-
10 załącznik(ów)
Odp: Tablica na Łopienniku
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
.... Pogoda dopisała, widoki, trunki, ognisko oraz fauna i flora również. Cieszę się, że znów mogliśmy się spotkać i wspólnie wyjść i zejść z Łopiennika....
Było jak zwykle super...dzięki Wszystkim za towarzystwo i wspaniałą atmosferę świętowania rocznicy.Szczególne dzięki dla Marcina i Ewki za organizację.
Kila moich fot . i do zobaczenia za rok na kolejnej rocznicy, co nie znaczy nie widzieć się wcześniej razy kilka :-)
PS.ostatnie zdjęcie to "sierotka" w nike
-
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
A co Ty tak się czaiłeś z tyłu , że nie szedłeś razem z nami, CBŚ czy ABW ?
Nie ładnie , nie ładnie.:mrgreen:
Niestety późno dojechałem ale wiedząc o tym nie umawiałem się z Wami - myślałem że Was dogonię :-) Czy 2 GOPR-owcy byli z Wami czy minęliście ich już schodząc z Łopiennika?
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
Cytat:
Zamieszczone przez
Dlugi
Poszliście na łatwiznę :-( :lol:
A o co Ci chodzi , tak konkretnie?
Ze obeszliście Woronikówkę a ja straciłem na nią trochę czasu bo musiałem tam być :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Dlugi
Niestety późno dojechałem ale wiedząc o tym nie umawiałem się z Wami - myślałem że Was dogonię :-) Czy 2 GOPR-owcy byli z Wami czy minęliście ich już schodząc z Łopiennika?
Ze obeszliście Woronikówkę a ja straciłem na nią trochę czasu bo musiałem tam być :-)
Wobec powyższego masz wybaczone ;) , a pod Woronikówkę to dałeś sobie nie żle.
2 Goprowców spotkaliśmy przed samym Łopiennikiem, jak szli w przeciwnym kierunku.
-
Super było Was wszystkich poznać osobiście.
Mam nadzieję, że moje psy nikomu się nie naprzykrzyły :twisted:
Dzięki za pomoc w sprowadzeniu psów "marcinowym skrótem".
Już się nie możemy doczekać Łopiennika 2011, tym razem może jakiś termin sobotni?
Wrażenia niezapomniane.
Pozdrawiamy gorąco:-)
-
Super było was również poznać a psy są prze kochane :razz:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
...Szczególne dzięki dla Marcina i Ewki za organizację....
Właśnie ! Szczególne!!!!Bo przecież na siebie biorą tą najtrudniejszą (po raz trzeci) część: - organizacyjną (ustalenie terminu-by każdemu pasował ,ustalenie trasy , i inne...).Podziękowania od nas należą sie im bo na kończących spotkanie ogniskach myślą o tych co ...... by każdy tą kiełbaskę zjadł (ja widziałem to ) .
I za to ,że jednak znależli czas dla nas choć mają dla kogo go poświęcać . Marcinie !Ewo! Dziękujemy !
Pozdrawiam PF
-
Po drodze do domu przedumaliśmy z Ewą sprawę przyszłorocznej trasy - będzie krótsza, ale za to część kulinarno-gastronomiczno-degustacyjna będzie dłuższa
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
PiotrekF
...Bo przecież na siebie biorą tą najtrudniejszą .... Marcinie !Ewo! Dziękujemy ...
Na specjalne życzenie ujęcie z przodu :lol:tu Marcin "bierze na siebie";)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
:-) Tak ! A z jakim przejęciem bierze na ..... ale to akurat bierze jak już wszyscy .... wzięli .
-
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
No to nie miałem szans Was dogonić - w tym miejscu byłem o 12.30 :-) Ponad 2.5h w plecy :-(
-
Dlugi, a gdzie schodziłeś na dół? Czarnym, czy w dolinę?
-
Czarnym, leciałem jak na skrzydłach - w 1h do pomnika. Wy cicho byliście, przeszedłem w sumie - na mapę patrząc - niedaleko a nie słyszałem Was :-)
-
Nie warto szybko latać. Na ostatnim składzie ciepły posiłek pichciliśmy.
-
10 załącznik(ów)
Miła wyprawa na Łopiennik, pogoda dopisała i humory uczestników też;) (fajnie było Was poznać). Wielkie dzięki dla Marcina pomysłodawcy i organizatora, jak również dla jego zaangażowanej w akcję rodzinki:grin:
-
7 załącznik(ów)
Witam
Bardzo miły niedzielny spacer. Nie będę dublował już dodanych podobnych zdjęć. Wrzucam kilka nieco innych.
