Wlasnie widze!
Postaram sie,dziekuje!
Wersja do druku
Wlasnie widze!
Postaram sie,dziekuje!
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ani ufo, Iluminatów czy czego tam jeszcze, ale staram się wysłuchać i pojąć, więc film obejrzałam. I nasuwa się pytanie, cokolwiek to jest i jeżeli faktycznie są to trucizny, to ja chciałabym o tym oficjalnie wiedzieć, bo nie raz widziałam na Irlandzkim niebie te smugi, jak zwał je tak zwal, ale faktem było, że nie znikały, a w bezchmurne dni dało się zaobserwować latające samoloty pozostawiające właśnie takie długie, nie znikające smugi i dziwnie one układały się w taką równiutką krateczkę. Zapamiętałam to akurat, bo w Irlandii mało kiedy zdarzają się bezchmurne dni ;) I jeszcze jeden fakt, który gdzieś się tam przewinął w filmie; kiedyś czytałam o proteście amerykańskich pilotów, którzy sprzeciwiali się tym opryskom z samolotów i strajkowali, że nie będę tego już robić. Nie wiem jaki to miało odzew, bo gdzieś mi coś się tylko obiło o uszy.
Miło by było gdyby wywiązała się jakaś merytoryczna dyskusja, bo poświęciłam 2h czasu na oglądnięcie filmu. Pozdrawiam :)
Na początek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chemtrails
http://en.wikipedia.org/wiki/Chemtra...spiracy_theory
potem:
https://www.google.pl/search?q=chemt...a&channel=fflb
Szybko się przekonasz, że teoria nie zachęcająca do ciekawej dyskusji. Moim zdaniem ciekawsza dotyczy ingerencji obcych.
Reptilianie są wśród nas!!!
;)
Nie wiem co pragniesz mi zasugerowac i o jakich teoriach piszesz.
Gdy pod koniec lat 90-tych kupilem kawalek ziemi w Bieszczadach to moglem patrzec i podziwiac piekne i czyste bieszczadzkie niebo.
Gdy piertwszy raz zauwazylem te rozchodzace sie g...... po niebie to myslalem ze mnie szlag trafi.
Co niktorzy probuja pisac jakis bzdety o smugach skondensowanych,pytam sie tych wolnomyslicieli gdzie oni zyja i jak mozna sie dac tak otumanic.
Jednak jak sie tylko patrzy pod nogi i w TV lub PC to trudno patrzec w gore i widziec co sie tam u gory dzieje.
Prawie w calej Europie,USA sie o tym bebni,a tutaj dalej sie wierzy w "puklate aniolki".
Przeniesiono tez ten watek,gdyz co ma czyste piekne niebo z " Bieszczady praktyczne".
Dla niektorych nic,gdyz wedrujac po Bieszczadach widza tylko wlasne buty,a moze nawet nie to.
Pamiętam te smugi od zawsze, a ruch lotniczy jest obecnie znacznie bardziej natężony.
Nie widzę też sensownego celu - jeśli to celowe działanie - poza chęcią wymordowania ludzi, tylko po co? jaki zysk miała by ta organizacja, w jaki sposób by na tym skorzystała? kto taka organizacje tworzy i jak broni siebie samego przed szkodliwym wpływem tychże smug?
Na całym świecie "bębni" się o wielu teoriach, od Strefy 51, przez Kennedy'ego, WTC, czy Chemtrails, stąd moje zaszeregowanie ich do gatunku reptilian i innych.
Witaj
Eeee, wcale nie. Coś co poza obserwowalnym wymiarem - nie istnieje. Oni tworzą fiction z tego co obserwują, a nie mają pojęcia jak to zrozumieć.
Jak pierwotni. Gdzie Gromowładny stał się bogiem.
Ale zastanawia mnie dlaczego Ty i Wojtek zabieracie w tym głos.
I ciągnięcie to badziewie do kolejnego postu.
Radziłbym tym wszytkim zwolennikom teori wszelakiej maści, aby zstąpili na Ziemię Naszą
i uruchomili zmysł powonienia.
I obudzili się i spojrzeli, czy aby czegoś nie zapomnieli.
Ci ich sponsorzy wyprawiają bardziej kosmiczne rzeczy na tej Ziemi.
A psycholi poddać delikatnej terapi pośród pachnących kwiatów,
przy delikatnej muzyce itp
:-)
Pozdrawiam
Kurdę
Usuwam dubla bo niby za długo pisałem.
hallo,
Chciałem jedynie dodać ,że rozprzestrzenianie związków siarczkowych dokonuje się w bardziej perfidny sposób.!!!
otóż,chemtrailczycy trują nas już z powierzchni ziemi !!!
