Odp: Nasze bieszczadzkie wędrowanie
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
(...)
Gdzie wyczytałeś ,że szlakiem niebieskim z UD do UG jest 25 km ?
No co ty Joorgi ? nigdy nie latałeś ?
W linii prostej będzie ze 25 kilosów.
A WILKU jak już pytasz , to pytaj. Bo to co napisałeś to nie wiem jak zinterpretować. Napisz choćby czy zamiarujecie pokonać tą trasę z buta, czy na rakietach czy na rowerze, a może na turach.
Ale mam wymagania , no nie ?
W sumie wszystko mi to jedno, ale jak odpowiedzieć gdy pytającemu się nie chce ?
Odp: Prośba o pomoc przy ułożeniu trasy !!
Hej,
Pytania postawie po wojskowemu ;-)
1.Czy trasa jest ciężka tzn.czy da radę przejść ją w 5 dni z buta? (idą żołnierze więc nie boją się trudności ale rozważamy czy starczy czasu bo trza o urlopy wnioski pisać).np. z Komańczy do Cisnej szedłem 10 h ale wiadomo że wszystko zależy od rzeźby terenu.Na trasie o której pytam nie szedłem dlatego pytam;-).
2.Czy są to tylko tereny lesiste ?
Pozdr.
Cytat:
Zamieszczone przez
WILKU
Hej,
1.Czy trasa jest ciężka tzn.czy da radę przejść ją w 5 dni z buta? (idą żołnierze więc nie boją się trudności ale rozważamy czy starczy czasu bo trza o urlopy wnioski pisać).np. z Komańczy do Cisnej szedłem 10 h ale wiadomo że wszystko zależy od rzeźby terenu.Na trasie o której pytam nie szedłem dlatego pytam;-).
Pozdr.
Ad.1 Tak
Ad.2 75% lasów
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
WILKU
Hej,
Pozdr.
...idą żołnierze...Załącznik 27911...szósty pułk piechoty podwodnej Staśka Kołodzieja...a nie lepiej to wybrać się do Jaskini Raj w GŚ...
Dzięks, oczywiście nie 25 km a 25 h marszu, prostuję pomyłkę.
Pozdr.
poza lasami są jeszcze .......góry
Cytat:
Zamieszczone przez
WILKU
Dzięks, oczywiście nie 25 km a 25 h marszu, prostuję pomyłkę.
Pozdr.
To zmienia sens, (tak myślałem ,że się pomyliłeś) 25 h po szlaku to ponad 100 km w górę i w dół (znakuje się czas przejścia średnio 5-4 km/ godz).Jest to do przejścia, ale ostro po 5 godzin dziennie przez 5 dni , a z pięciu godzin zrobi się siedem, jak chcecie schodzić do schronisk i na noclegi w agro.Tak jak pisał don E...lasy są w 75% ,ale są i Wysokie Bieszczady i asfalt też ;) i troszeczkę zalewu S.
Wydaje mi się , że w odwrotnym kierunku z UG granicznym niebieskim na zachód jest bardziej atrakcyjnie, ale w maju może być tam jeszcze śnieg.
Wybór należy do Was.
ps. a co do Twojego przejścia z Komńczy do Cisnej w 10 h , to znam Jednego Gościa ,który w jeden dzień z "pełnym obciążeniem " przeszedł z Cisnej do Puław w BN..popatrz na mapy dwie , bo jedna tego nie obejmuje:lol:
Dziękuje joorg za wyczerpującą odpowiedź .Teraz wiem na czym stoję. Tzn wiem,że da radę ale tak na styk ;-).Ten szlak z Komańczy robiliśmy z kumplem też obładowani plecakami. Do dziś fajnie wspominam.A że byliśmy tez na połoninach to musiałem coś wymyślić innego.Bieszczsdnicy podsuneli mi pomysł z Otrytem i pogórzem przemyskim więc wziąłem mapę, popatrzyłem i policzyłem godziny marszu zwracając uwagę na bazę noclegową.Ale wiesz,zawsze warto popytać lepszych od siebie o konkrety. Natrafiłem na małą ironię.Trochę smutne bo chyba ten portal jest po trochu po to aby się pytać.Ale może się mylę.Tak czy inaczej thanks joorg za odpowiedź. Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
WILKU
Natrafiłem na małą ironię.Trochę smutne bo chyba ten portal jest po trochu po to aby się pytać.Ale może się mylę.Tak czy inaczej thanks joorg za odpowiedź. Pozdrawiam
mylisz się...ta mała ironia to po to byś pomyślał...bo najpiękniejsze to myśleć;)