-
5 załącznik(ów)
Pewnie nie zabrzmi to oryginalnie, ale bardzo miło było Was spotkać :)
-
Luty nieuchronnie zmierza do końca. Marzec zleci szybko na wiosennych porządkach. W kwietniu spokojnie będzie można ruszyć ku tablicy Wincentego na Łopienniku. Ze względu na późne Święta Wielkiej nocy proponuję aby termin ustalić na 10 lub 17 kwietnia. Jeśli macie jakieś uwagi lub propozycje, co do terminu i trasy to czekam do bliżej nie określonych pierwszych dni marca.
-
Oba terminy są super bo w niedziele;)i na pewno jak nic nie stanie na przeszkodzie to dopiszemy z Duszkiem:)Ale pewno 17 byłby lepszy już może bedzie cieplej :grin:i poleżymy w trawach na Łopienniku.
-
Decyzja zapadła. W Roku Pańskim 2011 wyjście na Łopiennik odbędzie się w niedzielę 10 kwietnia o godzinie 9:00. Trasa z Dołżycy spod cerkwiska do Łopienki. Zapraszam wszystkich chętnych.
-
Przewidujesz jakieś kłopoty np. atmosferyczne że trasa tak skrócona?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Dlugi
Przewidujesz jakieś kłopoty np. atmosferyczne że trasa tak skrócona?
Nie. Warunki atmosferyczne jak co roku będą idealne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
Decyzja zapadła. W Roku Pańskim 2011 wyjście na Łopiennik odbędzie się w niedzielę 10 kwietnia o godzinie 9:00. Trasa z Dołżycy spod cerkwiska do Łopienki. Zapraszam wszystkich chętnych.
Czyli czas nalewki szykować;)
-
Ja myślę, że wszelkiego typu wincentówki już dawno zostały przygotowane ;)
-
1 załącznik(ów)
Od uczestników wyprawy na Łopiennik dotarły wieści, że nie tylko go zdobyli ale - pomimo wszelkiego typu wincentówek - także i zeszli z niego bezpiecznie :wink:
-
10 załącznik(ów)
Pomimo śniegów, wiatru, błota i deszczu, przy mocnym wsparciu wincentówek najróżniejszego gatunku udało się wejść i zejść z wierchu Łopiennika, skąd Wincenty sięgnął wzrokiem tam gdzie nikt inny sięgnąć nie może. Kilka zdjęć na szybko:
PS Znany i wielce szanowany forumowicz, nosiciel dwukrotnego tytułu Forumowicz Roku zobowiązał się przy wszystkich obecnych na szczycie dostarczyć dla Bortolomea łyk niebiańskiego napoju - dzieła pszczół i pączkujących drożdży, które pod okiem czcigodnego pszczelarza wespół ze smakiem porzeczek zmieniło się życiodajny trunek.
-
Hi hi, znaczy są i dla mnie jakieś dobre wieści! :mrgreen:
-
Szampański trunek najwyższej jakości dla Ciebie Bartolomeo. Cobyś czasu więcej na wyprawy górskie miał w przyszłości.
-
Tak się niestety składa, że semestr letni nie sprzyja wyjazdom. A nawet jak sprzyja to się cholera jakaś napatoczy i na świat wyglądnąć nie pozwala :-( Ale przyjdą lepsze czasy, a ze wsparciem obiecanego trunku i czekanie milej znieść będzie :wink: Choćby i dwa łyki tylko były, bo z tym jednym to by już była przesada! :wink:
-
-
Szkodą, że nie mogliśmy do WAS dojechać... ale widzę tam mocną ekipę z Krosna i okolic :)
Pozdrowienia !
-
4 załącznik(ów)
Jeszcze kilka ujęć.
Dziękuję Wszystkim za przybycie, zwłaszcza Tym z odległych geograficznie krain. Dla Henka podziękowania za trzymanie dyscypliny nad rzeszowskim klubem niedzielnych wycieczkowiczów, dzięki czemu mogliśmy spotkać się na szczycie Łopiennika. Aura oraz atak obcego materiału genetycznego na część mieszkańców mojej wioski pokrzyżował pewne plany, ale co się w tym roku odwlekło będzie można w przyszłym uskutecznić.