...i doskonale się wtopili w mieszkańców mojej
miejscowości...powiem więcej...są moimi sąsiadami!!!
codziennie spoglądam w niebo ,i co widzę ...smugi(pionowe i poziome) w różnorakich kolorach(tęcze widziane w nocy ,to żadna rewelacja !!! ,bywa że nawet czubków swoich butów nie widzę...tak skondensowana mieszanka zostaje stosowana!!!);
mieszkają tuż obok i wypuszczają poprzez kominy swoich domów trujące (aromatyzowane plastikowymi i gumowymi środkami) związki-nie tylko wyżej wymienionych siarczków,...o zgrozo!!!
ale... śpijcie spokojnie--- rozpoznałem wroga!
najczęściej "persistant contrails" wypuszczają wieczorami
...gdy temperatura spada poniżej zera...,
ha, nasycenie i długość "oprysków" jest proporcjonalna do ujemnej temperatury ...
dodatkowo działają bardziej na ocieplenie klimatu niż schładzanie...
(ostatnio,w trakcie rozmowy ,podczas odśnieżania, jeden z sąsiadów mówił o jego marzeniu,że jego dom stoi nad laguną,a jego dzieci baraszkują w wodzie z delfinami ,a on sam z syrenami ...)
w trakcie działań depopulacji świata ,nie wypuszczają swoich dzieci na podwórko ,i sami nie wychodzą ...a jedynie obserwują świat przez okna (potrójnie zespolone szyby !!!)
Wyniszczenie układu immunologicznego nie pochodzi już ze specjalnie zabudowanych zbiorników przelatujących samolotów !!!
aaa ...związki siarkowe wchłaniają energię słoneczną i rozpraszają fale świetlne ...tzn.energia słoneczna zostaje pozbierana do specjalnych (PCV PP) opakowań i wytransportowana w przestrzeń kosmiczną ,w celu podgrzewania oceanów na planecie chemtrailczyków.
to pisze pierogowy ,sługa uniżony ,
który zamieszkuje miejsce,które naukowcy uznali ,jako region ,gdzie wszelkie oznaki życia były niemożliwe.
naukowcy na usługach chemtralilczykowych konsorcjum .
nie bagatelizujmy tematu ,
absolutnie !!!
pewnie oszczędności skłoniły chemitrailczyków do tych,nowatorskich działań z powierzchni ziemi !!!
Na Święta kupiłem butelkę wina ( a stać mnie, a co). A tam drobnym druczkiem "zawiera siarczyny". ZGROZA
I jak pić, Panie Premierze?
Najlepiej z gwinta, na łonie przyrody podziwiając chemtrails.
Kurka - premierem nie jestem a rady niepytany daję. Może w przyszłości zostanę? ;)
W tym doborowym towarzystwie "miłośników Bieszczad i Przyrody" to tylko można sie jedynie "napić" i wówczas będzie się na tym samym poziomie.
Ja jednak nie piję dlatego jestem na niższym i nie będę zabierał głosu w innych kwestiach tutaj wypowiedzianych,gdyż nie warto.
Przekonywać też nie mam zamiaru no bo kogo jak wszyscy sie z wszystkim godzą.
Ja mam teorię spiskową,którą wyssałem sobie z palca tylko nie wiem którego.
W innych krajach też są tego samego pokroju ludzie jak ja i ssają te same spiskowe tematy.
No coż do pewnych spraw powinno sie dorosnąć,ale u was nie ten etap.
Ci którzy więcej widzą i słyszą jak cała masa to spiskowcy i jeszcze coś tam............
Więc myślcie że te chmurki to tylko więcej latających samolotów i nic więcej,
a mnie i tak cholera bierze jak widze to świństo na pięknym Bieszczadzkim niebie.
Co wam oczywiście nie przeszkadza.......................
Wszystkiego Dobrego w Nowym Czarodziejskim Roku 2013 Wam wszystkim życzę :-D:-D:-D
bies.. - bardzo Cię proszę o powstrzymanie się od osobistych wycieczek.
W temacie tematu jestem neutralny, ale ciutkę mnie zabolało szyderstwo...jak w cytacie.
Jestem z tych co mogą się napić, ale co to ma do rzeczy? A do tego jeszcze moja niedorosłość??
A może jestem zbyt wrażliwy bom i dziecko i do tego dziecko pijące?
I cytując dalej:
Pozdrawiam
Znaczy się, że też postuluję o powstrzymanie się...
Przepraszam jeśli niejasno sformułowałem:-D
Pozdrawiam
Ale jesteście mili miłośnicy Bieszczadzkiej Przyrody oraz wędrówek?
Jak na razie to nie wybieram sie na żadne wycieczki.
Prawda czasami,nie zawsze boli gdyż jesteśmy nauczeni tylko kłamstwa i z tym się najlepiej czujemy.
bartolomeo
jako Fotograf Roku,może zrobisz parę fotek tych pięknych smug,gdyż błękitu coraz mniej na Bieszczadzkim niebie.
Tylko takie ładne w kratkę jak to zwykle robią te samoloty "pasażerskie",których tyle jest w tym korytarzu pobliskich lotnisk?
Dlaczego pobliskich?
