Kamil
Ponowie pytanie, może jednak ktoś odpowie, czy jest szansa dostać się do Mucznego na stopa w środku tygodnia, np. czwartek ok. godz. 15:30, oraz czy jest szansa dostać się na stopa z UG na Przełęcz Wyżniańską w godzinach ranych?
jak ktoś będzie jechał, to jest możliwe
co prawda w tygodniu ruch znikomy ale w bieszczadach ludzie bardziej skorzy do pomocy więc i szanse większe, straż graniczna często jeździ można się z nimi zabrać![]()
Kamil
powiem ci na pocieche: każdy z nas wybierając sie na stopa zadawałby takie samo pytanie. Pamiętaj tylko że przy obfitych opadach odcinek Wetlina - UG jest bardzo jakby tu powiedzieć... no... Kierowcy pługów nie są tam zbyt natrętnymi gośćmiczasem może być nieprzejezdnie. Ale sprawdź, popytaj na miejscu. W UG najlepiej śmiało pytać sympatycznych chłopaków ze Straży Granicznej, są najlepiej zorientowani w bieżącej sytuacji. Panowie zak...spożywający spod sklepów często lubią widzieć zdziwienie i strach w oczach turystów więc nie traktuj ich jak wyrocznię. pzdr!
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Nigdy nie miałam problemu z autostopem w Bieszczadach. W ulewie zabrali mnie leśnicy. W zamieci śnieżnej - kierowca pługa:). W nowy rok - niemiecki skrzypek. I wielu sympatycznych rodaków...np. z Wołosatego - pozdrawiam. Jeśli ktoś będzie jechał po waszej trasie, to Was nie zostawi...prawie na pewno.
Mamy teraz dobrą zimę -ja potrafię mieć czasy przejść 8krotnie dłuższe niż w sezonach bezśniegowych. Szybciej się męczę. Szybko jest ciemno. Jednym słowem -policzcie jeszcze raz trasę przez Berdo w opcji pesymistycznej.
Ale oczywiście warto. Powodzenia.
"Wariat to członek jednoosobowej mniejszości"
Według wczorajszej zapowiedzi ma sypać więc trzeba uważać.I jeszcze jedno-zgłoszenie wyjścia u gospodarza schroniska o planowanej trasie i godzinie powrotu,ewentualnym noclegu w innym miejscu to żdaen obciach tylko zdrowy rozsądek.
Chciałbym spytać o to, jak po tak obfitych opadach śniegu wyglądją szlaki (w lesie, powyżej granicy lasu oraz na samych połoninach)? Śledze komunikaty w któryh znajdują się informacje, że dosypało dużo śniegu, potworzyły się miejscami 3-4 metrowe zaspy. Planowałem wyjazd w najbliższy weekend ale może lepiej po takich opadach śniegu wyjazd przełożyć na inny termin? Poczekać aż pogoda zrobi się stabilniejsza.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki