Andrzeju myślisz że dotrwa z nas chociaż garstka?
Wersja do druku
Andrzeju myślisz że dotrwa z nas chociaż garstka?
Już sobie zapisałam, dziękuję!;-)
Może nie będzie tak źle.
Koniec świata przesunięty! Majowie popełnili błąd
Wiele osób wciąż wierzy, że koniec świata nastąpi w 2012 r. W roku kojarzącym się wielu Polakom z Mistrzostwami Europy w Piłce Nożnej, ma też rzekomo nastąpić Armageddon. Skąd takie przypuszczenia, graniczące u niektórych z pewnością? 21 grudnia 2012 r. jest ostatnim dniem wg kalendarza Majów (czy jak wolą niektórzy, zapowiada koniec kolejnego cyklu w dziejach świata). Czy powinniśmy się bać? Cześć ekspertów uspokaja, że 21 grudnia 2012 r. wcale nie musi oznaczać schyłku. Skąd takie opinie?
Wiele wskazuje na to, że do procesu konwersji kalendarza Majów do kalendarza gregoriańskiego, mogła zakraść się pomyłka wynikająca z wzięcia pod uwagę błędnych założeń. To powoduje, że błąd w obliczeniach może wynosić 50 albo nawet 100 lat. Oznacza to, że ostateczny czas, który wg zapowiedzi ma nadejść za nieco ponad 2 lata, może nastąpić znacznie później albo... wcale. Istnieje tez bowiem pewne prawdopodobieństwo, że w trakcie transformacji kalendarza dokonano przeszacowania. A to oznaczałoby, że czas wskazywany przez Majów jako schyłkowy, już dawno mamy za sobą.
Tutaj cały artykuł
Ufffff
Bertrandzie, aż tu było słychać jak Ci ten kamień z serca spadł na...nogi!
My tu gadu gadu, a temat wyboru miejsca KIMBu stoi w miejscu.
Zawsze KIMB można zrobić nigdzie jeśli już takie problemy z miejscem są.
Na przykład w Duszatynie?
Jestem za. A nawet bardzo za.
Jest łazienka i to z masażem. Na zakolu zwanym Łokieć. A pokoi będzie ile zechcecie ... rozstawić:lol:
Dla tych co wolą dach stały w okolicy jest dość kwater o różnym standardzie
Długi
Wiesz jak ściągnąć turystki ze stolicy:mrgreen:
Tak, masaż i bąbelki!
Pewnie okłady z błota tyż będą.
Hymmmm błotko i chrząszczyki gdzie to cudne miejsce no gdzie??????
no przecie pisałem!!!
w Duszatynie!!
Długi
Krysiu, obecnie jestem w takim stanie ducha, że te chrząszczyki mogę przytulić. Ale szcęście nie trwa wiecznie:))))
Napisałem obok:
"Stało się. W głosowaniu wszystkich, którzy mieli na to ochotę wybrano miejsce obrad X KIMBU. W zasadzie wszyscy już wiedzą, ale żeby było jasne oficjalnie ogłaszam - X czyli Jubileuszowy KIMB odbędzie się w Bieszczadzie w dniach 20-22 maja 2011 roku. Obrady Główne rozpoczną się w dniu 21 maja o godzinie 19:00 w "Bazie Ludzi z Mgły" w Wetlinie. Jeżeli macie jakoweś propozycje, co do programu na każdy dzień, to proszę je zgłaszać w tym wątku. Postaram się je skoordynować z ... Wy już wiecie z kim i gdzie... W imieniu Rady (jak zwał tak zwał) zapraszam WSZYSTKICH, którym sercu bliski jest Bieszczad do spotkania w gronie Miłośników, przyjaciół i sympatyków Bieszczadu. Mam cichą nadzieję (to już osobista dygresja Bertranda), że plany związane ze zwiedzaniem bliskich i dalszych Karpat zostaną przez organizatorów tych wyjazdów tak skoordynowane, aby wszyscy chętni do wzięcia udziału w tych wyjazdach i KIMBIE mieli możność to uczynić. Szukajmy tego, co nas łączy...W dupie miejmy podziały, tytuły i przede wszystkim ambicje. O nic więcej Was nie proszę."
Tutaj nie mam nic więcej do dodania.
Czekam na propozycje
Pozdrawiam
A ja mam taki problem: zostałem poproszony o dokonanie niezbędnych uzgodnień z właścicielami Bazy, ale gospodarze są jako ci ludzie z mgły - nie odbierają telefonu, nie odpowiadają na maile, ignorują SMS-y. Możliwe, że mam nieaktualne namiary, więc jeśli ktoś miałby z nimi inny kontakt niż adres i telefon podane na stronie www.bazaludzizmgly.pl , proszę o podzielenie się na PW.
Napisałem wcześniej: http://forum.bieszczady.info.pl/show...sowanie!/page3
Przekazuję bezpośrednią informację jaką otrzymałem z Bazy ludzi z mgły...
" Witam, mamy problem ze stroną internetową i nie każdemu się ona otwiera podaję adres pod którym za każdym razem wchodzi: www.bazaludzi.ncse.pl "
Sama strona Bazy się otwiera - i pod http://www.bazaludzi.ncse.pl/, i pod standardowym http://www.bazaludzizmgly.pl/ - ale podane na stronie adres mailowy i telefon są albo nieaktualne, albo gospodarze nie są do nich specjalnie przywiązani. Gdyby ktoś wybierał się wkrótce do Wetliny, to bardzo proszę o sprawdzenie tych namiarów u źródła. No i wyciągnięcie od Pani Olimpii obietnicy, że nas 21 maja przyjmie :-)