Odp: Ukraińskie góry Czarnohora Prośba o pomoc kto był
A ja mam jeszcze dwa techniczne pytania. Przyjeżdżając pociągiem na 22:00 do Worochty, gdzie tam znajdę jakiś tańszy nocleg? Kiedyś spałem na dworcu w jakims pokoiku ale był to chyba pokoik dla kolejarzy czy cos w tym stylu i pani niechętnie nas przyjęła. Jeśli tam się nie uda to gdzie?
Drugie pytanie to nocleg namiotowy w sierpniu nad Jeziorem Niesamowitym. Czy prawdą jest, że pojawiają się tam strażnicy i każą płacić sztraft? Jeśli nie tam, to może nad jeziorko pod Gutyn Tomnatykiem?
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
Nawet o ile camping takowy znajdziesz....zapewne infrastruktura (np. sanitariaty ) odstraszą Cię :mrgreen: !!! .Jak poprzednicy - też rozbijam się na dziko, w wielu wariackich wariantach czasem. Nigdy nie zdarzyła mi się żadna przykrość....tylko czasem można zmęczyć się gościnnością i brataniem (..ech..ta horiłka ....)
No dobra, ale jak to wygląda w praktyce? Zostawiam auto na poboczu i rozbijam obok namiot? Czy trzeba gdzieś zjechać wgłąb "na step"?:wink: W sumie to chodzi mi tylko o dwie-trzy noce, ponieważ wcześniej będę w górach ze znajomymi. Potem sam zamierzam pozwiedzać wymienione wcześniej miasta, w miarę czasu, mozliwości. Nie wiem czy w takim Drohobyczu, Żółkwi bez problemu od ręki znajdę jakąś kwaterę na jedną noc...? Dlateogo rozważam namiot, który i tak będę miał. A pierwsze co przychodzi do głowy to jakieś pole namiotowe...
Jeszcze jedno, które przejście graniczne najlepiej atakować w czwartek po poludniu/pod wieczór własnym prywatnym autem wracając z Ukrainy? Jakie formularze należy wypełnić przy wjeździe na UA? Po jakiemu tam jest napisane?:wink:
Hej, czy ktoś może orientacyjnie powiedzieć ile dni zajmie przejście trasy Dżembronia - Pop Iwan - Howerla - Pietros - Kwasy pokonując średnio dziennie 15-17km ??
max 3 dni. Bez zbędnego pośpiechu. Wychodząc rano z dżembroni jesteś w stanie w okolicach Howerli zanocować. Drugi nocleg na hermanieskiej we wiacie lub okolicach. Trzeciego dnia Pietros i zejście do Jasinii lub Kwasów.
Przy większej spinie styknie 2 dni. Jednego dnia dojście na Howerlę i tam zanocowanie lub tuż za, a drugiego Pietros i zejście do Jasinii lub Kwasów.