Odp: Bieszczadzkie puzzle
Cytat:
Zamieszczone przez
Anyczka20
Ten basen, przynajmniej z tego co pamietam znajdował się na mapie Ruthenusa 2004 pod Falową?
Zgadza się, znajdował się tylko na mapie.
1 załącznik(ów)
Zapodaję więc swoją zagadkę, a Anyczka niech zapoda swoją.
1 załącznik(ów)
Bazylowy zagadok: cerkwisko w omedze potoku Bereźnica... Pieknie tam i odludnie... Choć czasem wiatr przynosi z oddali łomot muzyki dziczy wypoczywajacej w Solinie 8-) moj zagadok (ładnie tam...):
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
Bazylowy zagadok: cerkwisko w omedze potoku Bereźnica... Pieknie tam i odludnie...
Ech...siedzieć by sobie nad potokiem, twarzą ku słońcu, a jakby jeszcze było czym gardło potoknąć...
Odpowiadając na twoją zagadkę: czy punkt środkowy leży na wysokości 1093 mnp?
Do najblizszego bieszczadzkiego "tysiecznika" jest jeszcze kawał drogi. Ale wzrokiem stamtąd go sięgniesz i nastepne te dalsze też... Napotkany w pobliżu starszy pan mówił że w pogodne dni widać stamtąd Ustrzyki Górne. Po cichu mu zazdroszczę... Zawsze chciałem móc patrzeć "po łuku" a nie tylko jak wszyscy "na wprost"... Pewno jeszcze długo patrzył za mną po tym jak znikłem za grzbietem góry... 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
Do najblizszego bieszczadzkiego "tysiecznika" jest jeszcze kawał drogi....... Zawsze chciałem móc patrzeć "po łuku" a nie tylko jak wszyscy "na wprost"... Pewno jeszcze długo patrzył za mną po tym jak znikłem za grzbietem góry... 8-)
Ano patrzył ..... i widział :lol: -- a nie widział bo Ty chcesz "być niewidzalny";-)
Czy to jest okolica ..Rosolin , Moklik ? - zgaduję bo google earth nie chcą mi się "otworzyć " i nie mogę sprawdzić i do tego tyle co wróciłem do domku z "1346"
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
..... moj zagadok (ładnie tam...):
Zmieniam zdanie i teraz prawidłowo Choceń:grin:
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
....ładnie tam...):
Dodatek do zagadki - Choceń.Jaka jest różnica między mapą , a zdjęciem satelitarnym. -- Zaznaczyłem na mapie(na czerwono) obszar który jest już zalesiony, widać to na zdjęciu satelitarnym , a na mapie jeszcze nie. Dobrze na zdjęciu satelitarnym widać "podwójną prostą"
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
.... moj zagadok (ładnie tam...):
Odpowiedziałem
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
..... Choceń:grin:
i do dzisiaj nie wiem czy dobrze? Jabol coś "zaniedbujesz";-) założony temat .
A ja myślałem że jesteś pewien :-d i czekam cierpliwwie na twój zagadok...
Oczywiście że Choceń :-) A kibice obserwujący ten wątek mogą walić w te miejsca jak w dym bo zawsze znajdą coś godnego uwagi czego z połonin w żaden sposób nie wypatrzą...