-
Odp: Koszulka forumowa, edycja 2009
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
A Marcowy się na rachmistrza nie nadaje - głosów było 2 x 3 + 1 = 7 ;)
Się chwilowe zawirowanie zrobiło, bo Hero oddał głos na projekty ze schrzanioną numeracją. Mea culpa :oops: Aleśmy już wyjaśnili, że chodziło mu o wzór z cerkwią i wilkiem, więc już jest git.
Co nie zmienia faktu, że - w rzeczy samej - z cyferkami mam problem ;P
-
Marcowy nie martw sie byles pamietał o mym zamówieniu na sztuki 2 rozmiaru na prv podanego.Reszte błedów mysle ze wybaczymy:-)
-
Hm...to niechaj i mój głos zaliczą czarnej dwójce (plecakowcy, bez cerkiewnych baniek) choć z baniami też uroczy wzorek...
A i pozostałe niezgorsze.
-
Zmiany po nocy:
- MKwinto1: 8 głosów (diabel-1410, Hero, Ala, admin, Stały Bywalec, Przewodniczek, jacek72, WUKA) (cerkwie i wilk)
- Henek: 5 głosów (majka777, vm2301, sir_Bazyl, jank, Jaro)
- MKwinto2: 4 głosy (Marcowy, januszcz1, Jabol, paszczak)
- Polej: 1 głos (Pyra.57)
- Recon: 1 głos (mavo)
Jeszcze niecałe 3 dni głosowania!!!
-
Głosuję na projekt Henka. Projekty 1 i 2 jak to zostało już zauważone są bardzo drobiazgowe, a jedynka to bardziej pielgrzymkowo mi się kojarzy.
-
-
Mam już (i dumnie noszę ;) ) koszulkę oraz piersiówkę z logiem Henka.Żeby tylko tą czapkę z daszkiem zamienił na elegancki kapelusz,byłoby extra (Henek,usłysz mnie!!). Głos daję na logo Henkowe.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Mam już (i dumnie noszę ;) ) koszulkę oraz piersiówkę z logiem Henka.Żeby tylko tą czapkę z daszkiem zamienił na elegancki kapelusz,byłoby extra (Henek,usłysz mnie!!). Głos daję na logo Henkowe.
Też na Henkowe symbole głosuję .
ps.Browarku.... a nawet niech sobie chodzi z "gołą głową" ,albo chusteczkę zawiąże w "cztery rogi"(już Go widzę tak) hhah:-D i nie musi kapelusza mieć;)
-
Browar napisał
Cytat:
...Żeby tylko tą czapkę z daszkiem zamienił na elegancki kapelusz,byłoby extra ...
Jeśli pozwolisz skopiować swój kapelusz to załatwione, zamienimy go zamiast czapeczki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Henek
Browar napisał
Jeśli pozwolisz skopiować swój kapelusz to załatwione, zamienimy go zamiast czapeczki.
Jasne że pozwalam (nawet nalegam ;) ),tylko skąd chcesz kopiować? Aaa,przecież masz zdjęcia,he he.
-
No to mamy remis w czołówce, szykuje się ostry finisz ;)
- MKwinto1: 8 głosów (diabel-1410, Hero, Ala, admin, Stały Bywalec, Przewodniczek, jacek72, WUKA) (cerkwie i wilk)
- Henek: 8 głosów (majka777, vm2301, sir_Bazyl, jank, Jaro, bertrand236, Browar, joorg)
-
A, kurka, niech Wam będzie: MKwinto projekt No 1
(i pierwszy głos nieformalny na obcięcie wilka :D)
Pozdro ciepłe!
katia
-
Doborowe towarzystwo,miłe sąsiedztwo, to i ja dam głos:MKwinto projekt No 1
-
A ze tak zapytam. Nie mozna zamowic poprostu co kto lubi?
Moze cena bedzie 4 zl wyzsza ale wtedy kazdy bylby zadowolony.
-
Teraz dopiero zauważyłam głosowanie, ale zdążyłam :grin:
Tylko i wyłącznie ten z cerkiewką czyli MKwinto_1 :grin:
Pozdrowienia
Basia
-
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Moze cena bedzie 4 zl wyzsza ale wtedy kazdy bylby zadowolony.
