...
:-D
jestem ZA :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
jestem ZA :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Stały Bywalcze, słowo się rzekło, kobyłka u płota. A co to będzie miało wspólnego z nowym forum bieszczadzkim?
-
Tak przy okazji niejako chciałem poruszyć problem trochę innej wagi.
Spora część z nas dostaje prywatne wiadomości od nowo zarejestrowanych ludzi na forum.
Pytają o to czy tamto. Kiedyś pociągnąłem temat i okazało się osoba BOI się zapytać na forum w związku ze swoją małą wiedzą na temat Bieszczadu.
Boi się skompromitowania? Ofuknięcia przez ekspertów?
Przy okazji wątku "Lucyny" przyszło mi to do głowy. Ona zawsze pałowała wszystkich "merytoryką".
Rzecz w tym wszystkim jest taka że ujmując problem obrazowo wylewamy dziecko z kąpielą. Forum w moim przekonaniu nie powinno być kółkiem wzajemnej adoracji. Powinno integrować. Eksperci jak najbardziej powinni tutaj mieć swoje miejsce - ale także i misję. ;p Misję niesienia wiedzy do ludzi.
Co o tym myślicie?
-
A spróbuj się nie przywitać w pierwszym poście po zalogowaniu :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Rzecz w tym wszystkim jest taka że ujmując problem obrazowo wylewamy dziecko z kąpielą. Forum w moim przekonaniu nie powinno być kółkiem wzajemnej adoracji. Powinno integrować. Eksperci jak najbardziej powinni tutaj mieć swoje miejsce - ale także i misję. ;p Misję niesienia wiedzy do ludzi.
Co o tym myślicie?
Kiedy ja akurat nie zauważyłam niechęci do dzielenia się swoją wiedzą wśród osób na tym forum.
To raczej inne fora się w tym specjalizują :mrgreen:
Wręcz przeciwnie - tutaj wszelkim "nowym" (jeśli odważą się ujawnić) na prawdę chętnie służy się pomocą - nawet w pytaniach o stacje benzynowe.
Co do "merytoryki" - przesadne nawoływanie do jej przestrzegania budzi niechęć. Ona powinna wynikać "sama z siebie".
Z ogromną przyjemnością czytam zawsze przyrodnicze posty Marcina i dużo się z nich uczę, a przecież Marcin do "merytoryki" nie nawołuje tylko po prostu zwyczajnie ciekawie pisze.
Podobnie z ogromną przyjemnością czytam zawsze wszystkie relacje.
To powinna być rzecz naturalna a nie przywoływana w sposób sztuczny i nie stanowiąca straszak.
B.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Eksperci jak najbardziej powinni tutaj mieć swoje miejsce - ale także i misję. ;p Misję niesienia wiedzy do ludzi.
Co o tym myślicie?
Ja tak to właśnie czuję i chociaż wiem, że podaję informacje znakomicie znane moich kolegom po fachu (przynudzam), to robię to, aby np. ktoś kto sobie wklika dane hasło w wyszukiwarce naszego tematu to sie cos więcej dowiedział, albo ktoś lubi temat i chce poszerzyć horyzonty. Mam wiele zrozumienia, cierpliwości i tolerancji dla kogoś kto się nie zna na rzeczy, ale chce się poznać. Powiem nieskromnie tę misję to mam we krwi.
Sama sie cieszę bo tez mogę się uczyć od lepszych ode mnie i mam od kogo. Gdyby nie zaangazowanie takich osób, ekspertów, to rzeczywiście byłoby to zwykłe ble, ble.
-
Powtórzę do znudzenia:
Nie chodzi o adorację ale szacunek,umiar i liczenie się ze słowami.Można konstruktywnie dyskutować,można się nie zgadzać (ale wtedy uzasadnić własne zdanie).Emocje też można pokazywać(zdrowiej niż je tłamsić),ale bez obrzucania adwersarza inwektywami.Zgadzam się z Pastorem,że chamstwo jest większe kiedy anonimowe,kiedy nie musi się patrzeć prosto w oczy osobie,którą się obraża.Osobiście nie cierpię też "zaparć" w rodzaju "nie,bo nie!".Zdarza mi sie w czasie jakiejś dyskusji,której się przyglądam,być raz po tej,raz po drugiej stronie doszukując się racji z obu.Zwłaszcza w tematach nowych,nie do końca mi znanych.Porzucam szukanie prawdy, kiedy zaczyna się pyskówka.
