Witam wszystkich bieszczadników :)
Wersja do druku
Witam wszystkich bieszczadników :)
Dzień dobry, cześć i czołem, z nad morza tu się wziąłem, dokładniej ze Słupska.
Wędrując po internecie, różnych forach itp, szukając czegoś, tu trafiłem, i znalazłem. Zarejestrowałem się więc.
Krótkie, powitalne przedstawienie:
po górach chodzę prawie 50 lat, w Bieszczadach pierwszy raz byłem w 1977 roku i od czasu do czasu bywam. Trochę zakamarków bieszczadzkich spenetrowałem.
Już kilku forumowiczów znanych mi skądinąd tu spostrzegłem. Wytropiłem tu m.in. jednego Bieszczadnika- rówieśnika (Kolega C), znanego mi osobiście od jakiegoś czasu. Poznaliśmy się, tak wyszło, w Ustrzykach Górnych. Po różnych górach się razem włóczyliśmy. Kawał dziada z niego, ale przetrawialny.
I jeszcze jedno, w dopełniaczu na pytania "kogo, czego?" odpowiadam "Bieszczadów", a nie Bieszczad.
Witaj! Może jakieś wspomnienia z tego '77? Tak na początek.
W 1977, to było króciutkie spotkanie podczas wagonowej wycieczki po południowej Polsce. Wagon dwa dni stał w Zagórzu. Byłem w tym towarzystwie gościem, a towarzystwo bez nastawienia turystycznego, o innych priorytetach. Autokarem jednego dnia nas przewieziono do Cisnej, była przejażdżka kolejką, był Baligród. Drugiego dnia Solina.
W kolejnym roku 78 wybrałem się na samotną wędrówkę U.Górne - Nowy Targ.
Była Tarnica, był nocleg w nieistniejącym schronisku w U.G. razem w pokoju a pracownikami leśnymi, nocleg na Połoninie Wetlińskiej, w Cisnej, dalej błotnistą drogą na zachód do Komańczy - drogą, którą niebawem wyasfaltowano. Dalej wędrówka w Beskid Niski...
Z tego roku najbardziej utknęło mi pewne spotkanie. Zszedłem z Falowej, kierowałem się do Cisnej. W Dołżycy po prawej stronie drogi zaszedłem do jakiegoś baru coś zjeść (Trudno mi po latach było ten bar zlokalizować). Tam przy piwku pogawędka z miejscowymi. Na pożegnanie jeden z biesiadników do mnie wystosował zaproszenie: "będziesz kiedyś tu, to wstąp do mnie w Strzebowiskach, dłużej pogadamy". Napisał na karteczce namiary Ryszard Szociński, Strzebowiska, 38-608 Wetlina.
Cenne to dla mnie było spotkanie. Niech spoczywa w pokoju.
Lubię słuchać takich starych dziadów co pamiętają jeszcze drogi błotniste do Komańczy, stare pole namiotowe (z żurawiem) w Wetlinie i podobne wykopaliska archeologiczne.
Witaj tadeksie
Czy to był ten obiekt ?. Zdjęcie z 2013 roku, zaraz obok znajdował się tartak.
Załącznik 44414
To bar u Kowalskich w Dołżycy, dobre domowe jedzonko. Pierwszy raz byłem bodaj w 85 a ostatni początkiem lat dziewięćdziesiątych. Póżniej zmotoryzowałem się i wtedy jakoś nie rzucał mi się w oczy a ja o nim zapomniałem.
Cześć tadeks ! Miło Cię tu widzieć !
Witam wszystkich i pozdrawiam!
Hej ku górom,
Również chciałem się przywitać. Jestem z Mazowsza, w Bieszczady mam kawałek ale przynajmniej raz w roku staram się tam być. Pierwszy raz byłem w 1995 zimą w Wetlinie.
Hejka!
Nie bylem nigdy w Bieszczadach - ale planuje byc.
jest szansa, że Ci się spodoba. Witaj
Witaj na forum i do zobaczenia w Bieszczadzie
Witam,
Podróż (a może nawet przeprowadzka) w Bieszczady zawsze była na mojej liście rzeczy do zrobienia więc pomyslałem, że zacznę już zbierać wiedzę od stałych bywalców. :)
A możesz coś bliżej? Czy Misiek z N........ to Ty?
Dzień Dobry. Nigdy nie byłem w Bieszczadach. Od 25 lat uprawiam muzykę turystyczną (aktywnie, także w zespołach tego nurtu), ale bez uprawiania turystyki górskiej. Od 25 lat śpiewam, obok piosenki studenckiej, turystycznej, poezji śpiewanej czy żeglarskiej także piosenki ukraińskie, łemkowskie... ta dzisiejsza rejestracja to być może pierwszy krok w stronę bieszczadzkich szlaków (tak jak odwiedzenie Wołynia, chociaż z tymi ziemiami nie łączy mnie żadna historia, a może łączy?). Oby...
Witam serdecznie szanownych państwa forumowiczów. To że jestem na tym forum to nie przypadek, człowieka ciągnie w góry i szuka informacji i w ten sposób państwa znalazłem. Mam na imię Kuba, lat 41, pochodzę z Elbląga ale pracuje w niewielkim mieście w woj. Zachodniopomorskim. Bieszczadami zafascynowałem się jakieś 2o parę lat temu kiedy byłem na obozie harcerskim w Nasicznem. (Nasiczne jest śliczne!). Od 2 lat jeżdże we wrześniu w góry, planuję robić to częściej o ile praca pozwoli, mam nadzieję że dzięki podpowiedziom tu zaglądających i piszących będę mógł optymalnie wykorzystać czas spędzony. Pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku :) PS profil uzupełnię w zdjęcie jak tylko się ogarnę ;)
sieeemka ! :)
Witaj
czołem wszystkim :)
Czołem Tobie!
Pozdrawiam
witajcie wszyscy :)
Witaj Ty!
Pozdrawiam
pochwalony wszystkim
Witaj na forum.
Witamy
witam wszystkich!
Witaj. Fajny nick :)
Witam serdecznie! ;-)
Cześć wszystkim! :)
hejka wszystkim :) Pozdrawiam
No cześć :-)
Dzień dobry forumowicze!
Nazywam się Adam i postanowiłem po chyba 20 latach wrócić w Bieszczady i tak krok po kroku znalazłem się tutaj planując swoją podróż.
Jestem strasznie podekscytowany, ponieważ planuję pierwszy raz w swoim życiu samotną, kilkudniową podróż i to w miejsce do którego od lat wracam wspomnieniami.
Pozdrawiam Was serdecznie.