Loty możesz zobaczyć tu: http://fr24.com/49.46,22.03/9
Jak lecą na 10km to naprawdę z daleka ich widać (tzn że nie akurat nad Twoją głową)
bies
hallo;
nie mam zbytnio ochoty do polemiki :-P
zdaje sobie sprawę ,że i Twoje zdanie jest już ugruntowane ...
nie jestem żadnym opiniotwórczym organem (chemik,profesor,szpalta w amerykańskim dzienniku).
więc ,moje słowa są nie ważne.
nie wiem, czy powietrze ma skład ,o którym uczyłem się w szkołach,
nie wiem ,również czy go nie ma.
Ty wiesz.
natomiast ,mogę stwierdzić czy informacja podawana przez Ciebie jako link ma charakter opiniotwórczy czy ...w ogóle coś ma :-)
jako człowiek pracujący na zlecenia w branży pragmatyki ekonomicznej-reklamie ,jak i politycznej- negocjacji itd. -
...czasami zdarza się ,iż rozumiem język i potrzebę stosowania pewnych zabiegów socjotechnicznych.
otóż :wyłożona przez starożytnych sztuka przekonywania (erystyka) i wypowiadania się (retoryka) jest wciąż stosowana,chociaż ich antyczne warstwy teoretyczne są ignorowane albo celowo zapomniane---,to dotyczy wy linkowanych tekstów internetowych;
przeczytałem kilkadziesiąt informacji o chemtrailsowym podłożu,odrzucając z góry te,które pisane były nierzetelnie i niekonsekwentnie;
zwróciłem uwagę na kontekst,jak i osobę:
niektóre służyły zwróceniu uwagi na osobę (przy okazji)-watek duński,wątek szwedzki i sprawa ONZ.
tzn:w analizach miedzy innymi u Arystotelesa-słowo nie jest dobre ,ani złe -ale może być użyte w dobry albo zły sposób ,zgodny z prawdą (adekwatnie do istniejącego stanu rzeczy ) albo i nie .
Owa prawda związana jest z adekwatnością słowa z rzeczą i strukturą zdania z rzeczywistością.
Ta adekwatność sprawia ze ludzie wywierają na siebie wpływ przekazując dane składające się na konkretne informacje.
Zaś te informacje w postaci jakichś tam sygnałów stają się następnie bodźcami wywołującymi różnorodne reakcje w zakresie myślenia ,emocji i zachowań.
Silnie działające na naszą ignorancję i niewiedzę (kto z nas złapał za rękę rozsiewaczy zarazy powietrznej?...o co w ogóle chodzi?...znowu rząd nas zabija-tym razem z powietrza! itd).
Teksty prasowe pisane są przez specjalistów i od razu ,są często doskonale przetłumaczone na inne języki .(żeby nie korzystać z translacji w aplikacjach ! ).
Specjalistom tym , nie obca jest "Techne Rhetorike"(jeśli jesteśmy już przy Arystotelesie :) ).
Tam między innymi dowiadujemy się czym jest retoryka-:"kapłanka nie zezwoliła swojemu synowi przemawiać na zebraniu mówiąc:jeśli będziesz mówił prawdę znienawidzą cię ludzie,jeśli będziesz kłamał - znienawidzą cię bogowie" :-)
Wracam do tematu:
w kilkunastu artykułach ,czytanych tamże,dostrzegłem koleżankę -Perswazję ( łac.persuasio-przekonanie wiara);
Perswazja jest,zintegrowanym oddziaływaniem na umysł i wolę słuchacza-czytelnika.
Ideałem perswazji jest sytuacja gdy czytelnik zaczyna się identyfikować z nadawcą komunikatu.
Dzielą to samo pudło rezonansowe! (przepraszam melomanów za porównanie!)
Wiemy ,że prawdziwa perswazja -zakłada ,że mówca ma uczciwe intencje i liczy się z dobrem odbiorcy.
Czy mamy do czynienia z dobrze wykonaną ,przepraszam ...napisaną robotą ?
Tzn:prawdopodobnie trzy cele perswazji zostały osiągnięte:
pouczenie---uwierzyliśmy ,że mówca-specjalista nie jest kłamcą ;
poruszenie odbiorcy ---oddziaływanie na naszą wolę i intelekt (musimy zadbać o przyszłość naszych dzieci i... krążenie w naszych układach krwionośnych ! -siarczki a choroba wieńcowa to osobny temat...);
zachwycenie czytelnika---uzyskana przyjemność estetyczna-odpowiedni wybór typografii i apli ,na których widnieją teksty.(odwoływanie się do uczuć i emocji )
Należałoby jeszcze wspomnieć o chwytach sofistycznych ,jak i erystyce w.g Schopenchauera itd.
Ty to pewnie wiesz .
Ja, wykazując niski poziom (leukocytów) zostaję przy swoim.
W trosce o zdrowie Twe i estetykę podziwiania krajobrazów B. proponuję nie opuszczać progów domu swego .