Nie dziwię się nowym,że mają tremę przed zadaniem pytania.Czasem "nalot" nadchodzi z najmniej oczekiwanej strony,bo ktoś akurat wstał lewą nogą i nic mu się nie podoba.Więcej tolerancji dla innych,ale chamstwu stanowcze weto!Jeśli już komuś przyłożyć to dowcipem w dobrym gatunku.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
maciej_ka
Właśnie tego nie powinno być: złośliwości. Ja rozumiem, że można mieć preferencje tematyczne.
Maciej_ka, litości !
Nie czepiam się akurat wątku florystycznego ani trochę,sam przecież się w nim udzielam,może okresowo,jak nie ma chętnych,teraz jest ruch więc tylko czytam.Miałem raczej na myśli pewien mechanizm a że obrazek z kwiatkiem akurat mi się na oczy wcisnął to go przywołałem.To precyzuję : nie lubię tzw "miziania się po fiutkach" :twisted: , bez wskazywania na konkretny wątek.
Kula w płot.
-
Twoja precyzja mnie powaliła:mrgreen: ale grunt, że się kwiatków nie czepiasz, bo na to nie pozwolę. Jakem maciejka!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
To precyzuję : nie lubię tzw "miziania się po fiutkach" :twisted: ,.
hmmmm
Wcześniej coś o pejczykach było...
Browar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zaczynam się Ciebie bać!!!:mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
hmmmm
Wcześniej coś o pejczykach było...
Browar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zaczynam się Ciebie bać!!!:mrgreen::mrgreen:
No wiesz, żeby życie miało smaczek,raz dziewczynka,raz chłopaczek ;)
-
Przekazuję wiadomość od Lucyny, która w dalszym ciągu nie może bezpośrednio pisać na forum:
Cytat:
Zamieszczone przez Lucyna
Witam drogi Darku.
Jestem zaskoczona Twoją wypowiedzią. Nie sądziłam, że tak oceniasz moją byłą ocecność na forum. To coś nowego. Nie wiedziałam, że byłam nieuprzejma dla nowych userów, nie dzieliłam się wiedzą. No cóż mój Drogi, spójrz jeszcze raz na ilość moich postów i policz te niemerytoryczne. Mam bowiem wrażenie, że byliśmy na dwóch różnych forach. Proszę nie stawiaj mi zarzutów, nie mam możliwości obrony. Proszę także o zakończenie tej kpiny, nie zbanowana ale pozbawiona dostępu do forum. Dodaj słówko ban do mojego profilu lub wykasuj profil.
Serdecznie pozdrawiam, życzę wielu sukcesów
Lucyna
@ Basiu Z
Mam nadzieję, że przyjmiesz moje zaproszenie i na kultowym wypale wypijemy łyczek koniaku.
Moi Drodzy, gdybyście chcieli czegoś dowiedzieć o Bieszczadach, zadać mi pytanie to zapraszam na forum turystyka gorska. Postaram się Wam pomóc o ile będę w stanie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Przekazuję wiadomość od Lucyny, która w dalszym ciągu nie może bezpośrednio pisać na forum:
Nie może pisać i nie będzie. Po naradzie w gronie moderatorów doszliśmy do wniosku, że Lucyna nie powinna mieć możliwości pisania na tym forum.
Profil Lucyny zgodnie z jej prośbą został usunięty.
-
Rozumiem, że forum jest w sumie czyjąś własnością. Rozumiem, że osoba / gremium to ustala w związku z tym regulamin.
Jednak, czy nie byłoby lepiej, gdyby forumowicze współdecydowali o takich sprawach? Nie mówię, że w każdym przypadku usuwania profilu, czy banowania powinno się tak robić, ale sprawa Lucyny dorobiła się w sumie własnego "podwątku".
Kilka osób się na ten temat wypowiada, pośredniczy w komunikacji, ktoś nawet zasugerował głosowanie.
Więc może zamiast autorytatywnej decyzji moderatorów powinno poddać się to dyskusji, a decyzję podjąć wspólnie...no bo przecież tak jak forumowicze bez forum, czy moderatorów nie mogą istnieć, tak i forum to z choćby nie wiem jaką rzeszą moderacji bez forumowiczów sensu istnienia nie ma?
Moje rozmowy z Lucyną to w 3/4 krytyka, różnica poglądów, niedowierzanie, a nawet "czepianie się", ale jakoś nie widzę powodu, by ją na banicję zsyłać.
W kwestii spamowania - w jej przypadku, to promowanie, swego czasu przynajmniej, bo ostatnio się trochę uspokoiła;), pewnych firm powodowała, że nie brałem wielu "merytorycznych" wypowiedzi, czy rad na poważnie, otwarcie zresztą to jej na forum powiedziałem. Uważam, że nie była wiarygodna, gdy jednocześnie sama otwarcie oświadczała, że jest na forum służbowo - to zniechęcało.
Ale gdy popatrzeć na sprawy z dystansem - a tak należy - bo przecież mówimy kurna o internetowym pitoleniu dla relaksu, wymianie informacji, czy opinii, a nie małżeństwie z Lucyną !!! to jakoś nie widzę powodu dla tak drastycznych i kategorycznych działań.
...no chyba, że sama zdecydowała sie odejść i profil zawczasu usunąć...wtedy dyskusja staje się bezprzedmiotowa.
Pozdrawiam:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Nie może pisać i nie będzie. Po naradzie w gronie moderatorów doszliśmy do wniosku, że Lucyna nie powinna mieć możliwości pisania na tym forum.
Profil Lucyny zgodnie z jej prośbą został usunięty.
Niedobrze .Szkoda.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
A wiec wyrok na Lucynę został wydany. Rozumiem, ze niedyskretnie jest pytać o uzasadnienie wyroku, ale, prawdę mówiąc, nie wiem jakiej to strasznej winy się dopuściła, aby skazywać ją na taką karę. Nie jestem odosobniony w swej niewiedzy.
-
A co tu uzasadniać? Gdy Lucyna odchodziła prosiła mnie w mailach i wiadomościach prywatnych kilka razy o usunięcie jej profilu.
Odchodzi, wraca, odchodzi, wraca, pisze maile przez innych, gra cierpiętnicę. To kolejna "akcja" która ma jakiś cel. Ja nie wiem jaki (choć się domyślam).
Może Ty masz lepsze informacje i podzielisz się nimi ze mną (choćby na priv)?
Korespondowała ze mną prywatnie - w żadnej wiadomości nie napisała, że na poważnie chce wrócić, przeprosić czy cokolwiek innego, że chce być w dalszym ciągu częścią tego forum. Zamiast tego napluła na mnie tyle razy do różnych ludzi, że nie mam ochoty z nią NIGDY więcej mieć do czynienia.
Mam dość tej błazenady, klastrów, współpracy (której nie było), "wprowadzania na rynek" i innych bzdetów.
Wyjdzie, że jestem ch... bo każdy swoje wie, a mnie się już nie chce udowadniać że nie jestem wielbłądem. Ale co tam. Trudno.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
A co tu uzasadniać? Gdy Lucyna odchodziła prosiła mnie w mailach i wiadomościach prywatnych kilka razy o usunięcie jej profilu.
Odchodzi, wraca, odchodzi, wraca, pisze maile przez innych, gra cierpiętnicę. To kolejna "akcja" która ma jakiś cel. Ja nie wiem jaki (choć się domyślam).
Korespondowała ze mną prywatnie - w żadnej wiadomości nie napisała, że na poważnie chce wrócić, przeprosić czy cokolwiek innego, że chce być w dalszym ciągu częścią tego forum. Zamiast tego napluła na mnie tyle razy do różnych ludzi, że nie mam ochoty z nią NIGDY więcej mieć do czynienia.