Panie Administratorze adminie Darku - nie mieszajcie :twisted: bo się znowu wszytko na biciu piany skończy, a logo ma służyć do się rozpoznawania i być niejako znakiem firmowym (jak znaczek np. Coca-Coli na butelce itp.) i dlatego najlepiej jak będzie jedno a nie np. 430 (czyli tyle ile mniej więcej jest aktywnych użytkowników - i przy okazji kto to jest ten aktywny użytkownik, bo mnie to od dłuższego czasu spać nie daje :wink: ) Myślę, że każdy jednak zakupi koszulkę ze zwycięskim logo, nawet jeśli nie będzie to jego faworyt. I na koniec jeszcze apel do forumowiczów, którzy jeszcze nie głosowali - dobrze przemyślcie swój wybór i głosujcie na logo Henka !!!
Dla wszystkich serdeczne pozdrówka przedłikendowe!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
I na koniec jeszcze apel do forumowiczów, którzy jeszcze nie głosowali - dobrze przemyślcie swój wybór i głosujcie na logo Henka !!!
Henek, Henek!
To nie jest próba zagłosowania trzy razy, tylko zachęta dla nieśmiałych :-)
-
1 załącznik(ów)
no więc tak, bierzemy Browarka , zdejmujemy mu z głowy kapelusz , przerabiamy i zakładamy na łepetynę forumka.
Zdecydowanie lepiej.
Dla Piskala przygotuję wersję gdzie forumek będzie miał na głowie chustę
a w wersji dla Jabola będzie patrolówka
Teraz będę miał dwa głosy więcej :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
To zawsze można :-D Myślę, że autorzy logotypów nie będą mieli nic przeciwko, żeby ktoś pożyczył sobie ich wzór i strzelił jedną czy dwie sztuki. Np. na Allegro jest sporo ofert firm, które wyprodukują nawet jedną koszulkę z dowolnym wzorem.
Moja idea jest taka: drukujemy jeden wzór w jednym rzucie jako znak rozpoznawczy, ale i coś (w duuuużym cudzysłowie) elitarnego. Wszak to pierwsza forumowa koszulka! Wiecie, ile będzie ona warta za 10 lat?! Nawet mocno używana!!! ;) Może uda się zaszczepić nową, świecką tradycję produkowania co roku innego wzoru? Nie bez kozery mówimy o "edycji 2009"...
A u schyłku dnia głosy rozkładają się następująco:
- MKwinto1: 11 głosów (diabel-1410, Hero, Ala, admin, Stały Bywalec, Przewodniczek, jacek72, WUKA, katarzynowosc, Pastor, Basia Z.)
- Henek: 8 głosów (majka777, vm2301, sir_Bazyl, jank, Jaro, bertrand236, Browar, joorg)
PS. Tak mi przyszło do głowy, ze może warto to dopowiedzieć: inicjatywa koszulkowa jest moja osobista i prywatna, nie jakaś superoficjalnoforumowa. Darka poprosiłem o akceptację, bo uznałem, ze wypada, jednak nie organizuję tego jako namaszczony przez Admina mod, ale jako Marcowy. Jest mi megamiło, że udało mi się wciągnąć do zabawy sporo zacnych osób - i Autorów, i Głosujących - jednakowoż odczytuję to jako wyraz sympatii i życzliwości dla siebie, a nie strach przed zbanowaniem :P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Henek
no więc tak, bierzemy Browarka , zdejmujemy mu z głowy kapelusz , przerabiamy i zakładamy na łepetynę forumka.
Zdecydowanie lepiej.
Browar, ale Ty sympatycznie wyglądasz na zdjęciu! :-)
-
Z aktualnych wynikow glosowania widze ze naleze do ZDROWEJ MNIEJSZOSCI
-
Jako nowy forumowicz ,witam szanowne grono! Chcę oddać głos na logo wymyślone przez Poleja. Marcowemu gratuluję pomysłu!
