Odp: Pierwszy wypad w Bieszczady
Ado,sprawdź! W miesiącach letnich jeździ autobus z Gdańska do Sanoka (przez Toruń)Nie wiem, o której zaczyna bieg,ale tu jest o 20tej i w Sanoku o 8 rano.Tracisz więc tylko noc.Z Sanoka to już pikuś dojechać do celu (jaki by nie był).Powrotny ma te same godziny odjazdu chyba,tylko start i meta inne!
Eee. Z Gdyni i tak jest łatwo, bo jest pociąg bezpośredni. Ale jeśli boisz się nocy w pociągu, to proponuję takie połączenie z przesiadką w Warszawie:
http://images46.fotosik.pl/171/a7184eb9c6b9d4c2.jpg
i w pociągu z Warszawy zainwestować w wagon z miejscami do leżenia. Tam na pewno będzie spokój.
Z jazdy nocnym pociągiem relacji Gdynia-Zagórz mam różne wspomnienia...;) a ponieważ podróżowałam nim z rodzinką już w dzieciństwie to mogę powiedzieć, że przez lata wiele się nie zmieniło..nalezy mieć oczy wkoło głowy i anielską cierpliwość (rekord jazdy - o ile pamiętam to chyba 34 godziny).
Nie wiem jak jest w tym roku z połączeniami ale najbardziej - moim zdaniem optymalnym i najmniej męczącym połączeniem jest expres do Rzeszowa i dalej autobusem.
Witam.
Bardzo dziękuję Wuko.
Sprawdziłam.Połączenie bezpośrednie pks rzeczywiście z Gdańska do Sanoka istnieje:-)wprawdzie nie w oficjalnym rozkładzie jazdy, a tym telefonicznym.Gdyby nie Ty nie dzwoniłabym -święcie przekonana że takiego łacza nie mamy z północy.
Jest to optymalnie najlepsze dla mnie rozwiązanie.Jeszcze raz dzięki wielkie.Dzieki dla Fiaa( taki wariant już rozpracowywałam ).
Pozdrawiam
Może nawet się zdarzy,że będziemy nim razem wracać???Fajnie,że się informacja przydała.Pozdrawiam!