3 załącznik(ów)
Odp: Sine Wiry spotkanie z niedźwiedziem
niedźwiedź jak byk... :D mi tam Grizzly z Jaworca przypomina ;P
Załącznik 35174Załącznik 35175Załącznik 35176
-oczywiście to zdjęcie Grizzly (Baribala i Brumy) sprzed dwóch lat... teraz trochę podrosły. Przytulne misiowate wodołazy
źródło: facebook Jaworca
Sarak, w porządku przecież są niedźwiedzie w Bieszczadach więc można je spotkać i spotykamy ale najczęściej są to spotkania takie, jak właśnie opisałeś i opisałeś mądrze. Niemniej dalej jestem zdania, że spotkanie miśka to nie lada wyczyn. Jeden chodzi 30 lat i nie spotka (cała masa takich!) a inny pójdzie raz w życiu w góry (Beskid Niski) i spotka (znam takiego też).
Cytat:
Zamieszczone przez
Sarak
https://www.youtube.com/watch?v=IrO3tD8B2mE
podesłany film ,ja swojego nie zdarzyłem nagrać, a szkoda bo by was ścisnęło a może nie...kolejną teorie spiskowa byście uroili
takich spotkań w Bieszczadach jest przynajmniej kilka dziennie
Skąd takie informacje?
Na filmiku obraz nie jest wyraźny, ciężko stwierdzić co tam siedzi. Tak jak i Jimi mi ten futrzak z postury bardziej przypomina psa, no ale mogę się mylić. Niedźwiedzia na żywo nie widziałem. Zaliczam się do tych nieudaczników, co chodzą latami po Bieszczadach, poza szlakiem w każdej porze roku i poza tropami to miśka nie widzieli.
Tego niedźwiedzia z filmu, to można w łikendy na deptaku w Solinie spotkać ;-) A tak poważniej; jak rozpoznaje się "forumowicza" na szlaku? (ewentualnie poza szlakiem) Pytam poważnie. Może jakaś wstążka, znaczek, cokolwiek... Naprawdę się nie orientuję. [delikatny sarkazm]
Cytat:
Zamieszczone przez
Sarak
https://www.youtube.com/watch?v=IrO3tD8B2mE
[...] flustracje i nadmuchane ego i pseudo profesjonalizm, tu na forum promują powiedzą ,ze na szlaku w Bieszczadach można co jedynie kleszcza i burze spotkac, a i to mniej więcej z prawdopodobieństwem takim jak wygrana w 6 w Totka :) [...]
Nikt nie neguje, że można spotkać zwierzaki w Bieszczadach, ale, jak zauważyłeś, zdecydowana większość w odniesieniu do niedźwiedzia tego nie doświadczyła. To, że Ty spotkałeś, także niczego nie dowodzi... Miałeś szczęście ot co - się ciesz :-)
A wylewania - jak to napisałeś - "flustracji", jakoś nie zauważyłem, co najwyżej w Twojej wypowiedzi, że jakoś nikt nie spotyka, a Ty tak. I to grupowo, bo już trzy w tym roku... Powtarzam - ciesz się.
Poza tym życzę dużo zdrowia i ciekawych spotkań na szlaku i poza nim.
1 załącznik(ów)
Jak myślicie czy mógł to zrobić misiek ? Dodam że było tego więcej lecz nie dopatrzyłem się śladów pazurów,a tam rosną taakie prawdziwkiZałącznik 35330
.... niedźwiedź znaczy teren zdzierając korę z drzewa, ale wysoko...
2 załącznik(ów)
Załącznik 35331Załącznik 35332
Ten znak nie jest wysoko , sięga ok 1,2 metra od ziemi i są widoczne pazury,
tam pazurów nie ma ,ale niedźwiedź żywi się również korą więc może zębami...
bo jeśli nie on to kto?
Niedźwiedź na reumatyzm cierpiał więc wyżej nie dał rady zaznaczyć!
Cytat:
Zamieszczone przez
pelo
Załącznik 35331Załącznik 35332
Ten znak nie jest wysoko , sięga ok 1,2 metra od ziemi i są widoczne pazury,
tam pazurów nie ma ,ale niedźwiedź żywi się również korą więc może zębami...
bo jeśli nie on to kto?
.... tak , ale to nie jest sama szyja korzeniowa.... mogli najzwyczajniej w świecie zrywkę drewna robić i okaleczyć drzewa... z resztą na Twoim zdjęciu wyraźnie widać , że zdzierał od góry do dołu.... nie upieram się może sobie obgryzał.... a może miał reumatyzm.....