Odp: W Sanoku powstanie restauracja McDonald`s
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
W Cisnej, Ustrzykach Górnych i Wetlinie nie ma szans na mc...
Zaprawde powiadam Ci ze mozesz nie miec racji :) Wszystko zalezy od tego jak bedzie zmieniala sie "kultura" jedzenia polakow i jak szybko konkurencja wymusi na inwestorach sklonnosc do ponoszenia wiekszego ryzyka inwestycyjnego. Dodam ze w MC tylko bodaj 3% to wlasne restauracje. Reszta to franczyzy.
Wielkosc miejscowosci mysle ze nie ma tutaj tak wielkiego znaczenia dla MC. Znam miasta 8 tys mieszkancow gdzie jest 5 fast-foodow (czyli srednio 1 na 1.6k mieszkancow)! Kazdy z nich jest otwarty 24/7/365. W nocy maja otwarte okienko drive-through gdzie siedzi 1 osoba i robi za cala restauracje.
Mysle ze Cisna, Gorne czy Wetlina pewnie szybko jeszcze MC nie zobaczy ale juz Sanok, Lesko czy Dolne beda je mialy juz w najblizszej przyszlosci.
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
A komu to przeszkadza?
...mnie
Nie zgadzam się z Tobą Darku bo:
- Natura 2000 o wiele bardziej wpływowym inwestorom odmawia
- żadna z wymienionych miejscowości Bieszczadzkich nie przekracza 500 osób (Solina, Polańczyk - się nadają)
- sezonowość turystyki jest bardzo widoczna w Bieszczadach
Podałem przykład gastronomi w Sanoku dla osób które się nudzą w środku nocy...
Kropku a w sumie to w czym Ci przeszkadza?
Mac nie ściągnie nikogo do Sanoka samym sobą, on wykorzysta tych co i tak tam są.
Więc skoro rozwrzeszczane dzieciaki będą spędzały pewnie ze 2h w Macu to oznacza, że te rozwrzeszczane dzieciaki gdzie indziej tych 2h nie spędzą.
To chyba korzyść jest?;-)
...nie mieści się w moich prywatnych normach estetycznych dla tego uroczego miasta... nie zabraniam go budować... ale do pikiety "anty" bym się dołączył jakby ktoś organizował ;) ...fakt... jak ktoś nie chce, to nie chodzi... wzrośnie atrakcyjność... ale nie w tej szerokości której bym dla Sanoka chciał... W mojej małej głowie jest raczej blisko dna szamba - ów "fantastyczna" firma "ratująca" młodzież przed zagładą...
Nie wiem...nie rozumiem...ot żarłodajnia jak każda inna.
Jedyne co wkurza, że ja muszę zjeść ze 2 menu, żeby się najeść, bo po 1 jestem głodna, więc wychodzi całkiem nieekonomicznie.
Ale lody i frytki mają przepyszne.
No i wspomniana już kawa.
a i mięso mają z Morlin, to jest bardzo dobra rzeźnia u nas, przechodzi wszystkie kontrole od Amerykańców po Chińczyków, więc jakość na pewno jest dobra (dla zjadaczy mięsa oczywiście).
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
A komu to przeszkadza?
Cytat:
Zamieszczone przez
trzykropkiinicwiecej
...mnie
Po pierwsze nikt Ci nie każe bywać w tym przybytku, a co do walorów estetycznych to istnieje stanowisko "architekta miejskiego" w Sanoku - skoro wydał zgodę zgodę to możesz to zaskarżyć w odpowiednich instytucjach. Zrzędliwość niektórych forumowiczów jest powalająca...
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Nie wiem...nie rozumiem...ot żarłodajnia jak każda inna.
Niesmaczne żarty.Watolina z mielonym szczurem,syf.Podobnej jakości to jest jeszcze "chleb" waciany z Carrefoura i Tesco.Ciekawe czym trzeba znieczulić kubki smakowe żeby to zeżreć?
Pozdrawiam smakoszy mielonej waty :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez
R20
Po pierwsze nikt Ci nie każe bywać w tym przybytku, a co do walorów estetycznych to istnieje stanowisko "architekta miejskiego" w Sanoku - skoro wydał zgodę zgodę to możesz to zaskarżyć w odpowiednich instytucjach. Zrzędliwość niektórych forumowiczów jest powalająca...
...dla jednych zrzędliwość... dla innych proste wyrażenie swojego zdania... powalająco zrzędzisz na wypowiedzi innych forumowiczów... :p
tu nie chodzi o architekturę... i tak już miasteczko zasypane plastikiem.... to potrzeba wstrzymania czasu i nie rozpędzania go w tę stronę, w którą pędzi reszta... cenię sobie niepowtarzalność rozłożoną w ludziach, czasie, przestrzeni..miejscach... nie mam potrzeby zaskarżać nic w odpowiednich instytucjach... ot serduszko się odezwało.. szkoda mi że w tym kraju nie docenia się oryginalności w takim stopniu w jakim bym chciał żeby to robiono...
Browar ma rację... wata z ketchupem...
ps, mówiąc o wstrzymaniu czasu nie mam na myśli zatrzymanie go i brak rozwoju (nie powiem zrównoważonego bo brzmi to już jak wulgaryzm) ale, jak mawiał mój dziadek... czas na pomyślunek!
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Niesmaczne żarty.Watolina z mielonym szczurem,syf.Podobnej jakości to jest jeszcze "chleb" waciany z Carrefoura i Tesco.Ciekawe czym trzeba znieczulić kubki smakowe żeby to zeżreć?
Pozdrawiam smakoszy mielonej waty :twisted:
a dziękuję;-)
Ja wszystko lubię zjeść, byle dużo!!!;-))))))))
A żeby zjeść w Macu dużo to i trzeba wydać dużo, to i wolę pójść w miasto na dużo i tanio;-)
No ale wata mi smakuje;-)