Odp: ...a co TY lubisz najbardziej ? ...
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
Stachura jak by żył to by ci zaprzeczył
Zaprzeczył?Kto tam wie?Umarł,tak dziwnie.No,ale zostało nam na pocieszenie :"Stare dobre małzenstwo,(męczęstwo;))
Cytat:
Wszystko jest poezją, a najmniej poezją jest napisany wiersz; każdy jest poetą, a najmniej poetą jest poeta piszący wiersze: czy to jest też prawda? Jeszcze nie wiadomo. Wiele znaków na ziemi i niebie wskazuje na to, że tak istotnie jest. Zwłaszcza na ziemi. Zwłaszcza na książkach. Na książkach zwłaszcza "poetyckich". Wszystko jest poezją: to że idziesz do księgarni, kupujesz tomik wierszy, wychodzisz, przy straganie kupujesz pół kilo czereśni albo pół kilo śliwek, zależy jaka pora roku, idziesz do parku, siadasz na ławce, jedną ręką przewracasz kartki, drugą sięgasz po czereśnie lub śliwki, zależy jaka pora roku, wszystko to jest oczywiście poezja, a najmniej poezją są czytane wiersze.
Edward Stachura - "Wszystko jest poezją"
buba z dziabką ładnie ujęły w słowa naszą lubowl :)
dodam jeszcze - lubię spoglądać na mapy, wiedząc, że wyjazd za pasem i wyciągać z pawlacza śpiwór...
wiecie co...
przeczytałam to, co napisałam raz jeszcze - na zimno. I jestem zaskoczona że mi tak fajnie wyszło. I dumna z siebie.
bardzo się ciesze, ze się wam podobało :))
A co do Stachury - to poprawny tytuł jest "Wszystko jest poezja". Zresztą - taki napis jest na jego grobie na Cmentarzu Północnym w Warszawie.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
...
-napic sie wina "bieszczady"
........
buba , czy takie;) ?
(fot. Machoney z ostatniej niedzieli w Zawadce R.)
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
buba , czy takie;) ?
(fot. Machoney z ostatniej niedzieli w Zawadce R.)
dokladnie takie :) i jaka wspaniala etykieta!! nawet dalam zrobic sobie koszulke z tym emblematem :D
...nie szkoda Wam wątroby na trzynogiego misia? ...z winem to ma naprawdę niewiele wspólnego....
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
dokladnie takie :) i jaka wspaniala etykieta!! nawet dalam zrobic sobie koszulke z tym emblematem :D
poprosimy o fotkę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
trzykropkiinicwiecej
...nie szkoda Wam wątroby na trzynogiego misia? ...z winem to ma naprawdę niewiele wspólnego....
No co Ty, to było tylko na pożegnanie i dla "podtrzymania tradycji", jedna flaszka z "gwinta" na 20 osób.
ps.1 po większej ilości to "miś" ma cztery łapy, spadając;) albo nie ma wcale...
ps.2 ale co to był za rocznik:lol:..2009
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
.....
ps.2 ale co to był za rocznik:lol:..2009
Myśmy swego czasu degustowali znamienity rocznik 2005, też dla podtrzymania tradycji.Było cosik w tym roczniku niesamowitego .
Butelka z jednej dostawy miała " bukiet " wiśniowy, a z drugiej i innego sklepu " bukiet " malinowy". :-)