Odp: Kilka pytań "praktycznych"
A ja jade w ten weekend i nic mnie od tego nie odciągnie 8-) A co do pogody to właśnie od tego weekendu ma być w miarę słonecznie i ja ten tydzien chcę wykorzystać dziś słońce pokazalo sie w prawie całym kraju. Poźniej to dopiero będzie zimno i deszczowo !!!!!!!!;)
Pytanie mam odnośnie tras (mam nadzieję że to dobry wątek):
http://maps.google.pl/maps/ms?ie=UTF...,0.219727&z=12
tutaj widać co sobie wymyśliłam ;)
trasa nr1:
Ustrzyki Górne - Szeroki Wierch - Przełęcz pod Tarnicą - Halicz - Rozsypaniec - Wołosate - Ustrzyki Górne
trasa nr2:
Ustrzyki Górne - Połonina Caryńska - Schronisko Koliba - Bereżki - Ustrzyki Górne
trasa nr3:
Parking między Ustrzykami G. a Brzegami G. - Mała Rawka - Wielka Rawka - Krzemieniec - i tą samą trasą z powrotem
trasa nr4:
Muczne - spacer po Bukowym Berdzie - Muczne
Problem w tym, że mam tylko 3 dni na to, a tras wymyśliłam 4 i nie wiem czy to jakoś połączyć, czy z czegoś zrezygnować... no i czy te trasy są fizycznie możliwe do przejścia (jakby tak wychodzić z domu o 9:30)
help? ;)
Witaj na Forum! Nie wiem jak z Twoją formą fizyczną, ale na pierwszy dzień (trasa nr 1) narzucasz sobie dość spore wyzwanie. Jest to duża odległość i w zależności od panujących warunków, które o tej porze roku mogą być trudne, może stworzyć problem. Tym bardziej, że czeka Cię później powrót z Przełęczy Bukowskiej (jeśli nie złapiesz okazji w Wołosatem) aż do Ustrzyk Górnych. Jest to ok. 15 km z kapcia asfaltem.
z moją formą nienajgorzej, sprawdziłam się w lipcu w Tatrach Wysokich po stronie słowackiej, na wielogodzinnych i niełatwych szlakach ;) obawiam się właśnie o tę pierwszą trasę, mam nadzieję ze chociaż tego stopa złapiemy w Wołosatem... czy połączenie tras 3 i 4 w jeden dzień jest realne? (mając samochód na podjechanie gdzie trzeba)... bo jakoś obawiam się że nie.. :(
trasa nr3:
Parking między Ustrzykami G. a Brzegami G. - Mała Rawka - Wielka Rawka - Krzemieniec - i tą samą trasą z powrotem
Witaj:) proponuje Ci mała korekte trasy nr3:) dostan sie do Wetliny i Działem rusz na Rawki zalicz Kremenaros i zejdz do UG lub Przełęczy Wyznianskiej:)(parking)
W trasie pierwszej proponuje podjechać busem lub stopem w pierwszej kolejności do Wołosatego i zacząć od "najgorszego", czyli w pierwszej kolejności podejść na Przeł. Bukowską.
W trasie trzeciej proponowałbym zejście do Ustrzyk Górnych niebieskim skoro macie tam baze noclegową (Podejrzewam że na Przeł. Wyżniańską chcecie dostać się busem...)
mamy samochód, co z jednej strony ułatwia dojazdy, ale z drugiej strony przymusza do powrotu do niego :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Layla
mamy samochód, co z jednej strony ułatwia dojazdy, ale z drugiej strony przymusza do powrotu do niego :)
Czyli: jedziecie samochodem do punktu, gdzie chcecie schodzić i wracacie busem/stopem do punktu wyjścia. W ten sposób idziecie spokojnie i bez stresów trafiacie do czekającego na Was samochodu.
Proponuje Ci odnośnie trasy Nr 2 małą zmianę. Skoro kwaterujesz w UG skorzystaj z PKS dojedż troszkę dalej do Widełek i przez Magurę Stuposiańska, Przełącz Przysłup, Połoninę Caryńską zejdziesz do UG. Trasa może troszkę trudniejsza ale ma ten plus, że auta ruszać nie trzeba.
pozdrawiam
Marek
Ja bym połączył trasę nr 2 i 3. Daruj sobie Bereżki i Kolibę (chyba, że masz tam coś konkretnego do zrobienia). Dreptasz z UG na Caryńską schodzisz na przełęcz Wyżniańską i dalej na Rawki. Jeśli będziecie mieć czas to Kremenaros, jeśli nie to powrót do UG.
Jeśli wyjdziecie najpoźniej o 8 to zrobicie spokojnie całą trasę. Nie napisałaś kiedy jedziecie, a teraz zaczyna się ściemniać już po 18. W zależności od tempa czas 7,00-9,00.