Pamięć czasami nosi znamiona generalizowania.
Generalizowania w aspekcie pozytywnym .
:-)
PS.
polecam "Finlandię "i Świetliki (wszak inwazja tuz ...)
PS2.
pozdrawiam znawcę prawdy.
sługa uniżony
pierogowy
Witam ponownie wszystkich urażonych i niezainteresowanych tym tematem.
Nie miałem na uwadze nikogo obrażać jak i wyśmiewać,gdyż wyśmianym zostałem ja.
Pragnołem tylko zainteresowć tym tematem prawdziwych miłośników Bieszczad i Przyrody.
Wyszło jak wyszło czego nie przewidziałem,myślałem że spotkam zainteresowanych tym problemem nie tylko na skalę Bieszczad,Polski lecz prawie już całego świata(dotyczy to krajów zrzeszonych w NATO).Jednak zainteresowanie jest ZERO,a wpisy dla mnie wręcz śmieszne i nie na temat.
sługa uniżony pierogowy
nawet bardzo sie wysilił i napisał wykład tylko nie na temat,ale tak dla jaj.
Myśle że to mu sie udało i poszeżył grono swoich wielbicieli,brawo.
Zakończę to pisanie i wróce znów kiedyś jak sie bardziej rozjaśni nie tylko na niebie.
dodam jeszcze może to bo to tak po sąsiedzku,a zainteresowani sobie to przetłumaczą
Liebe Teilnehmerinnen und Teilnehmer der Bürgerinitiative Sauberer Himmel,
wie wir berichtet hatten, hatte unser Teilnehmer gegen das erstinstanzliche Urteil im Fall Kachelmann Berufung eingelegt und diese mit Schriftsatz vom 22.05.2012 ausführlich begründet. Und was geschah dann? Es geschah erst einmal über fast sieben Monate nichts, obwohl es sich vorliegend um ein eilbedürftiges einstweiliges Verfügungsverfahren handelt.
Kurz vor Weihnachten hat sich dann das Kammergericht besonnen, doch etwas zu unternehmen. Es teilte dem Anwalt unseres Teilnehmers der Bürgerinitiative, der von Herrn Kachelmann als "Neonazi" oder "verrückt" bezeichnet worden war, mit, dass es gedenkt, die Berufung einstimmig ohne mündliche Verhandlung zurückzuweisen und gab unserem Teilnehmer die Möglichkeit, die Berufung zurückzunehmen. Dies begründete der Senat lapidar damit, dass sich der Begriff „Neonazis“ nicht auf unseren Teilnehmer bezogen habe, da dessen vorausgehendes Schreiben nicht von „Zionisten“ gehandelt hätte. Aha! Aus dieser Auffassung folgt doch glatt, dass eine Betroffenheit bei dem Vorwurf „Neonazi“ immer dann ausscheidet, wenn sich der Betroffene nicht zuvor über den „Zionismus“ geäußert hat – ein völlig absurder Gedanke, der gegen sämtliche Denkgesetze verstößt. Vor Gericht muss man sich vieles, aber bestimmt nicht alles gefallen lassen. Rechtsanwalt Dominik Storr hat daher mit Schriftsatz vom heutigen Tage einen Befangenheitsantrag gegen die Richter des erkennenden Senats gestellt. Den Befangenheitsantrag finden Sie hier im gesamten Wortlaut. Über den weiteren Verlauf dieses Verfahrens werden wir selbstverständlich auf www.sauberer-himmel.de berichten.
Ihr Team von Sauberer Himmel
Liebe Teilnehmerinnen und Teilnehmer der Bürgerinitiative Sauberer Himmel,
zum Ausklang dieses Jahres möchten wir Ihnen und Euch auf diesem Wege ganz herzlich für Ihre und Eure engagierte Mithilfe bei der Aufklärung für einen sauberen Himmel danken. Ohne die Unterstützung von so vielen Menschen wäre es nicht möglich gewesen, all das, was wir in diesem Jahr geleistet haben, zu vollbringen.
Rückblickend waren die letzten 12 Monate sehr effektiv für unsere Arbeit: Sauberer Himmel ist es gelungen, zahlreiche Regionalgruppen zu gründen, eine weltweite UnterstützerInnen-Liste ins Leben zu rufen, eine Vielzahl von Aktionen durchzuführen und viele Menschen wach zu rütteln oder für unsere Thema zu sensibilisieren. Unsere Mitgliederzahl hat sich vervielfacht, und wir haben die Thematik „Chemtrails“ mit Schwung in die Medien gebracht. Sie sind längst kein Tabuthema mehr, sondern aus der Verschwörungsecke heraus zum Tagesgespräch geworden und auch von anerkannten Stellen wie dem Max-Planck-Institut für Chemie im Mai diesen Jahres sogar mit einem eigenen Symposium bedacht worden – auch wenn dies die Mainstream-Medien noch nicht richtig wahrhaben wollen.
