Jeśli wolno sie wprosić to ja bardzo chętnie pomiedzy 16 i 19 sierpnia
Wersja do druku
Jeśli wolno sie wprosić to ja bardzo chętnie pomiedzy 16 i 19 sierpnia
Pola Mokotowskie to super pomysł!!!!
Marcowy a pokażesz mi Album ;)
No chętnie, ale chyba innym razem, bo quorum na jutro brak :)
no tak wszyscy się byczą na wakacjach....
ja chyba za rzadko zagladam, ale to nie wina urlopu tylko nadmiaru pracy :/
Ja też niestety nie mogę. Cały czas w rozjazdach, robię wszystko by w Wawce nie siedzieć;). Trzy kolejne łikendy mam wyjazdowe. Ale jeszcze złota jesień przed nami i przy ognisku będzie milutko posiedzieć:razz:.
Z weekendami jak u przedmówców - krucho. Za to lepiej w tygodniu.
My akurat jesteśmy w trakcie urlopu... Wiec pierwszy wolny termin to po 15 września :)
Jak coś to życzymy udanego palenia ogniska :)
KaHa i Pierek
Może komuś się przyda
Dzień Otwarty w Kampinosie
/warszawa,gazeta.pl/
W sobotę, 4 września odbędzie się dzień otwarty w Kampinoskim Parku Narodowym.
W godz. 10-16 do dyspozycji wszystkich gości będą leśnicy i pracownicy KPN. Odpowiedzą na pytania, zaproszą do swoich miejsc pracy. Opowiedzą, jak dbają o przyrodę, o zwierzęta zamieszkujące tereny Puszczy Kampinoskiej, na czym polegają wykupy gruntów w Kampinoskim Parku Narodowym, ile ton śmieci wywozi się z parku rocznie. Postarają się odpowiedzieć na pytanie czy tak naprawdę turyści pomagają czy szkodzą jedynemu parkowi narodowemu na Mazowszu... Będzie też zwiedzanie preparatorni, pokaz akcji gaśniczej, konkurs przyrodniczy z nagrodami i wspólne ognisko z bigosem.
Oplułem monitor... Wreszcie otworzą te cholerne drzwi do lasu! :mrgreen: ;)
Szczegółowy program imprezy na stronie KPN
W KOŃCU !!! już nie mogłam się doczekać .....;)
O jej będą wędrówki po szlakach !!! WOW
czy coś ktoś wie, czy coś się dzieje w ten łyken w stolycy ?:-D 8-) ...
ja się RIMbuje ale w przyszłym tygodniu czemu nie :)
Kaśka.... no wiesz, my właśnie do LBna walimy, a Ty tu chcessz... ehhhh :P
Jutro wracam z Sękowca. Jak tak stolicę wizytować będzie tak znamienity gość jak KB to wyrażam chęć wzięcia udziału w spotkaniu.
W piątek jest koncert SDMu w Palladium...
Kogoś tam spotkam?;-)
Marcin ...nie histeryzuj, może być zielony... :-D 8-).... chociaż jest niewielka szansa, że bez dywanu również przeżyję... ;-) ... a tak poważnie jeśli miałby ktoś ochotę się spotkać to ja chętnie :-)....
To jak? Sobota, 18.00, Babooshka przy Oboźnej? Spróbujemy się naRIMB-ać w stolicy ;)
Mam pytanie do Was-jak jest z parkowaniem w tzw. centrum?
Płaci się coś zapewne, ale czy zawsze, codziennie i w każdej godzinie?
Ewentualnie czy możecie polecić jakiś parking w szeroko rozumianym centrum?2-3 przystanki to nie jest odległość;-)
w centrum się płaci. Strefa jest oznaczona, parkometry są co parę kroków.Płaci się do godz. 18. Póżniej free.Czasem trzeba pokrążyć chwilę , by znależć miejsce.
Dzięki, a w weekend?
bo u nas w weekendy gratis
w weekend też gratis. chyba jest tak w całym kraju.Są też duże parkingi - jeśli idziesz na SDM , to możesz zaparkować pod PKiNem , spory, płatny parking.Ale drożej niż na ulicy.Raczej trudno zaparkować na Marszałkowskiej
Dziękuję;-)
jest też patent, iż można zaparkować w jakimś centrum handlowym.Spore parkingi, darmowe.Ale zależy do KTÓREJ chcesz zabalować !!!:oops:...Ale ja codziennie krążę po centrum-zazwyczaj , dużym terenowym "czołgiem" i nie mam jakiś zbytnich problemów z parkowaniem.
Co najmniej do rana (a może i do wieczornego spotkania w dniu następnym?) ;-) ale gdzie śpimy to nie wiem
Kto deklaruje udział w spotkaniu?
Ja będę, dwie Marcowe kobiety również :)
Ale przede wszystkim Kobieta B. niech da znać, czy sobota jej pasuje ;P
oczywista oczywistość..... Właśnie podążam w stronę stolicy już i w sobotę się stawię... ;-) ....
Niestety nie mogę. Bawcie się dobrze;-)
Miło mi zameldować, że w kameralnym, acz zacnym gronie spotkanie się odbyło. Dziękuję Kobiecie B i Wojtkowi za wspólny wieczór, podczas którego niektórym udało się lekko naRIMB-ać :-) Ale przy tylu gatunkach Obołoni w karcie nie mogło być inaczej ;)
Mocno "po ptokach" Ich melde auch gehorsam, że jakiś miesiąc temu rodzinnie udaliśmy się na dzień otwarty Kampinoskiego Parku Narodowego. Było bardzo fajnie - ośrodek dydaktyczny KPN w Izabelinie jest bardzo przyjazny także ludziom. No i faktycznie, wszystkie drzwi do puszczy stały otworem, z czego najbardziej cieszyły się dzieci :-)
Spotkanie się odbyło w "licznym " gronie.
Dziękuję Panom za przemiły wieczór :-) ... Aksamitny Obołon przypadł mi niesamowicie do gustu, a następnym razem się niewątpliwi skusze na tą Soljankę :)...
Pozdraviam
K_b
Jeszcze daleko, ale bileciki idą jak woda.
Jarek Nohavica gra w Palladium 28 i 29.11
Ja sobie już zarezerwowałam jedną sztukę, ktoś się może wybiera?