Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
..............
Zwracam się do Klopsika i do Michała. Osobiście traktuję Wasze glosy poważnie i cieszę się, że będziemy mieli okazję spotkać się na KIMBie. Rozwiejcie jednak wątpliwości, o których pisze Stały Bywalec. Wypowiedzcie się jasno na ten temat.
Szanowni: Kazimierzu i Andrzeju!
Niepięknie pogrywacie.
Wasze nastawienie jest wyraznie stronnicze. Głosujemy na podstawie regulaminu, a nikt nie uprzedzał że jego interpretacja będzie rozszerzająca, czyniona w dodatku ad hoc, według bieżących potrzeb. Kazdy kto głosuje umie czytać i jeśli głosuje, należy domniemywać że na KIMB ma zamiar przyjechać. Inna interpretacja, w moim rozumieniu, to zwykłe czepialstwo z którego słynie....... Dziwię się Kazimierzu że wpisujesz się w tą poetykę, przecież jesteś Prezydentem (Honorowym!!!) wszystkich forowiczów, nie tylko tych którzy miejsce KIMB-u widzą 100 lub 200 metrów od Hotelu Górskiego.
Jakoś nikt nie zadaje takich pytań tym którzy głosują poprawnie, tj. na UG.
Andrzeju! Gdybyś do mnie zwrócił się z takim pytaniem jak do Michała czy Klopsika, odpowiedziałbym Ci bardzo niegrzecznie. Z całym szacunkiem, to nie Twoja sprawa!
Apeluje o więcej luzu i dystansu. Jeśli miejsce KIMB-u ma być ustalone przy pomocy tricków i chwytów poniżej pasa, to zastanawiam się, podobnie jak Tarnina, czy jest sens przyjeżdżać. Jeszcze raz muszę to przemyśleć. Będziecie ewentualnie mogli skreślić mój głos, bo ja sam go nie wycofam.
Pozdrawiam i życzę wszystkim: niech zwycięży najlepszy!!!
......................................... + Pastor ręką własną
Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00
Chociaż świeży na forum jestem i temat mnie żywo interesuje to ....
Dlaczego niektóre osoby to głosowanie traktują śmiertelnie poważnie i zarzucają innym osobom jakieś pokątne zagrywki ? Kurdeee przecież nie głosujemy w sprawie czy wysłać milion dolców na dożywania dzieci w Afryce czy dla dzieci w Chinach....
Ludzie dajta se na luz- czy to ważne gdzie ? No nie wiem chyba, że ktoś ma jakiś konkretny interes być w X a nie w Y. Z Sękowca do Ustrzyk Górnych jest niecałe 30 km(w drugą strone zapewniam, że podobnie) - czy to tak wiele że jest o to jakaś cicha bitwa?
Przecież każdy ma swój rozum i już nie przesadzajmy że Andrzej czy Kazimierz stosuje wobec kogoś jakąś psychomanipulacje - no Ludzie tak to się paranoi można nabawić....
Recon myślec trzeba.....byle nie za długo :wink:
Prywatnie jestem za Ustrzykami ale i Sękowcem nie pogardze
Cytat:
Zamieszczone przez
Pawelk
Prywatnie jestem za Ustrzykami ale i Sękowcem nie pogardze
Pawelk, dokładnie jak ja.
Niestety, ludzie nie zawsze nawzajem dobrze się rozumieją. Nieraz jedno niewinne pytanie potrafi wywołać niespodziewaną i gwałtowną reakcję, a nawet agresję. Ja sam staram się pisać łagodnie, nie atakować innych użytkowników. Mam nadzieję swoimi wypowiedziami rozwiewać wątpliwości, szukać porozumienia, łagodzić konflikty. Ostatnio jakoś mi się to udaję.
Na niecałe 14 godzin przed zakończeniem głosowania sytuacja przedstawia się następująco.
Dotychczas głosowały 22 osoby.
W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):
I. Sękowiec - ośrodek wypoczynkowy
www.sekowiec.net
1) piskal
2) Basia Z.
