tak to jest czasem na forum ... ;) jak masz inne zdanie na niektore tematy i smiesz je wypowiedziec to zaraz jestes wrog...
Wersja do druku
Załącznik 22266Sylwek 2005 -a to dla wszystkich, tych zadowolonych i nie
sam nie raz doświadczyłem humorów Dorotki ale zawsze tam wracam i będę wracał;
i może wróćmy do tematu, bo rozumiem że jednak jest coś na rzeczy z "zejściem Lutka do Wetliny"
Na rzeczy jest, ale niech samo wybrzmi!
Mnie nigdy nic złego w schronisku na Wetlińskiej nie spotkało i mam dobre wspomnienia z tym miejscem...
Natomiast nie widzę powodów aby "kneblować" ludziom usta za mówienie o tym miejscu tego co ich spotkało... ot wolność słowa.
Idzie nowe na Wetlińskiej ??
http://www.radio.rzeszow.pl/index.ph...cie&Itemid=211
Schronisko na Połoninie Wetlińskiej otrzyma hybrydową elektrownię z turbiną wiatrową oraz panele słoneczne, dzięki którym w popularnej Chatce Puchatka będzie prąd i ciepła woda.
hmmm, ciekawe, a to zimną wodę już zamontowali? że się za ciepłą biorą?;-)
Coś takiego! Nie wiedziałem, że "Hotel Górski" w Ustrzykach Górnych jest wyposażony w elektrownię wodną.Jakoś nie przypominam abym na Wołosatym widział jakąś zaporę. Kiedy toto zainstalowano? Czy można takie obiekty budować na terenie Parku Narodowego? Potrafi ktoś dać odpowiedź?
I chyba lepsze to dla TPN-u niż spalenie kilkunastu ton węgla i koksu ;)
Turbina wiatrowa na Połoninie - to nie utopia jakaś ? Szpeci krajobraz, że ho ho. Na Rohu niech postawią - takie "śliczne" ekologiczne śmigło.
I drugą na Wielkiej Rawce - niech i tam mają "ekologiczną" energię.
Dotacja z Norwegii - śmieszny skrót myślowy ;)
Ekologiczna turbina:D:D:D Cud. Ostatnio usiłowałem z jakiegoś entuzjasty tej formy ekologicznej wycisnąć argumenty na jej rzecz. I usłyszałem, że wiatrak, pomijając wszystko inne, odstrasza szkodniki na polu. No i już...poległem. I zawsze sobie to wspomnijcie, gdy będziecie zrzędzić na wiatraki:P
Pozdrawiam,
Derty
Ostatnio gościłam w Chatce Puchatka. Było pusto, w kominku hulał ogień, Lutek przywitał nas pyszną fasolką po bretońsku, całym garnkiem:) Dodatkowo wieczorne godziny umilał nam generator, cobyśmy w ciemnościach nie poginęli;-) A jak maszina umilkła to zapłonęły świeczki. Cieplutko było do rana. Toaleta też była na nasze potrzeby:) nie trza było za grań biegać, wystawiać na wiatr i mróz... Na śniadanko wrzątek gratis dostaliśmy, normalnie, jak u Pana Boga za piecem.... A co do zmian, to gospodarz, kręci głową, że jeszcze trochę to potrwa...
No właśnie Maciejko ! To jest prawdziwy obraz schroniska - prymitywnego ale z klimatem.
Plotki mi doniosły ze Lutek podpisał z pttkiem kontrakt na kolejną kadencję.
Ci, co nie mieli okazji jeszcze zanocować u Lutka Pińczuka, dostali jeszcze rok czasu.
https://www.bdpn.pl/index.php?option...1762&Itemid=68
Ktoś ostatnio spotkał Lutka? Chodzi, jeżdzi, trunki pije i jak w ogóle żyje? Jak miewa się Dorotka, jak?
Chcę się trochę przygotować do odwiedzin.
23 mijałem się na drodze.Co do reszty ,to nie wiem.
Plotki niosą , że po konsultacjach kliniczych trafił do renomowanej kliniki gdzie został pośpiesznie wypisany jako pacjent wyjątkowo szkodliwy.
Wprowadzał na oddziale zamęnt , organizował imprezy z gitarą tłumacząc przy okazji pacjentom że są zdrowi , tylko się trzeba ruszać.
Nie podobało się to personelowi szpitalnemu i wypisali go dyscyplinarnie.
----
Ile w tym prawdy, nie wiem , pewnie jak w każdej plotce
Wszystko jasne. W piątek po południu Lutek przywiózł swoim GAZ-em zaopatrzenie do schroniska na Wetlińskiej.
<span style="display: inline !important; float: none; background-color: transparent; color: rgb(13, 13, 13); font-family: Roboto,Arial,sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-decoration: none; text-indent: 0px; text-transform: none; -webkit-text-stroke-width: 0px; white-space: pre-wrap; word-spacing: 0px;">https://www.youtube.com/watch?v=K_G-YYcNBl4
"Pomóżcie nam spełnić bieszczadzkie marzenie. Dzięki filmowi Lutek- Legenda Bieszczadów pozostanie na zawsze w schronisku „Chatka Puchatka” na Połoninie Wetlińskiej. Liczymy na Wasze wsparcie i dobrą energię. Dziękujemy za każde udostępnienie za każdą wpłaconą złotówkę!"
Tu można wpłacać:
https://zrzutka.pl/82vhu5