Mit jedem Gespräch, mit jeder weitergeleiteten E-Mail und jedem verteilten Flyer zieht unsere Bewegung weitere Kreise. Und mit jedem gespendeten Euro gewinnen wir mehr Freiraum für konzertierte Aktionen wie Flyer-Beilagen in wichtigen Zeitschriften, sowie für gezielte Forschungen. Mit unseren Regenwasseruntersuchungen können wir zum Beispiel darlegen, dass unsere Luft bundesweit mit den im Zuge des Geo-Engineering in Verdacht geratenen Metallen verunreinigt ist. Zudem haben wir messerscharfe Mikroskopaufnahmen und Untersuchungen von Polymerfasern, Schichtsilikaten und anderen merkwürdigen Elementen, die nahezu täglich vom Himmel fallen, anfertigen lassen.
Wir freuen uns darauf, mit unserer Arbeit im neuen Jahr fortzufahren und mit Ihnen und Euch gemeinsam im nächsten Jahr noch mehr Menschen für unsere Bewegung begeistern zu können, um möglichst schnell die kritische Masse zu erreichen und damit der gewissenlosen Vergiftung von Mensch, Tier und Umwelt ein rasches Ende zu bereiten.
In diesem Sinne wünschen wir Ihnen, Euch und uns allen zusammen schöne, friedliche Weihnachten und ein gutes, von Glück und Erfolg begleitetes Neues Jahr!
Liebe Grüße
vom Sauberer-Himmel-Team
bies
hallo,
kurczaki w kropki !!!.
rozumiem już ,że Twoja forma porozumiewania się z człekokształtnymi ,jest taka i...inaczej nie potrafisz...
trudno, taki los :(
bystry jesteś...(to odnośnie mojego, narcystycznego traktowania forum),
przejrzałeś mnie -gratulacje !!! (dlatego odpisuję :) )
ale ,
chyba nie na tyle ,żeby skojarzyć mój wcześniejszy tekst z zagadnieniem :(
reasumując...
co do istnienia geoinżynierii -to chyba nikt tutaj temu nie zaprzecza;
co do rozpylania w atmosferze siarczanów celem zmniejszenia Albeda powierzchni ziemi wykorzystując odbijalność chmur -z tym co niektórzy może i się spotkali ,bo to jedna z nowszych technologii w inżynierii pogody i klimatu;
hi,hi,hi
poprzez szperanie za informacjami na temat "rozsiewania" znalazłem też nawet opis patentów dotyczących karmienia fitoplanktonu-oceanicznego -siarczanem żelaza !!!.
jesteś czujny i to chwalę...ale mam wrażenie ,że dostrzegasz więcej,...
nie twierdzę ,że nie myslisz racjonalnie (ja ,przyznaję myślę rzadko),ale wydaje mi sie ,że troszkę Twoja logika postrzegania została,...że tak powiem :lekko wmanipulowana .
koleżanka Perswazja,poprzez swój naturalny ,niewymuszony wdzięk może zaprowadzić ścieżką na... bagna.
na ludzkiej niewiedzy i braku umiejętności wyciągania wniosków bazuje przekaz medialny .(i tutaj nie ma ...jaj )
Tv,net ,telemarket,oświadczenia polityczne itd-.
Miejsce i podatność gruntu do tworzenia teorii spiskowych -jakość przednia.
Mała chwilka nieuwagi i... już,już wciska się w życie -następna koleżanka ...Paranoja...a tuż za nią podąża Nienawiść
.(może...już zadomowiły się u Ciebie? )
fajna ta linkowa korespodencja z dojczlandowymi przyjaciółmi ( Goethe i jego język ojczysty-zawsze mnie intrygował, :)
podoba mi się nazwa grupy : Zespół Czystego Nieba :)
z tą ,tekstową, niemiecką,wyrafinowaną uprzejmością dorastałem !
widzę,że poruszasz się w germanistycznych info- to zapodam Ci również tekst ....Bundesministerium für Bildung und Forschung...i ...pewnie to woda na Twój młyn,
bo to jest potwierdzenie...
(powtarzam do znudzenia-to tekst pisany przez speców)
http://www.bmbf.de/de/8493.php
jest tam również w zakładce -wersja angielska (oby ktoś sobie nie przetłumaczył sam !!! )
sługa uniżony
pierogowy
(wybacz...przecież Narcyz to moje ukryte imię :) )
-uczestnik 88-89 protestu przeciwko budowie Elektrowni Jądrowej w Żarnowcu,
-uczestnik protestu utworzenia składowisku odpadów radioaktywnych w Międzyrzeczu ,
-uzyskał decyzję (po 16 latach starań )o przeniesieniu słupa trakcji elektrycznej 440 z obrebu działania st.p.magnetycznego
-jednorazowo zjadł 114 pierogów.
PS.
