Odp: Powsimordy 2016 - dyskurs
Zapach - ważna rzecz :-) Nie wiem, czy do końca zrozumiałem sens Asinej przypowieści, ale - trzymając się konwencji - chyba nie powinniśmy dopuścić do sytuacji, w której sklep pod szyldem MEBLE SOSNOWE będzie odwiedzać coraz mniej klientów, bo wtedy interes zwyczajnie upadnie. Zatem i zapach zniknie :|
Nie przeczę, że majstrując co rok przy kategoriach mam (i nie tylko ja) trochę zabawy, ale robimy to nie dlatego, żeby dążyć do jakiejś urojonej doskonałości, ale głównie po to, żeby dopasować nagrody do forumowych realiów, które zmienne są. Mieliśmy parę kategorii, w których "król mógł być tylko jeden", albo - au contraire - okazywało się, że w ogóle nie ma żadnych kandydatów. Sztywne trzymanie się kanonu kategorii spowodowałoby, że "biznes by upadł i zapach zniknął".
A generalnie się cieszę, że wątek żyje, dziękuję za wszystkie uwagi :-D
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Zapach - ważna rzecz :-) Nie wiem, czy do końca zrozumiałem sens Asinej przypowieści, ale - trzymając się konwencji - chyba nie powinniśmy dopuścić do sytuacji, w której sklep pod szyldem MEBLE SOSNOWE będzie odwiedzać coraz mniej klientów, bo wtedy interes zwyczajnie upadnie. Zatem i zapach zniknie :|
Również chyba nie powinniśmy dopuścić do sytuacji, że przytulny, oryginalny i jedyny w swoim rodzaju sklepik MEBLE SOSNOWE stanie się jeszcze jednym po prostu SKLEPEM MEBLOWYM jakich na rynku wiele. :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Nie przeczę, że majstrując co rok przy kategoriach mam (i nie tylko ja) trochę zabawy, ale robimy to nie dlatego, żeby dążyć do jakiejś urojonej doskonałości, ale głównie po to, żeby dopasować nagrody do forumowych realiów, które zmienne są. Mieliśmy parę kategorii, w których "król mógł być tylko jeden", albo - au contraire - okazywało się, że w ogóle nie ma żadnych kandydatów. Sztywne trzymanie się kanonu kategorii spowodowałoby, że "biznes by upadł i zapach zniknął". A generalnie się cieszę, że wątek żyje, dziękuję za wszystkie uwagi :grin:
Ale czasami założenie z góry, że w jakiejś kategorii nie ma kandydata może być jednak trochę na wyrost a równocześnie np za dwa lata powoływanie znowu tej samej kategorii bo ktoś się pojawił trochę eliminuje efekt niespodzianki bo wtedy od razu wiadomo, że jest to "pod kogoś". Dlatego jeśli już coś zmieniać to ja bym zmieniła tą trzecią kategorię na stałą kategorię otwartą, w której mógłby wygrać i debiutant i wszędołaz jeśli tylko znaleźliby się głosujący.
Marcowy - mam nadzieję, że Ty nie sądzisz, że ja toczę tu boje o "urojoną doskonałość" :mrgreen: Ja tylko tak sobie marudzę niezobowiazująco...;)
Cytat:
Zamieszczone przez
asia999
:mrgreen: Ja tylko tak sobie marudzę niezobowiazująco...;)
Takie niby "marudzenie", a konsekwencje mogą być KOLOSALNE.
Kiedyś po jednym KIMBie było trochę "marudzenia" i jak to się skończyło? Prezydent na uchodźstwie, rządy Jaśnie Oświeconego Ojca Dyktatora ( niech mu zdrowie pozwoli jak najdłużej nam panować), słowem - rewolucja.
Teraz nie wiem, czy na najbliższym KIMBie będzie jakiś wygodny sosnowy fotelik dla seniorów?
Nadal podtrzymuję, że konkurs wątków nie powinien być obarczony klauzulą bieszczadzkości. Nic forumowym zapachom nie zaszkodzi docenienie interesujących wypowiedzi, nawet o ...
Cytat:
Zamieszczone przez
asia999
Marcowy - mam nadzieję, że Ty nie sądzisz, że ja toczę tu boje o "urojoną doskonałość" :mrgreen: Ja tylko tak sobie marudzę niezobowiazująco...;)
Ależ skąd, Asiu... Marudzisz niezobowiązująco z niezwykłym wdziękiem :-)
No to może tak:
- Forumowicz Roku - karpacki
- Kronikarz Roku - karpacki
- Botak Roku - kandydatura dowolna i spontaniczna, kandydat po prostu brat-łata (albo siostra-cera), także debiutant
- trzy wątki - karpackie
?
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
- Botak Roku - kandydatura dowolna i spontaniczna, kandydat po prostu brat-łata (albo siostra-cera), także debiutant
- trzy wątki - karpackie
Żeby nie przeciągać - głosuję "za". Z jedną poprawką - zostawiłbym jednak etatowego Debiutanta. Z nadzieją, że ich nigdy nie braknie. A jeśli w którymś roku nie będzie kandydatów, w takim roku godność ta nie zostanie przyznana.
- Debiutant Roku - karpacki, minimum 50 proc. głosów ze wskazaniem kandydata w I turze, inaczej nagroda nie będzie przyznana
- Botak Roku - kandydatura dowolna i spontaniczna, brat-łata
- trzy wątki - karpackie
By to mohlo být? :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
minimum 50 proc. głosów ze wskazaniem kandydata w I turze
Tego nie zrozumiałem, ale pewnie będzie oficjalna instrukcja.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Tak, tak, tak. Tylko w ramach brata dopuszczalna będzie ta siostra-cerata, czy tam sałata;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
- Debiutant Roku - karpacki, minimum 50 proc. głosów ze wskazaniem kandydata w I turze, inaczej nagroda nie będzie przyznana
- Botak Roku - kandydatura dowolna i spontaniczna, brat-łata
- trzy wątki - karpackie
Dlaczego, kiedy i jak nastąpiła zmiana "bieszczadzkości" na "karpackość" ? Tym sposobem, jak pisała wcześniej Asia, doczekamy się niedługo, że w naszym sklepie sosnowym nie uświadczysz nic sosnowego, będzie może ładnie i pięknie lecz sosnopodobnie. Czy to jest bieczczadzkie forum dyskusyjne czy karpackie forum dyskusyjne? Ja rozumiem, żeby ustanowić jedną kategorię karpacką (np. wątki) - ale wszystkie?
Zgadzam się z Bazylem.
Ew. niech Botak będzie karpacki. Dlaczego? Bo tak. Ale forumowicz? Kronikarz? Dla mnie nie. Bo nie.
Zwariować z Wami można... 8)
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
niech Botak będzie karpacki.
Nie. Bo nie ;) Botak nie może znać granic ni kordonów.
Cytat:
Zamieszczone przez Wojtek Pysz
pewnie będzie oficjalna instrukcja.
To miłe, że mimo wszystko we mnie wierzycie :razz:
Debiutant Roku - II turę organizujemy i nagrodę przyznajemy tylko wtedy, jeśli ponad 50 proc. wyborców z I tury wskaże jakiegokolwiek kandydata spełniającego warunki, czyli debiutującego na forum w roku 2015. Data rejestracji nie ma znaczenia, chodzi o początek aktywności.
No to ewentualnie:
- Forumowicz Roku - bieszczadzki
- Kronikarz Roku - bieszczadzki
- Debiutant Roku - bieszczadzki (ale warunkowy)
- Botak Roku - ponadregionalny i niczym nieskrępowany
- trzy wątki - karpackie.
I jak?