3) bertrand236
4) Pastor
5) Marcowy
6) dorota z krakowa
7) długi
8. Tarnina
9) manio
10) klopsik
11) kobieta_bieszczadzka
II. Ustrzyki Górne - zajazd "Pod Caryńską"
www.carynska.pl
1) orsini
2) Stały Bywalec
3) Jaro
4) WUKA
5) andrzej627
6) Jurko
7) Wojtek1121
8. Recon1
9) vm2301
10) Marcin Scelina
11) mAAtylda
PS 1
Osoby, które tylko sporadycznie tu zaglądają, proszone są o uważne przeczytanie 1-go postu (wprowadzającego) w tym wątku tematycznym. Jeśli spełniają kryteria "czynnego prawa wyborczego", to obowiązkowo powinny zagłosować (pod warunkiem, że potem przyjadą na VIII KIMB).
PS 2
Mam również przykry obowiążek przypomnienia, że głosować powinny tylko te osoby, które (niezależnie od innych kryteriów, jakie wymienia 1-szy post w tym wątku), naprawdę zamierzają przyjechać na VIII KIMB. Otrzymuję (publicznie i poprzez priv.) informacje, że wśród powyżej wymienionych osób występują jednak i takie (nieliczne), które - mówiąc kolokwialnie i młodzieżowo - robią sobie jaja.
Wypadanego mi więc je teraz poprosić (jeśli to prawda, bo gdybym był o tym przekonany, to sam bym je wykreslił), aby wycofały oddane głosy.
Albo wręcz przeciwnie - żart zamieniły w serio i podjęły decyzję o przyjeździe na VIII KIMB. :-)
Zaznaczam jednak, iż ja osób tych nigdy publicznie nie piętnowałem, nie wskazywałem ich imiennie (a wskazanych przez kogoś innego - wręcz broniłem). "Nagonkę" :-) na te osoby uczynili natomiast inni (których też nie wymienię).
I mimo to otrzymałem niezasłużony "opeer" od Wielebnego Pastora, w którym mnie - człeka gołębiego serca - wrzucił On do jednego worka ze znanym "jastrzębiem" i wręcz "ekstremistą" - może nie całego Forum, ale na pewno działu tematycznego pn. KIMB.:lol:
Cóż, za grzechy moje - przyjmuję !
PS 3
Pozwolę sobie na bliższe określenie obietnicy "korupcyjnej" Recona1. Proszę kliknąć:
http://www.wydawca.com.pl/?s__karta.id__53
Wygląda zatem na to, że w razie wygranej Ustrzyk Grn. Recon1 poniesie spory wydatek, ale coż - sam tego chciał. :-)
Ja też obstawiam Ustrzyki Grn. i powiem Państwu, co zrobię, jeśli okaże się, że i mnie ww. książka się należy (w przypadku ostatecznego zwycięstwa Ustrzyk Grn.):
a) podziękuję pięknie Reconowi (tak z dworskim ukłonem) i ową książkę przyjmę,
b) przeczytam ją, wstawię do domowej biblioteczki i często będę do niej wracał, pokazywał innym, chwalił się nią, itp.,
c) podczas najbliższego koncertu WOŚP za kwotę stanowiącą równowartość ceny książki (45 zł) kupię od wolontariuszy Jurka Owsiaka czerwone serduszko.
PS 4
W tej chwili jest 11:11.
Gdyby stan remisowy był równiez o godz. 20-tej, to oczywiście oferta Reconowa stanie się bezprzedmiotowa (niezależnie od tego, czy On tego zechce, czy nie). Nawet gdyby Ustrzyki Grn. zwyciężyły potem w losowaniu. Bo wtedy już nie głosy "elektoratu" ustrzyckiego, lecz ślepy los zadecyduje o zwycięstwie jednej lub drugiel lokalizacji.
.
Hmm można trochę obniżyć koszty, które może ponieść Recon. Nie zapominajmy iż Barszczu www.ruthenus.pl nadal jest naszym Kolegą forumowym (mimo starać czynionych przez pewnego kolegę (przez małe k) aby Mu pobyt tutaj obrzydzić). Może zgodzi się sprzedać albumy po kosztach. Mówiąc wprost ja zawsze kupuję u Niego mapy w cenie druku.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Hmm można trochę obniżyć koszty, które może ponieść Recon. Nie zapominajmy iż Barszczu
www.ruthenus.pl nadal jest naszym Kolegą forumowym (mimo starać czynionych przez pewnego kolegę (przez małe k) aby Mu pobyt tutaj obrzydzić). Może zgodzi się sprzedać albumy po kosztach. Mówiąc wprost ja zawsze kupuję u Niego mapy w cenie druku.