Jeśli chcesz wymieniać się impertynencjami typu: wy niedobrzy i ja prorok...to zapraszam do Dojo tzn:
http://forum.bieszczady.info.pl/show...a-do-fechtunku
PS2.
o ile traktujesz to jeszcze jako... irrelewantne.
pierogowy
mnie to nie interesuje co mówią na to oficjalne media,gdyż mówią tyle prawdy co polskie jeżeli się pomylą.Cytat:
fajna ta linkowa korespodencja z dojczlandowymi przyjaciółmi ( Goethe i jego język ojczysty-zawsze mnie intrygował, :)
podoba mi się nazwa grupy : Zespół Czystego Nieba :)
z tą ,tekstową, niemiecką,wyrafinowaną uprzejmością dorastałem !
http://www.bmbf.de/de/8493.php
Twój udział w protestach jest imponujący,ale czy napewno słuszny?
Przecież energia ATOMOWA jest bardzo dobra tak też wynika z mediów Rządowych oraz innych.
To ten Twój protest to też jakiś spiskowy odbiegający od norm medialnych.
Na dyskusje w dziale "Dojo" naprawdę nie mam ochoty,jednak za zaproszenie dziękuję.
"Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."to jest najlepsze z Twoich wypowiedzi w tym temacie.
Drogi Biesie,
Po pierwsze wiedzy nie czerpiemy z dziennika telewizyjnego, tam zawsze pojawiac sie będa hasła, skróty myślowe i slogany o tabloidowym zacięciu.
Oficjalne źródła, które nie potwierdzają, a również poddają w wątpliwość istnieniu spisku "chemtrails" absolutnie nie chwalą energii atomowej bezkrytycznie.
Jesli czytasz tekst, który takowa energie lansuje, to znaczy, że pochodzi od jej zwolennika, który pewnie świadomy jest jej wad, czy neibezpieczeństw, ale widzi więcej plusów.
wszak nie ma rzeczy doskonałych.
Media "nieoficjalne" nie mogą być z automatu traktowane jako wyrocznia, przecież media "mainstreamowe" chętnie piszą, czy mówią o sprawach kontrowersyjnych. Chcesz powiedzieć, że biorą udział w spisku?
Nawet Ty sam nie piszesz o tym czym są chemtrails, a jedynie podkreślasz, że żyjemy w zakłamanym świecie, który ukrywa straszliwą zmowę.
gdy znajdziesz jedno wytłumaczenie tego zjawiska, ale w "oficjalnych mediach", to mu nie wierzysz i szukasz tych "niezależnych", które potwierdzą "działania szkodliwe dla ludzkości".
Bo albo masz gotowa tezę, w którą wierzysz albo Cię takie teorie rajcują.
Sam lubię od czasu do czasu poczytać, czy obejrzeć jakieś dziwne historie, ale od rozrywki do zaniepokojenia i bicia na alarm daleko.
Postudiuj trochę, jeśli Cie temat interesuje, ale nie anonsuj żądnych wymordowania ludzkości tajnych organizacji i nie obrażaj się na tych, co to w spisek nie wierzą.
Wierzysz w bazę obcych na Księżycu? Jest mnóstwo źródeł "nieoficjalnych", które o tym trąbią ... a jeśli nie, to czy mam czuć się urażony, jesli sam jestem zwolennikiem tejże teorii?
Może zaproponuj kilka argumentów przemawiających za tym, że tajemne siły chcą nas potruć, spróbujemy je "rozebrać na czynniki pierwsze", zawsze to może byc niezłą rozrywką.
Pozdrawiam:)
cóż taka natura ludzka jest, że co poniektórzy lubią się bać i być straszeni..Od najmłodszych już lat....a to bracia Grimm, a to jakiś wilk z Czerwonym Kapturkiem do spółki , a to Roswell , zielone stworki co to porywają , gwałcą i coś wszczepiają , różne piły plazmowe i gazy przeróżne wypuszczane...( moja sąsiadka z bloku też twierdziła , że ją truję gazem wpuszczanym poprzez kablówkę !...póżniej zaś twierdziła, że jestem w zmowie z policjantami, których nasłała... )
Może lepiej zwrócić uwagę na to CZYM pali w piecu nasz sąsiad np. ?
ale jak ktoś CHCE się bać, to już jego problem.
hallo;
bies
jako,że w temacie poezyji przebywam ostatnio i na tłumaczenie w kółko szkoda mi już czasu (czyt.- na prozę)
zacytuję haiku współczesne :
Nie widzieć ,
Że pokój jest biały.
Aż pomoże czerwone jabłko.
Anita Virgil
( przekład Cz.Miłosza)
(pozdrawiam wszystkich za wypowiedzi w tym wątku )
:)
tyle.
Witam pomownie!
Pierogowy,bartolomeo
jako specjaliści w dziedzinie fotografi,może wrzucicie parę fotek pięknego czystego bieszczackiego nieba i tego brudnego od Chemtrails tak dla porównania.
Przepraszam że jestem taki upierdliwy,ale pragnę oddychać czystym powietrzem i oglądać piękne niebo w Bieszczadach.
