Odp: Uzdrowisko w Czarnej?
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
Rany boskie... odkryłem już podobny wątek na Forum, ale 5 lat wstecz temu zaczęty i ... wszystko jakby aktualne
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=1594
Czy już mieszkańcy w Czarnej litości dla władzy nie mają by jej w cierpieniu rządzenia ulżyć?
To 5 lat w plecy! Polecam posty Piotra poczytać... rewelacja!!!
No tak .Historia zatoczyła koło tylko przy tym nikogo nie pie...neła w czoło(przepraszam) . Co się zmieniło? Przedewszystkim to ,że Karolina jest teraz szefową Centrum Informacji Turystcznej. Była dyrektor GOK-u jest teraz byłą dyrektor GOK-u. W międzyczasie powstało przedszkole( z inictjatywy pozaurzędowej i przy oporze urzędu) na dziś są dwa przedszkola ( w Polanie też) a Karolina jest koordynatorem projektu "ośrodki przedszkolne cośtacośtam.
Jak czytam tamtą dyskusję to pamiętam ,że poprzedni wójt po przeczytaniu tamtych wypowiedzi nakazał zmianę godzin pracy GOK-u " bo nas opisują ,że młodzież nie ma co robić". To tyle się podziało. Mentalna kicha.
Nie wiem czy obecny wójt czyta te nasze wypowiedzi ale wczoraj zaczęli "orać" w parku. Co to będzie ? Może zdrój?
Narazie jadę na wakacje ..zasłużone! wcale nie w Bieszczady
Pozdrawiam Wszystkich. Wójta też.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krzysztof Franczak
...wczoraj zaczęli "orać" w parku. Co to będzie ?
Może pszenżyto posieją? :D
Może czytają? Do Urzędu Gminy posłałem przedwczoraj link z małą informacją, przecież to o ich podwórku ludzie rozprawiają. Niech Gmina ma wiedzę i świadomość, że toczy się gdzieś dyskusja o problemach, które ma do rozwiązania. Mam nadzieję, że jeśli coś odpiszą to nie wystawią rachunku za odpowiedź (bo coś taki pomysł kiedyś był w Czarnej), a może wolą zerkać zza firanek?
Ja tam wierzę w to, że Władza teraz słucha ludzi i prawdziwa cnota krytyki się nie boi. Przecież chcemy by było lepiej dla wszystkich i chcemy pomóc. Chcemy?
Panie Wójcie proszę o głos w imieniu Gminy, jakie są plany dla poprawy infrastruktury dla turystów, czy mamy coś podpowiedzieć, czego od nas Pan oczekuje?
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
(...)
Panie Wójcie proszę o głos w imieniu Gminy, jakie są plany dla poprawy infrastruktury dla turystów, czy mamy coś podpowiedzieć, czego od nas Pan oczekuje?
Trochę można znaleźć tu:
http://www.czarna.pl/
:-D
.
Lubie Czarna ! To znaczy tak naprawde lubie rosol z makaronem w Zajezdzie Pod Czarnym Kogutem.( prawie taki jak mamy ) Gminke znam bo pewnie taka sama jak ta moja w ktorej przyszlo sie urodzic i zyc sporo czasu.Szansy to one raczej nie maja.Wszekie proby zmian skostnialych sposobow myslenia i dzialania zawsze spala na panewce.Pomyslcie! Poco wladza ma dzialac i ryzykowac jakies niepewne przedsiewziecia? A nuz sie nie uda i bedzie smiech na sali.Lepiej zyc w dobrej komitywie z Proboszczem ( realna wladza ) zbudowac gwardie pretorianow skasowac 7000 moze 10000 PLN miesiecznie i lezec na dowolnie wybranym.
Ale dla Czarnej widze malenka szanse .Za rok wybory.A moze by facet z Baraku powalczyl o wladze?Moze razem z Forum. Pomozemy?
Cytat:
Zamieszczone przez
mavo
Lubie Czarna ! To znaczy tak naprawde lubie rosol z makaronem w Zajezdzie Pod Czarnym Kogutem.( prawie taki jak mamy ) Gminke znam bo pewnie taka sama jak ta moja w ktorej przyszlo sie urodzic i zyc sporo czasu.Szansy to one raczej nie maja.Wszekie proby zmian skostnialych sposobow myslenia i dzialania zawsze spala na panewce.Pomyslcie! Poco wladza ma dzialac i ryzykowac jakies niepewne przedsiewziecia? A nuz sie nie uda i bedzie smiech na sali.Lepiej zyc w dobrej komitywie z Proboszczem ( realna wladza ) zbudowac gwardie pretorianow skasowac 7000 moze 10000 PLN miesiecznie i lezec na dowolnie wybranym.
Ale dla Czarnej widze malenka szanse .Za rok wybory.A moze by facet z Baraku powalczyl o wladze?Moze razem z Forum. Pomozemy?
Wasze niedoczekanie. Nigdy nie miałem zamiaru i nie mam zamiaru pomimo różnej maści delegatów partyjnych i bezpartyjnych. Ja naprawdę lubię to co robię:-) a poza tym nie nadaję się nawet na kierowcę Wójta .Poważnie. Różnica jest zatem taka ,że do władzy idą ci którzy tak jak ja się do niej nie nadają .
Chcę jedynie żeby władza słuchała swoich mieszkańców(wszystkich) a nie tylko zaściankowców. Wtedy może uda się rozwiązywać wspólne problemy na miejscu .
Wielkim problemem tego typu miejscowości jest też emigracja młodych, energicznych i wykształconych ludzi. Zamiast pracować "organicznie" i "u podstaw", wolą wyjechać, niekiedy hen, hen bardzo daleko.
Osobiście znam takiego jednego, co to z Czarnej aż do ... Kanady wyemigrował (via Przemyśl).
:-D:-D:-D
Wy tu radośnie apelujecie do wójta Czarnej, snujecie plany, ale poczytajcie sobie to:
http://ustrzyki.net.pl/forum/viewforum.php?f=18
Elegancki syf...
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Elegancki syf...
No ....faktycznie syf.
Jednego nie pojmuję. Jak to możliwe, że Wójt wszystko robi źle. Tak się uparł, żeby szkodzić Gminie, mieszkańcom ...i sobie jednocześnie ??? :shock:.
....no chyba, że to jakiś polityczny kamikadze.