1 załącznik(ów)
Odp: Kremenaros. Powtórka z rozrywki.
Znam obiekt tylko z czasów, kiedy nazywał się "Pulpit". To zdjęcie ma ok. 40 lat. Wtedy był to obiekt pożyteczny i na swoim miejscu. Chociaż czasem trzeba było za długo czekać, aż piwo przywiozą.
Cytowana wcześniej piosenka W.Szczurka to tylko poczteropiwna wizja mieszczucha, który wpadł tu kiedyś (lub wpadał czasami) a potem w ciepłym mieszkaniu opowiadał o tym znajomym. Przepraszam za uproszczenie, taki jet mój odbiór tekstu.
Może, gdybym miał luźny milion euro, wykupiłbym odpowiednio wcześniej "Pulpit", zakonserwował dokładnie stan istniejący - wygląd, wystrój, zapach, załogę, gości. Koniecznie też tego furmana w gumiakach. I patrzyłbym, jak romantyczna młodzież przychodzi tu chłonąć klimaty. Ale nie jestem przekonany, że wydałbym ten milion właśnie na to :)
Załącznik 26910
P.S. Informuję, że aktualnie nie mogę odnaleźć tego miliona (chyba zostawiłem go w drugich spodniach), prosze więc o nienadsyłanie ofert i propozycji.
Cytat:
Zamieszczone przez
kpo15
Imprezy zaczynały się jak towarzystwo się już ładnie napruło, nie ma to zasypiać przy ryku pijanej starszej młodzieży "śpiewającej" whisky Dżemu
Zasypiac to moze nie jest dobrze- ale moze mozna bylo dołączyc do spiewu :-) i moze by poczestowali? ;) chyba ze to jakies buraki nietowarzyskie i niechetne nieznajomym byly..
Myślę ta informacja jest zupełnie w dobrym poście.
DEMENTUJĘ PLOTKI O WYBURZENIU KREMENAROSA.
KREMENAROS DALEJ ŻYJE!
I BĘDZIE OTWARTY W TYM SEZONIE!!
:D
czyli coroczne plotki o zburzeniu Kremenarosa / Pulpitu można przyjąć za tradycję :) fajnie
A dzierżawca Hotelu Górskiego w Ustrzykach (Pani S.) ;-0
Cytat:
Zamieszczone przez
Macierzanka
Myślę ta informacja jest zupełnie w dobrym poście.
DEMENTUJĘ PLOTKI O WYBURZENIU KREMENAROSA.
KREMENAROS DALEJ ŻYJE!
I BĘDZIE OTWARTY W TYM SEZONIE!!
:D
Macierzanko- bardzo lubie twoje posty! sa takie optymistyczne :-D
Odp: A moze jakies aktualne fotki?
Cytat:
Zamieszczone przez
erem
erem:
mógłbyś rozwinąć podpis zdjęcia "kremenarosa"?. idzie mi o sugerowany przez Ciebie powrót poprzedniej nazwy.
tu fota
https://picasaweb.google.com/1061039...66168241700034
a tu podpis:
"Dawny Pulpit, obecny Kremenaros, ale już wkrótce znowu będzie Pulpit. Myślę, że już w tym roku. Bo tak w zasadzie to komu ta dawna nazwa przeszkadzała..."
jesli zawędrowałem tym pytaniem za bardz w bok od tematu to Proszę o przeniesieni go w stosowniejsze miejsce.
nie będzie raczej żadnej zmiany nazwy a bynajmniej nic o tym nie słyszałam ;p w ten weekend widziałam się z koleżanką, która miała teraz przez kilka miesięcy Kremenarosa ale już wróciła do siebie na Wetlinę, nic mi nie wiadomo o zmianie nazwy ;p
Po zrobieniu tej fotki wlazłem do środka by zobaczyć smolarzy i drwali pijących piwo (oczywiście oczyma wyobraźni). W środku pusto i cisza jak makiem zasiał. Poutykałem trochę w środku szukając jakiegoś żywego ducha. Po chwili zjawił się miły pan pytając czego tu szukam. Pogadaliśmy trochę. Pan okazał się ślusarzem wymieniającym zamki w drzwiach wejściowych. I oto co mi powiedział: "Kazali mi zamki zmienić. Poprzednicy coś tam nawywijali i uciekli. Jutro będzie przekazanie kluczy nowym opiekunom. No i wreszcie nazwa zostanie zmieniona znowu na Pulpit i możliwe, że już w te wakacje. Bo w zasadzie panie komu do jasnej cholery ten Pulpit przeszkadzał do ku....wy jasnej". I tyle - myślę, że pan nie kłamał bo i po co. No chyba, żeby namieszać turyście w głowie - a niech se chłop myśli, że bedzie Pulpit, a go nie bedzie. Nie ma wyjścia tylko należy obserwować miejsce i wtedy przekonam się ja i Wy czy facet mówił prawdę i czy nazwa faktycznie zostanie zmieniona. Byłem tam dokładnie 9 sierpnia o godzinie 15.04.12 - hehe - tak z dokładnością. Pozdrawiam wszystkich :-)
no to zobaczymy:} fakt faktem ostatnio był niemały harmider w Kremenarosie, ludzie zmieniali się tak szybko, że już nie nadążałam za tym kto teraz tam dowodzi oficjalnie. nawywijali nie poprzednicy formalni ale raczej nieformalni, trudno mi powiedzieć na jakich zasadach tam byli.