Acha i informacja dla Pastora, ktory non stop rozpacza, że tworzę jednoosobową grupę (co jest prawdą bo Lucyna+Beata to już grupa). Na forum witam nowego Kolegę Grześf. Z Anyczką, która powraca do nas, do kraju i grupy to już jest nas czworo(Anyczka, Grześ, WPP w dwóch osobach, mam nadzieję, że nadal Biedluk będzie z nami współpracował i że dostanę tyle zleceń, że będzie mógł dołączyć do nas i Misieg) to na forum będzie nas 6. Oczywiście, nie jesteśmy sformalizowani i nie zamierzamy się stowarzyszać ale będziemy współpracować. Oczywiście są i zawodowi przewodnicy wśród nas. Na tym forum z osób najbliżej ze mną wspólpracujących są zalogowani i Sławek, i Grzesiek, i Andrzej, i Mariusz więc grupa potęgą jest i basta. No i szeg www.krainawilka.pl jest przewodnikiem ale to raczej ja kiedyś u niego pracowałam. Chyba byłam w jego grupie łącznie przez kilka tygodni ale sentyment pozostał.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Acha i informacja dla Pastora, ktory non stop rozpacza, ...
Qrcze, trzymaj się Wielebny!
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
... Z Anyczką, która powraca do nas, do kraju i grupy to już jest nas czworo(Anyczka, Grześ, WPP w dwóch osobach, mam nadzieję, że nadal Biedluk będzie z nami współpracował i że dostanę tyle zleceń, że będzie mógł dołączyć do nas i Misieg) to na forum będzie nas 6.
Przyznać się, kto z kim, kto pod kim i jak bardzo (chodzi oczywiście o podległość służbową a nie kopanie dołków czy inne jakieś) :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
O co chodzi z tą krainą? A może są jakieś tantiemy za podawanie linków?
Żeby nie było całkiem poza tematem, więc pytam: czy można nie głosować i przyjechać na KIMB, i ewentualnie do jakiego w takim przypadku rzędu forumowiczów zostanie się zaliczonym?
1. Masz rację. Może zdarzyć się, że w ostatniej chwili wparuję na KIMB i powitania zacznę od Wielebnego. Już raz z nim wódkę chlałam więc niech strzeże się. Poza tym w niedzielę jestem poumawiana z Kolegami, nie wywiną się z tego.
2. No co obie czułyśmy się wstrętnie. Ala wyciągnęła pierwsza rękę i przeprosiła, a ja byłam druga. I też przeprosiłam. Obie zmądrzałyśmy. Muszę przyznać, że jak po raz pierwszy po miesiącach zaczęłyśmy gadać to byłam szczęśliwa.
Nikt nie rządzi.
3. Sama nie wiem. Ot wk... ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o Bieszczadach, a na Kolegach z krainy wieszają psy.
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
(...)
Żeby nie było całkiem poza tematem, więc pytam: czy można nie głosować i przyjechać na KIMB, i ewentualnie do jakiego w takim przypadku rzędu forumowiczów zostanie się zaliczonym?
Można, a nawet trzeba.
Zostanie się wtedy zaliczonym do forowiczów - oportunistów (z powodu rezygacji z głosowania, pomimo posiadanego prawa głosu).:-)
Do Lucy.
Kochanie, czy mogłabyś przynajmniej przez te ostatnie godziny dać nam spokój i nie pisać w tym wątku "nie na temat" ? Z wnikliwej egzegezy Twoich postów wiem przecież, że zrezygnowałaś i z głosowania, i z przyjazdu na KIMB. Na to drugie nie wyraziłem wprawdzie zgody (i nadal nie wyrażam), ale z doświadczeń domowych (2 baby) wiem, że jak się kobita uprze, to nie ma na to rady ...
A jeżeli rzeczywiście chcesz obniżyć koszty Recona1, to nawet nie wypada tak o tym pisać publicznie. Od tego jest opcja priv.:oops:
Kochanie dla Ciebie wszystko. Poprostu przygotowuję Was na najgorsze. Co do Recona mea culpa. Decyzję o tym czy będę na KIMB podejmę w przeddzień KIMB. Kiedy będę pewna, że Pastor zaszczyci imprezę swoją obecnością.
Wrrr
Poza tym jak będziesz Panie Prezydencie zwracał mi uwagę to mogę w ostatniej chwili przechylić szalę zwycięstwa na korzyść Sękowca.