-
Głosowanie umarło ??? :evil:
Nikt więcej nie chce jedynej w swoim rodzaju, oryginalnej, forumowej koszulki, wzór 2009 ???
8-)
-
Stawiam na Henka (tylko dodać turyście drugi kijek)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Ciepły
Drugi kijek odpowiada rzeczywistości ale zamiast włóczykija będziemy mieli paralitę... ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Ciepły
„(…) Nawet spodobał się mu /Ciepłemu – dop. mój/ ten obraz. Może tylko dziadyga, który wlókł się skrajem strumyka, nie pasował mu do tego widoku.(…)
- Dlaczego? Spytała z uśmiechem.(…)
- Gdzieś takiego dziada widziała? Z jednym kijem? Prawdziwy dziad ma dwa kije, zginąłby inaczej. (…) Jeden kij psu do pyska, żeby miał co gryźć, a drugi do bicia. (…) Taka drobnostka, a cała prawda w tym drugim kiju (…)
….tyle, że dziadów dziś nie ma…” (J. Janicki „Wesołych świąt”)
Nie ma więc co udawać i odstawiać dziadostwa ;), gdyż faktycznie:
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
...zamiast włóczykija będziemy mieli paralitę... ;)
-
Kolejność w peletonie nie uległa zmianie. Ostatni dzień plebiscytu rozpoczęty!
- MKwinto1: 11 głosów (diabel-1410, Hero, Ala, admin, Stały Bywalec, Przewodniczek, jacek72, WUKA, katarzynowosc, Pastor, Basia Z.)
- Henek: 9 głosów (majka777, vm2301, sir_Bazyl, jank, Jaro, bertrand236, Browar, joorg, Ciepły)
- Polej: 2 głos (Pyra.57, adamr)
-
Głosuję na projekt nr 7 - autor Polej.
-
Niniejszym ogłasza się, że zdecydowanym zwycięzcą plebiscytu został projekt nr 1 autorstwa mKwinto!!! Wielkie gratulacje dla zwycięzcy!!! Wielkie podziękowania dla wszystkich Projektujących i Głosujących! :razz:
Dalej robimy tak:
1. Wszystkich amatorów koszulki według tego wzoru proszę o przesłanie na moje PW potwierdzenie wraz z preferowanym rozmiarem tiszerta.
2. Za ok. tydzień zorientujemy się co do wielkości zamówienia, wybierzemy ofertę firmy drukującej i będziemy mogli określić ostateczną cenę tego dzieła sztuki (na dziś to maksymalnie 30 zł z przesyłką).
3. Chętni dostaną mail z numerem mojego konta i zostaną poproszeni o dokonanie przelewu. Zanim wyślę zamówienie do wykonawcy, chciałbym mieć wszystkie wpłaty od Was.
4. Gotowe koszulki zostają rozesłane lub rozdane, można się już lansować :-)
Póki co - czekam na zgłoszenia od chętnych z preferowanym rozmiarem wdzianka. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za zabawę i pozdrawiam :razz:
-
1 załącznik(ów)
No to widzę żem się spóźnił... no cóż... Co do samego pomysłu... Logo owszem, ale co do koszulki to nie bardzo mi się ten pomysł podoba. Koszulka dobra jest może na KIMB. Na spotkanie klasowe po latach czy zakładową imprezę. Ale na włóczęgę to trza ich mieć kilka... Może czapeczka byłaby lepsza, może chusta czy vandaymka? (jak to kurna pisze się?) Albo naszywka na plecak? A na pewno naklejka na autko :)
Pozdrawiam
P.S. ten mój spóźniony projekt ;)
-
A to ja się, pozwolę sobie,nie zgodzić z Tobą.W koszulkach chodzą wszyscy,w czapeczkach nie gustuję,na plecaku mało kto zauważy(chyba,że wędruje akurat "za plecami",auto można oznakować dodatkowo.Brawo,Marcowy,za inicjatywę.Wreszcie konkret choć dyskusje na ten temat toczą się od jakiegoś czasu!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
A to ja się, pozwolę sobie,nie zgodzić z Tobą.W koszulkach chodzą wszyscy,w czapeczkach nie gustuję,na plecaku mało kto zauważy(chyba,że wędruje akurat "za plecami",auto można oznakować dodatkowo.Brawo,Marcowy,za inicjatywę.Wreszcie konkret choć dyskusje na ten temat toczą się od jakiegoś czasu!