Mam dość tej błazenady, klastrów, współpracy (której nie było), "wprowadzania na rynek" i innych bzdetów.
Wyjdzie, że jestem ch... bo każdy swoje wie, a mnie się już nie chce udowadniać że nie jestem wielbłądem. Ale co tam. Trudno.
Roma locuta causa finita - i tak powinno być.
Zapisałem się do ichniejszego forum już po tym, jak user Lucyna wyleciała - ale przeczytałem w miarę rzetelnie wątki z jej udziałem. I powiem tak: w życiu nie widziałem większego bzdetu jak tzw. "służbowy pobyt na forum". Co to k...wa jest?.
Każdy z nas (a przynajmniej większość) jest tutaj, bo po prostu kocha te Bieszczady. Jest nimi jakoś tam zachwycony. Nie ma przymusu aby tutaj pisać, aby dzielić się swoimi, czasem bardzo osobistymi wrażeniami. I jeśli już dzielimy się nimi z innymi, to oczekujemy, że ci inni mają podobne motywacje.
A "służbowych z klastrami" to ja mam dość w robocie.
-
Uważam, że niedobrze się stało, że Lucyna nie będzie pisać na tym forum ale:
1. To jest Jej decyzja cyt: "...lub wykasuj mój profil". Admin i moderatorzy wybrali to właśnie lub i ja to szanuję.
2. Ona żyje /ma adres, telefon, gg, pisuje na innym forum/. Jeżeli chcecie z Nią pogadać, czy spotkac się możliwości jest wiele. Chcieć, to móc! Nie rozumiem tylko dlaczego gustuje w koniaku na wypale, ale się zapisuję. Może być i wypał.
3. Czas goi rany.
4. Lucyna i tak bedzie z nami, bo będzie czytać to forum. Jestem o tym przekonany
5. Jeżeli będzie chciała tu coś umieścic to i tak to zrobi /za pośrednictwem Basi, Andrzeja, moim, czy jeszcze kogoś/.
Ot i tyle w tym temacie co miałem do wyklikania. Więcej na ten temat nie mam zamiaru klikać /póki co.../
Pozdrawiam Lucynę i wszystkich czytających te słowa....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Darek, nic więcej nie wiem ponad to, co już napisałem tu na forum. Właśnie dlatego, że nie wiem, zabrałem głos w tej sprawie. Nie mam pojęcia jaki cel ma "kolejna akcja Lucyny".
-
Dzbry wieczór
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
...no chyba, że sama zdecydowała sie odejść i profil zawczasu usunąć...wtedy dyskusja staje się bezprzedmiotowa.
No i za to Wojtuś Cię kocham:oops:
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
...Wyjdzie, że jestem ch... bo każdy swoje wie, a mnie się już nie chce udowadniać że nie jestem wielbłądem. Ale co tam. Trudno.
Darku, to w Kanadzie tyż są wielbłądy?
I ja swoje wiem i wiem że Ty wiesz - czyli tyż jestem ch... {kiedyś napisałbym inaczej, ale znudziło mi się to Twoje opierd... mnie :-)}
Pisz nam tu lepiej o tej przyrodzie kanadyjskiej i jakąś fotkę może?
Pozdrówka Darku
i VM2301! :oops:
I wszystkim czytającym - i to z obojętnie jakiego forum
-
Cytat:
Uważam, że niedobrze się stało, że Lucyna nie będzie pisać na tym forum ale:
1. To jest Jej decyzja cyt: "...lub wykasuj mój profil". Admin i moderatorzy wybrali to właśnie lub i ja to szanuję.
Ja też tak uważam, wszyscy mieli wolnośc wyboru i zdecydowali tak jak zdecydowali. Lucyna nie wyraziła woli i chęci powrotu na Forum (no to i nie wróciła)
Cytat:
4. Lucyna i tak bedzie z nami, bo będzie czytać to forum.........
Nie będzie jedyna - arcybiskup też Nas czyta a nie pisze!
