Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Prośba o pomoc przy ułożeniu trasy !!

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar WILKU
    Na forum od
    07.2009
    Rodem z
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Prośba o pomoc przy ułożeniu trasy !!

Dziękuje joorg za wyczerpującą odpowiedź .Teraz wiem na czym stoję. Tzn wiem,że da radę ale tak na styk ;-).Ten szlak z Komańczy robiliśmy z kumplem też obładowani plecakami. Do dziś fajnie wspominam.A że byliśmy tez na połoninach to musiałem coś wymyślić innego.Bieszczsdnicy podsuneli mi pomysł z Otrytem i pogórzem przemyskim więc wziąłem mapę, popatrzyłem i policzyłem godziny marszu zwracając uwagę na bazę noclegową.Ale wiesz,zawsze warto popytać lepszych od siebie o konkrety. Natrafiłem na małą ironię.Trochę smutne bo chyba ten portal jest po trochu po to aby się pytać.Ale może się mylę.Tak czy inaczej thanks joorg za odpowiedź. Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar creamcheese
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez WILKU Zobacz posta
    Natrafiłem na małą ironię.Trochę smutne bo chyba ten portal jest po trochu po to aby się pytać.Ale może się mylę.Tak czy inaczej thanks joorg za odpowiedź. Pozdrawiam
    mylisz się...ta mała ironia to po to byś pomyślał...bo najpiękniejsze to myśleć

Na forum od
    07.2009
    Rodem z
    Bydgoszcz

Nie no, super.

Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin

Nie obrażaj się WILKU o to myślenie. Ale i nie dziw się odrobinie ironii. Przyszedłeś po gotowe rozwiązanie – pomóżcie ułożyć mi trasę…a nikt nie wie jak chodzisz, z kim idziesz, czy na ciężko czy bardziej niż ciężko, czy szlakami, czy czytacie mapę itd…Pozbawiasz się pięknego momentu jakim jest układanie trasy. Rzadko chodzę w zimie więc zima to dla mnie czas na planowanie nadchodzącego „sezonu”. Wymyślam góry, rozkładam mapy i popołudniami, wieczorami gapię się w nie…którędy iść, czy bardzo wyrypa, gdzie nocować, zejścia awaryjne…ja w tych górach jestem kilka razy nim pójdę w nie naprawdę…i choć sam układam trasę, a chodzę po górkach od 30 lat, to i tak ulega ona mniejszym lub większym modyfikacjom „w praniu”…bo nie ma gotowych rozwiązań. Powodzenia

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2012
    Rodem z
    z Puńczy...

Jasne...nie obrażaj się Wilku,tu masz trochę konkretów,może Cię to zainteresuje i coś sobie wybierzesz...
    http://acn.waw.pl/bobroy/1999-jesien-bieszczady.html
    http://www.goldenline.pl/forum/10768...dzie-najlepiej
    http://www.gremina.eu/polska/bieszczady.html
    pozdro!
    Ostatnio edytowane przez Pełta ; 25-03-2012 o 13:54
    Człowiek może wytrzymać tydzień bez picia, dwa tygodnie bez jedzenia, całe lata bez dachu nad głową, ale nie może znieść samotności

Na forum od
    07.2009
    Rodem z
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez creamcheese Zobacz posta
    Nie obrażaj się WILKU o to myślenie. Ale i nie dziw się odrobinie ironii. Przyszedłeś po gotowe rozwiązanie – pomóżcie ułożyć mi trasę…a nikt nie wie jak chodzisz, z kim idziesz, czy na ciężko czy bardziej niż ciężko, czy szlakami, czy czytacie mapę itd…Pozbawiasz się pięknego momentu jakim jest układanie trasy. Rzadko chodzę w zimie więc zima to dla mnie czas na planowanie nadchodzącego „sezonu”. Wymyślam góry, rozkładam mapy i popołudniami, wieczorami gapię się w nie…którędy iść, czy bardzo wyrypa, gdzie nocować, zejścia awaryjne…ja w tych górach jestem kilka razy nim pójdę w nie naprawdę…i choć sam układam trasę, a chodzę po górkach od 30 lat, to i tak ulega ona mniejszym lub większym modyfikacjom „w praniu”…bo nie ma gotowych rozwiązań. Powodzenia
    Hej ponownie,
    Źle mnie odebrałeś. Chodziło mi o realną ocenę czy da się ten odcinek zrobić w 5 dni.A że ludzie znają te trasę z praktyki to spytałem też o szatę i rzeźbę terenu.Bo wolę ocenę praktyczną niż teoretyczną.Od dawna (tzn. paru lat) robie podobnie od jak Ty - wybieram teren, kupuję jego mapę (możliwie w jak największym powiększeniu), wybieram szlak lub szlaki,oceniam pod względem czasowym, noclegowym, pogodowym,zostawiam namiary "osobie z którą mam być w kontakcie" gdzie się wybieram, zabieram niezbędniki i ruszam. Samo ww. "logistyczne"przygotowanie daje nie tylko niesamowitą satysfakcję ale jest bardzo ważne gdyż ma się "rozpoznanie terenu" w który się rusza.Pewnie, że "w praniu" wychodzi co ma wyjść ale to z góry wiadomo, że "norma".To też dreszczyk emocji ;-).Dzięks za linki o Bieszczadach, na pewno przeczytam materiały.
    Pozdrawiam

Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin

no to się WILKU trzymaj :)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)