PS Fauna dopisała - kret się wyłożył na polanie przyszczytowej, a niedźwiedzie czmychły w las.
-
8 załącznik(ów)
Po wietrznym i burzowym tygodniu nastał dzień spokoju .Wcale nie miałam pisać relacji ,ale dla jednej malutkiej kobitki z Waawy napiszę parę słów ,a niech stracę ;)Bo o czym tu pisać powiedzcie sami ? Że Wawa i rycerstwo z koronki po Słowcku najechało biesy ?pchi tyż mi rarytas;)Najechali a juści nalewki przywieźli :mrgreen: no jak przywieźli to chwała ich gościnności .My też mieli i okowity nie żałowali .I tak w niedzielny poranek ,po spożyciu magicznego złocistego płynu ,co jooorg miał go w plecaku ruszyliśmy w drogę .Mglisto było i zimno ,ale jakoś to nikomu nie przeszkadzało.Bo co miało przeszkadzać błoto? brak pogody? hm to nie my :mrgreen: my kochamy siebie i nasze towarzystwo .Bo co może być piękniejszego niż spotkać się z takimi poprańcami jak my :Lotto by nas nie wybrało w maszynie losującej :mrgreen:ale my się dobraliśmy i oto chodzi kochani .I tak w ten niedzielny dzionek wszyscy razem sępdziliśmy fajniusi dzionek :mrgreen: a ci co ni bili to niech żałują;) Może w przyszłym roku dołączycie zapraszamy ;)
ps. zgadnijcie kto nas tropił :)
-
...ten kret na zdjęciu wygląda jakbyście Go strasznie czymś rozśmieszyli..
-
Taa on prawdopodobnie umarł ze śmiechu, jak nas zobaczył hehe :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
olgaa
W tym roku na pewno nie ja :-(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
olgaa
to na pewno była Miśka z Otrytu
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dziabka1
to na pewno była Miśka z Otrytu
To była miśka z trzylatkiem , ale z Łopiennika.Ona nie lubi tej z Otrytu.;)
Dam zdjęcia jak jeden Gość obserwował "całą sytuację " na SZCZYCIE i Tego z flagą też...Dzięki Wam za piękny dzień, z Wami nigdy człowiek się nie nudzi.
http://img263.imageshack.us/img263/9286/dsc0071zt.jpg
http://img864.imageshack.us/img864/8718/dsc0097az.jpg
http://img543.imageshack.us/img543/1262/dsc0106sq.jpg
http://img689.imageshack.us/img689/72/dsc0072bu.jpg
-
To trzeba przyznać że nudno nie było :)
Ale ja jestem ciekawa kto wygrał ten konkurs co go Olgaa ogłosiła .... ;)
-
4 załącznik(ów)
Zdobywaliśmy Łopiennik podchodząc z różnych stron, najważniejsze, że doszło do spotkania na szczycie:) Miło było odświeżyć znajomości z ubiegłorocznej wyprawy, z niektórymi udało się wcześniej zobaczyć przy okazji -IMBów, a na niektóre spotkania przyszło rok poczekać. Nic dziwnego, że nie mogliśmy się potem rozstać:)))
Pogoda wprawdzie nie zachęcała do rozbierania;-) ale nie było też powodów do narzekań, taka kwietniowa przeplatanka, bardziej w kierunku zimy. Na górze i w dolinie rozgrzewaliśmy się oraz delektowaliśmy domowymi przetworami. Przyznam, że ich rozmaitość świadczyła o zdolności wykorzystania wszelkich owoców przez człowieka;-)Marcin również rozdzielał swoje specjały, na koniec sprowadził nas bezpiecznie do Łopienki:)
Oj, będzie co wspominać!
Dzięki współtowarzysze!:wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
agnieszkaruda
To trzeba przyznać że nudno nie było :)
Ale ja jestem ciekawa kto wygrał ten konkurs co go Olgaa ogłosiła .... ;)
No Aguś nie nam się nudzić zwłaszcza w takim doborowym towarzystwie:mrgreen: A konkurs kto wygrał? ba wszyscy ;) tak wspaniałych i aromatycznych nalewek to dawno nie smakowałam w takiej ilości i różnorodności :mrgreen: I wcale po nich głowa nie bolała nic a nic.Znaczy się solidna robota :mrgreen: Dodam jeszcze że szkło w jakich owe nalewki spoczywały było bardzo oryginalne ;) można było nawet poczuć smak z dzieciństwa .