A to chyba nic złego Panowie!
halo;
bies...
ostatnio trzymam głowę blisko ziemi i nie dla mnie niebieskości zenitu...
jako ,że jestem narcyzem i lubię to co moje... wrzucam fotografię do wątku galeria:
http://forum.bieszczady.info.pl/show...912#post144912
co do smug ,to przecież łowcą i specem jesteś Ty (tak podejrzewam...:) )
więc dorzuć obrazy tych chemicznych cięciw nieba i ...
podziel się nowościami na ich temat, proszę :))
może coś nowego koledzy- germańcy znaleźli ???
:)
co do smug ,to przecież łowcą i specem jesteś Ty (tak podejrzewam...:) )
więc dorzuć obrazy tych chemicznych cięciw nieba i ...
podziel się nowościami na ich temat, proszę :))
może coś nowego koledzy- germańcy znaleźli ???
http://www.youtube.com/watch?v=A6o8T...layer_embedded
myślę że to wystarczy,a co do kolegów-germańców to oni obudzili się troszeczkę wcześniej jak co niektórzy.
Co do fotek to ja nie jestem w tej kwesti specjalista tylko
Pierogowy,bartolomeo
Pozdrawiam
Ja wiem że to waszym zdaniem są teorie spiskowe itd.,itd.,ale czy tak jest naprawdę?
myślę że tym PANOMBOGOM powinniśmy podziękować za naszą i waszą pogodę
z tłumaczeniem chyba nie będzie problemu.....
!!! An alle Flutopfer weiterleiten !!! pdf auch anbei
Künstliches Hochwasser durch Wettermanipulation -
und schon werden die Politiker wieder gebraucht. http://www.chemtrail.de
http://www.google.de/search?q=chemtrail ... 80&bih=815
So sind die Militärflugzeuge innen mit dem Gift ausgestattet, mit dem Sie uns seit über 10 Jahren vergiften ( Aluminium Barium etc.etc. ). Nicht nur zur Wettermanipulation.
Reicht das, oder braucht Ihr noch mehr ?
Jest mi wiadomo że to jest niewygodny dla Was temat,ale czy nie istnieje potrzebna bardziej szerszego pola myślenia w tej lub innych kwestiach.
Widzę że temat prawie nikogo nie interesuje,a wszyscy zakochani w Bieszczadach patrzą tylko pod nogi.
A szkoda bo gdy sie obudzą inni to tylko z ręką w nocniku,ale tak też można.
Wyssane z palca,teoria spiskowa,totalna bzdura na którą nie warto zwracać uwagi.
Jednak nie zapominajcie to jest WASZE ZDROWIE .
.......tak powoli ludziska się budzą i nie jestem już sam w tym wszystkim są również inni,proszę zobaczyć i posłuchać:
http://www.youtube.com/watch?v=QsdDpfPVBFo
Dodam jeszcze jedno:
http://zatruteniebo.wordpress.com/
a to najnowsze wiadomości:
http://niewiarygodne.pl/kat,1031979,...wiadomosc.html
Ja rozumiem,że to temat teorii spiskowej,ale nie tak do końca.
Może jednak to kogoś zainteresuje.
25 stycznia 2014 r. dołącz do naszego światowego pokojowego protestu przeciwko manipulacjom pogodą, klimatem i informacjami.
PROSZĘ UDOSTĘPNIAJCIE WYDARZENIE I ZAPRASZAJCIE ZNAJOMYCH.
Potrzebujemy zarówno dużego oddźwięku online, jak i osób gotowych do maszerowania razem z nami. Linki do wydarzeń lokalnych zamieścimy poniżej.
Marsz we Wrocławiu:
https://www.facebook.com/events/194244864106695
Jeśli chcesz i możesz zorganizować marsz w swojej miejscowości załóż podobne wydarzenie jak to we Wrocławiu, opisz o której i co będzie miało miejsce. Poinformuj nas o tym http://anastazja.info/PHPAnasta/imag...on_e_smile.gif
KRÓTKI OPIS AKCJI
25 stycznia 2014 r. dołącz do naszego światowego pokojowego protestu przeciwko manipulacjom pogodą, klimatem i informacjami.
Wydarzenia o charakterze edukacyjnym i informacyjnym organizowane będą równocześnie w wielu krajach świata przez zaangażowane jednostki i grupy. Przemawiamy w imieniu jednej planety - naszym celem jest zwiększanie świadomości społecznej i zaprzestanie zanieczyszczania nieba. Oto nadszedł czas, by stanąć w obronie naszej planety i życia.