... może tatuaże na obu dłoniach, między nadgarstkami a paluchami, od zewnątrz :idea:
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
[...]W koszulkach chodzą wszyscy[...]
Czyli zimą w t-shirt'cie mam zapychać przez połoniny? :D Choć ja akurat zimą nie za wiele więcej na sobie noszę...
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
[...]na plecaku mało kto zauważy(chyba,że wędruje akurat "za plecami"[...]
Plecak ma z przodu szelki. Mój ma! :D I tak na poważnie już: koszulka nie zawsze będzie spełniać funkcję rozpoznawszą. Jako rzekłem: spotkanie, impeza - tak. Ale na szlalu.. w niepogodę... albo akurat będzie spoczywać w plecaku... Poza tym WUKA, Ty nie gustujesz w czapkach a niektórzy gustują w bieliznie termoaktywnej...
A co do autka, to może jednak warto byłoby coś wykombinować? Poza funkcją rozpoznawczą, trochę popurarniejsze stało by się to forum. Tak na wszelki wypadek to ja dam już swój projekt (trochę zmodernizowany) bym znów sie nie spóźnił :D Oczywista nick każdy sobie swój wstawi. Ja tam obstawiałbym tą środkową wersję....
Chris... wybacz ale pomimo domniemanego imiennictwa naszego to nie odniosę się do Twoich słów. Coraz więcej homo-palikotów pieprzących byle co, aby tylko zaistnieć...
Cytat:
Zamieszczone przez
chris
gorzała zabija :wink:
:(
-
Chris , nie wiem czy zauważyłeś ale ten wątek dotyczy tematu
Koszulka forumowa, edycja 2009
i nijak się mają Twoje
Cytat:
może tatuaże na obu dłoniach, między nadgarstkami a paluchami, od zewnątrz
Najlepiej załóż nowy wątek z tatuażami rozpoznawczymi.
-
Dobrrrra! To ja do KOSZULKI 2009 dodaję ..kapelusz w kratkę!
-
-
Aż boję się o tym napisać żeby nie zostać okrzyknięty malkontentem jakiego tu jeszcze nie było, ale co tam - raz kozie śmierć. Tak sobie o tej koszulce jako znaku rozpoznawczym forumowiczów pomyślałem bardzo przyziemnie i zobaczyłem parę praktycznych problemów:
Po pierwsze primo - czy wy zmieniacie urbania w Bieszczadach? Jeśli tak, to już tu jest mały problem. Nie mówię tutaj o jedno czy dwudniowcach, ale tych tygodniowcach i więcej. Zapewne są tacy, co po dwóch tygodniach wyjeżdżają w tym, w czym przyjechali, ale na pewno nie wszyscy. Ja rozumiem założyć tą samą koszulkę raz, drugi, trzeci, a nawet czwarty, ale dwunasty? Dziewczyny, zrobiłybyście to? Rozwiązaniem byłoby tutaj zakupienie przez forumowiczó średnio po 10 koszulek, ale na to nie liczyłbym.
Po drugie primo - nawet jeśli nie przeszkadza nam specyficzny zapach od kilku dni noszonej koszulki, to ona najzwyczajniem może zmoknąć i nie ma jak jej wysuszyć, bo jutro i pojutrze też pada. "Konikiem" na szlaku byłbym więc tylko dzisiaj, a jutro i pojutrze znów anonimowym łazikiem.
Po trzecie primo - proponowane koszulki mają być t-szertami, a to można nosić powiedzmy od maja do września (z przerwami na niepogodę). A co wcześniej i potem - zakładać na polar, kurtkę albo płaszcz przeciwdeszczowy? Jak by tego nie robić, nie da się, a nawet jakby się dało, to forumowicz szybko zacznie mieć opinię kogoś... hm... specyficznego. W każdym bądź razie wszyscy inni oglądaliby się za nim na pewno.
