kilka zdjęć na zimowo
http://picasaweb.google.pl/taxus10/P...linska18X2009#
http://picasaweb.google.pl/taxus10/BieszczadyII2009#
Wersja do druku
Ponowie pytanie, może jednak ktoś odpowie, czy jest szansa dostać się do Mucznego na stopa w środku tygodnia, np. czwartek ok. godz. 15:30, oraz czy jest szansa dostać się na stopa z UG na Przełęcz Wyżniańską w godzinach ranych?
jak ktoś będzie jechał, to jest możliwe
co prawda w tygodniu ruch znikomy ale w bieszczadach ludzie bardziej skorzy do pomocy więc i szanse większe, straż graniczna często jeździ można się z nimi zabrać ;)
powiem ci na pocieche: każdy z nas wybierając sie na stopa zadawałby takie samo pytanie. Pamiętaj tylko że przy obfitych opadach odcinek Wetlina - UG jest bardzo jakby tu powiedzieć... no... Kierowcy pługów nie są tam zbyt natrętnymi gośćmi 8) czasem może być nieprzejezdnie. Ale sprawdź, popytaj na miejscu. W UG najlepiej śmiało pytać sympatycznych chłopaków ze Straży Granicznej, są najlepiej zorientowani w bieżącej sytuacji. Panowie zak...spożywający spod sklepów często lubią widzieć zdziwienie i strach w oczach turystów więc nie traktuj ich jak wyrocznię. pzdr!
Nigdy nie miałam problemu z autostopem w Bieszczadach. W ulewie zabrali mnie leśnicy. W zamieci śnieżnej - kierowca pługa:). W nowy rok - niemiecki skrzypek. I wielu sympatycznych rodaków...np. z Wołosatego - pozdrawiam. Jeśli ktoś będzie jechał po waszej trasie, to Was nie zostawi...prawie na pewno.
Mamy teraz dobrą zimę -ja potrafię mieć czasy przejść 8krotnie dłuższe niż w sezonach bezśniegowych. Szybciej się męczę. Szybko jest ciemno. Jednym słowem -policzcie jeszcze raz trasę przez Berdo w opcji pesymistycznej.
Ale oczywiście warto. Powodzenia.
Według wczorajszej zapowiedzi ma sypać więc trzeba uważać.I jeszcze jedno-zgłoszenie wyjścia u gospodarza schroniska o planowanej trasie i godzinie powrotu,ewentualnym noclegu w innym miejscu to żdaen obciach tylko zdrowy rozsądek.
Chciałbym spytać o to, jak po tak obfitych opadach śniegu wyglądją szlaki (w lesie, powyżej granicy lasu oraz na samych połoninach)? Śledze komunikaty w któryh znajdują się informacje, że dosypało dużo śniegu, potworzyły się miejscami 3-4 metrowe zaspy. Planowałem wyjazd w najbliższy weekend ale może lepiej po takich opadach śniegu wyjazd przełożyć na inny termin? Poczekać aż pogoda zrobi się stabilniejsza.
do soboty szlaki napewno będą przetarte przynajmniej te najcześciej uczęszczane drogi też ok pod warunkiem że nie zacznie wiać no i zobaczymy ile dzisiaj i jutro spadnie śniegu
Kelly Rafal ma racje ja bym z powodu pogody nie odłożyła wyjazdu w Bieszczady. A teraz nawet sobie przyspieszyłam wyjazd .....
Do zobaczenia na szlaku
Kelly nie ma się co zastanawiać.
W sobotę od rana będziemy z Diabłem i Czapą próbować się z czerwonym szlakiem od strony Komańczy.
Także zapraszamy. Nocleg przewidujemy gdzieś po drodze. Miejsce w namiocie masz zarezerwowane. Jeżeli wolisz spać sam, to też nie ma problemu:)
Powrotu jednak nie przewidujemy.:)
Witam.
Mam pytanie o aktualne warunki [stan na dziś i przypuszczenia na jutro rano ;)] na drogach w Bieszczadach.
Interesuje mnie odcinek (Dukla-) Komańcza-Cisna-Wetlina-przeł. Wyżniańska.
Wczoraj wiało mocno, ale dziś był spokój, przynajmniej w BN, więc mam nadzieję że powinno być ok.
Wybieram się jutro z Gorlic i waham się czy nie jechać dookoła na Sanok-Ustrzyki Dln.-Grn.
Drogi generalnie na biało utrzymane czy asfalt się 'przebija' miejscami?
pozdrawiam z Beskidu Niskiego
Piotrze dzięki za zaproszenie ale w planach mam tę część czerwonego szlaku wysuniętą nieco bardziej na wschód. Jadę z narzeczoną więc potrzebowalibyśmy dwa wolne miejsca a poza tym spanie w namiocie w warunkach zimowych na pewno by się jej nie spodobało.
Może spotkamy się na szlaku innym razem, gdyż wczoraj podjęliśmy decyzje, :cry: że przekładamy wyjazd na może za tydzień lub za dwa no i wtedy dopiero będziemy :grin:.
no a my w planach mamy cały czerwony, więc może jednak, dwa miejsca też się znajdą, mamy ze sobą zapasowy namiot
Może innym razem. Myślę, że jeszcze w tym roku na taką ekspedycję nie jesteśmy gotowi. Zazdroszczę i życzę powodzenia. Może spotkamy się na szlaku pod koniec tygodnia. Pozdrawiamy i jeszcze raz życzymy powodzenia.
Witam!
Nie jestem pewien czy to odpowiedni post, ale i tak mam pytanie.
Wie ktoś może jak teraz wyglądają warunki na szlakach z Ustrzyk Górnych na Tarnicę lub Rawki. Jadę za dwa dni i mam zamiar choć jedno z tych miejsc odwiedzić, pogody może rewelacyjnej nie zapowiadają ale to nic.
Proszę o info.
Pozdrawiam.
Leży śnieg, ale zapowiadają, że trochu jeszcze dopada.
Najlepiej zadzwonić do GOPR i podadzą aktualne warunki.Ale pamiętajcie o ostrożności.Dwa dni przed naszym zejściem GOPR zdejmował jakąś turystkę z Rawki.Przyszło załamanie pogody i miała problemy
Dzięki za pomoc, jednak akcja odwołana. Niestety ostatnia prognoza pogody przekreśliła moje plany, miałem nadzieje na niewielkie przebłyski słońca, a nie na oglądanie chmur z bliska. Trudno, może jakoś przeżyje do kwietnia bez widoku połonin.
Pozdrawiam.