Wzywamy ludzi na całym świecie do uczestnictwa w lokalnych marszach protestacyjnych i głośnego wyrażania swoich poglądów. Będąc mieszkańcami jednej planety, brniemy z ogromną prędkością ku czołowemu zderzeniu z konsekwencjami niekontrolowanych działań o charakterze militarno-naukowym
LINKI DO STRON OPISUJĄCYCH TEMAT:
List otwarty Dr hab. inż. Przemysław Saneckiego, prof. PRz
i odpowiedź Dowództwa sił zbrojnych
http://januszzagorski.pl/2011/08/16/ost ... hemtrails/
Badania Davida Keitha z Harvard University
http://www.keith.seas.harvard.edu/geo-engineering/
Strona światowego wydarzenia:
https://www.facebook.com/GlobalMarchAga ... ng?fref=ts
Dołącz do grupy STOP CHEMTRAILS NAD POLSKĄ !!!:
https://www.facebook.com/groups/235133609866845
Polub stronę:
https://www.facebook.com/StopChemtralisTeamPoland
Ten tekst już od dawna krąży w necie ale wydaje mi się ciekawy także wrzucam:
"Zrzuty nad Polską prawdopodobnie rozpoczęły się 2 stycznia 2005r.(po akcesji polski do Unii Europejskiej 1 maja 2004r.). Wojsko zrzuca nad terytorium Polski związki pierścieniowe (odpady z produkcji rakiet i ładunków wybuchowych co powoduje białaczkę!!!). Zrzutów dokonuje się między innymi w USA i w EU w dużych miastach. Po zrzucie 700 ton trucizny z wysokości 20000m(20km) przez nieoznakowane samoloty bezzałogowe. Do tej pory zrzucano już:
Aluminium(Al -- powoduje Alzheimera!!!),
grzyby(w szczególności MUCOR!!! -- perfidny grzyb który wnika do płuc dając zapalenie dróg oddechowych może powodować przerzuty do mózgu i panoszy się po całym ciele wraz z krwią), rtęć, ołów, niemetale, drożdże(ponieważ są bardzo duże i do ich wnętrza można wprowadzić dowolną bakterię lub wirusa do jego namnożenia), pleśnie, związki czynnie biologiczne są zrzucane w otoczkach(jak kapsułki leków)aby mogły się aktywować na odpowiedniej wysokości przy odpowiednim środowisku.
Obecnie zrzuca się:
MANGAN -- ponieważ świetnie łączy się z wodą (Nadmiar możne również sprzyjać rozwojowi demencji, schizofrenii oraz pogłębiać chorobę Parkinsona) oraz pierwiastki ziem rzadkich dla katalizowania pewnych procesów, których nie znam
Iterb(YB) -- powoduje zaburzenia metabolizmu,(Utlenia się na powietrzu, reaguje z wodą, rozpuszcza się w kwasach, dodawany jest do stopów glinu.
Przelot jednego myśliwca zostawia tyle spalin(związki pierścieniowe) co spalą samochody stojące w 30km korku!!!
Chemtrails zrzucane są na różnych wysokościach.Smugi kondensacyjne mają różny wygląd w zależności od składu chemicznego.Dużo o ich składzie mówią zdjęcia z kolorowymi obwódkami robione na tle księżyca, gdy księżyc przysłaniają przezroczyste chmury z górnych partii atmosfery.
Skażenie kumuluje się w powierzchniowej warstwie gleby do 60cm głębokości.
Skąd jest pobierane przez rośliny i wbudowywane w komórki roślin oraz poprzez transpiracje(parowanie z liści)trafia do atmosfery.
Gdzie kumulują się w szczególności do wysokości 3 metrów!!!
Pamiętajcie,że wszystkie zanieczyszczenia kumulują się na szczycie piramidy troficznej.
Skład chemtrails nad polską został podany zgodnie ze stanem faktycznym!!!.Jest on wynikiem badań laboratoryjnych składu grzybów, które chłoną wszystko i w każdych ilościach bo nie mają ścian komórkowych więc możecie sami to sprawdzić!!!
Chemtrails powodują brak opadów(suche deszcze -- w europie zaczęło się od Szwajcarii w 2002r.), odbijają promienie słońca co prowadzi do obniżenia temperatury, w konsekwencji do spadku plonów.
Może zauważyliście,że właśnie teraz mamy dość ciepłe warunki pogodowe.Wiele drzew powariowało i zaczęło kwitnąć w GRUDNIU!!!Na Węgrzech jest fizyk który pracował dla NASA ale zrezygnował z pracy tam ponieważ wszystkie modele NASA zakładają że atmosfera ziemska jest nieskończona!!!
Choć już na wysokości 100km jest umowna granica przestrzeni kosmicznej.Sam dokonał symulacji zjawisk zachodzących w ziemskiej atmosferze z uwzględnieniem ograniczoności naszej atmosfery. Sprawdzał on swoje wyniki na danych historycznych. Z badań wynika,że nawet małe odchylenia temperatury na plus w krótkim czasie mogą powodować nieproporcjonalny spadek temperatury w znacznie dłuższym czasie."
Tomek Długoszewski
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 550&type=1
http://januszzagorski.pl/2011/08/16/ost ... hemtrails/
Może co niektórym otworzy oczy,że to nie jest teoria spiskowa.