Powtórzę za wp.krzysztofem - Roma locuta causa finita , ale szkoda!!!
Cytaty pochodzą z wypowiedzi Bertranda236
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Nie będzie jedyna - arcybiskup też Nas czyta a nie pisze!
Nie mogę no;-)))
Jak Pastora można nie kochać? :-D
-
ArcyPastorze
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
...Powtórzę za wp.krzysztofem - Roma locuta causa finita , ale szkoda!!!
Cytaty pochodzą z wypowiedzi Bertranda236
Ten cytat to historia tak zamierzchła, że Bertrand musi być multiinkarnacją na skalę kosmosu.
W tym niby katolickim kraju ta zasada oznacza tylko jedno - wypowiedź kościoła jest wiążąca dla wiernych (kazania niejakiego świętego Augustyna).
Warto czasem zastanowić się?
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
My tu sobie o
Lucynie, a Ona to wszystko czyta i denerwuje się przed komputerem.
Aż do mnie zadzwoniła a potem i e-maila wysłała.
Zupełnie wyjątkowo i jednorazowo obarczyła mnie rolą listonosza - z krótkim i miłym przesłaniem do Was. Oto ono:
"Witam, bardzo cieszę się, że Kazik umożliwił mi pożegnanie z Wami. [...]
Zapraszam też na www.forum.turystyka-gorska.pl Tam znalazłam swoją nową przystań. Jesteście mi bardzo bliscy więc do zobaczenia na szlaku.
Kazik dziękuję za umożliwienie mi napisanie tego listu."
.
Cóż, ta kobieta nigdy sie tego nie nauczy!!! Zawsze i wszędzie będzie spamować! Nawet za Waszym posrednictwem!
pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Powtórzę za wp.krzysztofem - Roma locuta causa finita , ale szkoda!!!
Wasza Wielebność. Zgadzam się: może i szkoda......
Ja osobiście do Sz.P. Lucyny nic nie mam. Szczęśliwie nie znalazłem się w ogniu jej "merytorycznej" krytyki. A choćby nawet - to rzeczą ludzką jest błądzić....
Nie wszyscy są do bólu merytoryczni. Można pisać językiem adiunkta, doktoranta, nawet doktora. Można też zwyczajnie - od serca.
Forum dyskusyjne to nie dedykowany USENET. Nawet osoby o niewielkiej wiedzy merytorycznej mogą/maja prawo/powinny zarejestrować się i brać udział w dyskusji, dzielić sie wrażeniami, wyrażać poglądy. Bez sztorcowania i walenia merytorycznym młotkiem po głowie.
Wartością samą w sobie są ludzie, uczestnicy dyskusji, zafascynowani przyrodą regionu. Bez nowych userów forum umrze śmiercią naturalną, lub co najwyżej zdegraduje się do roli forum "wzajemnej adoracji" (plus minus) 30 "starych i zasłużonych" użytkowników. A tego nie chcemy - prawda?
Kłaniam się nisko.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Michał
No i za to Wojtuś Cię kocham:oops:
A nie czerwień się Michale, nie jesteś jedynym, ja też siebie kocham, hehe
Do zobaczenia na jakimś piwku w Jabłonkach;)
@Darek
Nie traktuj mojego posta jako krytyki swojego działania, absolutnie! To tylko takie dywagacje na temat poniekąd niezbyt czytelnej (dla czytających) sprawie.
Pozdrawiam:)
-
Odp: Wątek na temat Lucyny [wydzielony]
Z inicjatywy PT Userów temat Lucyny został wydzielony z wątku poświęconego nowemu forum.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Z inicjatywy PT Userów temat Lucyny został wydzielony z wątku poświęconego nowemu forum.
A więc na temat Lucyny (zamiast Maryny) można bez końca. Jak na razie średnio 15 postów dziennie.
-
To Ci się,Andrzeju,udało!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
To Ci się,Andrzeju,udało!!!
Może powstanie nowe powiedzenie forumowe.:-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Dziekuję Dobry Człowieku!
Już myślałem, ze Nowe forum, to Lucyna....
pozdrawiam