Odp: Niepodlegla Ukraina - do Juraja
A ja coby zasiać nieco fermentu zapodam jako ciekawostkę fotki z pewnej knajpy we Lwowie http://aleksandro.hiblogger.net/4240.html
Cytat:
Zamieszczone przez
Doczu
jakos sie nie roznia od chlopakow od Romana
ale jaja!! wlasnie z 15 min. dzwonil moj chlopak ktory akurat jest we lwowie i mowil ze ukrainscy znajomi chca im pokazac smieszna knajpe stylizowana na kryjowke upa! ;) ciekawe czy to ta!!! moze maja takich wiecej.. ;) ponoc jakies pytania tam zadaja na wejsciu- jak odpowiesz dobrze dostajesz kieliszek wodki, jak zle to cie nie wpuszcza ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
ale jaja!! wlasnie z 15 min. dzwonil moj chlopak ktory akurat jest we lwowie i mowil ze ukrainscy znajomi chca im pokazac smieszna knajpe stylizowana na kryjowke upa! ;) ciekawe czy to ta!!! moze maja takich wiecej.. ;) ponoc jakies pytania tam zadaja na wejsciu- jak odpowiesz dobrze dostajesz kieliszek wodki, jak zle to cie nie wpuszcza ;)
To na bank ta knajpa.
Cytat:
Zamieszczone przez
włóczykij
Polska to zadupie i wycieraczka ?
Zbiera mi się na wymioty, gdy słyszę takie wypowiedzi ...
No mi tez kiedyś się "zbierao" ... dodajmy najnowsze : "margines Europy", czy znacznie starsze : "przedmurze " :smile: choćby
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,3459
Cytat:
Zamieszczone przez
chris
nie ma jak szacunek do wlasnej Ojczyzny
Cytat:
Zamieszczone przez
thaiski
nie ma jak szacunek do wlasnej Ojczyzny
z szacunkiem do Ojczyzny jest nieco tak, jak z szacunkiem do starszych. Szanujesz thaiski każdego starszego ;) ? Mym skromnym zdaniem szacunek nie wyklucza krytyki, nawet totalnej. Cobyśmy nie zgnuśnieli całkiem. 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
chris
z szacunkiem do Ojczyzny jest nieco tak, jak z szacunkiem do starszych. Szanujesz thaiski każdego starszego ;) ? Mym skromnym zdaniem szacunek nie wyklucza krytyki, nawet totalnej. Cobyśmy nie zgnuśnieli całkiem. 8-)
No nie bardzo trafiles z ta analogia. Ojczyzna zasluguje na szacunek nawet gdy mi sie w niej cos nie podoba.
Wszelkie porównania na ogół bywają chybione, masz rację - zatem zrozummy Nasz szacunek dla Ojczyzny, szacunek dla Ojczyzny ze strony Ukraińców, szacunek dla Ojczyzny ze strony Niemców, szacunek dla Ojczyzny zwłaszcza ze strony Rosjan, szacunek dla Ojczyzny Irakijczyków np., i tak można sobie ciągnąć. No i zrozummy źródła i przejawy tegoż szacunku . Zatem nie ma o czym pisać. Papatki. 8-)