Biorąc pod uwagę tych parę uwag wydaje się, że koszulki owszem - są bardzo ciekawym pomysłem i na pewno sam bym ją nabył, ale chyba nie do końca osiągnięty zostałby ich główny cel. Pod tym względem jakaś chustka, przewiązka czy plakietka byłaby bardziej skuteczna, bo niezależna od wszystkiego.
Ps.
Proszę, nie krzyczcie na mnie bardzo.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
Dobrrrra! To ja do KOSZULKI 2009 dodaję ..kapelusz w kratkę!
I piórko w... Hmm... Piórko to dobry znak rozpoznawczy dla poetów, nieprawdaż ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
konik
Aż boję się o tym napisać żeby nie zostać okrzyknięty malkontentem jakiego tu jeszcze nie było, ale co tam - raz kozie śmierć. Tak sobie o tej koszulce jako znaku rozpoznawczym forumowiczów pomyślałem bardzo przyziemnie i zobaczyłem parę praktycznych problemów:
Po pierwsze primo - czy wy zmieniacie urbania w Bieszczadach? Jeśli tak, to już tu jest mały problem. Nie mówię tutaj o jedno czy dwudniowcach, ale tych tygodniowcach i więcej. Zapewne są tacy, co po dwóch tygodniach wyjeżdżają w tym, w czym przyjechali, ale na pewno nie wszyscy. Ja rozumiem założyć tą samą koszulkę raz, drugi, trzeci, a nawet czwarty, ale dwunasty? Dziewczyny, zrobiłybyście to? Rozwiązaniem byłoby tutaj zakupienie przez forumowiczó średnio po 10 koszulek, ale na to nie liczyłbym.
Po drugie primo - nawet jeśli nie przeszkadza nam specyficzny zapach od kilku dni noszonej koszulki, to ona najzwyczajniem może zmoknąć i nie ma jak jej wysuszyć, bo jutro i pojutrze też pada. "Konikiem" na szlaku byłbym więc tylko dzisiaj, a jutro i pojutrze znów anonimowym łazikiem.
Po trzecie primo - proponowane koszulki mają być t-szertami, a to można nosić powiedzmy od maja do września (z przerwami na niepogodę). A co wcześniej i potem - zakładać na polar, kurtkę albo płaszcz przeciwdeszczowy? Jak by tego nie robić, nie da się, a nawet jakby się dało, to forumowicz szybko zacznie mieć opinię kogoś... hm... specyficznego. W każdym bądź razie wszyscy inni oglądaliby się za nim na pewno.
Biorąc pod uwagę tych parę uwag wydaje się, że koszulki owszem - są bardzo ciekawym pomysłem i na pewno sam bym ją nabył, ale chyba nie do końca osiągnięty zostałby ich główny cel. Pod tym względem jakaś chustka, przewiązka czy plakietka byłaby bardziej skuteczna, bo niezależna od wszystkiego.
Ps.
Proszę, nie krzyczcie na mnie bardzo.
Czyli nic ponad to co jużem napisał...
Pozdrawiam
-
I znowu bicie piany.
Padł pomysł, nadeszły projekty logo, został wspólnie wybrany jeden projekt, a teraz, już po wszystkim, okazuje się, że koszulka jest be! Był na dyskusje czas wcześniej.Przecież nie ma obowiązku zamawiania koszulek. Każdy może się oznaczyć jak chce, łącznie z Chrisowymi tatuażami. Co z tego, jeśli nie będę miał akurat na sobie forumowej koszulki i będę mijał mnóstwo osób z forum nie wiedząc o tym? Innym razem będę w koszulce. I może własnie wtedy spotkam na szlaku inną taka samą koszulkę. Uważam, że pomysł jest bardzo dobry.
Marcowy, a jak to by było z produkcją znaczków? Logo już mamy. Może znaczki co poniektórych bardziej by ukontentowały? Ja tak czy inaczej koszulkę zamawiam.
-
Zamówienie koszulki nie jest chyba obowiązkowe.
Koszulki nie trza nosić codziennie.
Brudną można uprać.