Odp: Noclegi - jakość usług, ceny, kategoryzacja
Ha. Dawno ;)nie byłem tak zintegrowany, jak teraz.
" A co do imprez "integracyjnych" - też się ostatnio przenoszą na Słowację, bo większy i lepszy wybór choćby możliwości narciarskich i kilka świetnych parków wodnych, których u nas nie ma w ogóle.
Słowacy szybko się zorientowali na co jest popyt."
Powyżej - z postu Basi.
Już nie będziemy musieli - Ojciec Tadeusz wywierci i będziemy się pławić we własnych wodach termalnych
Odp: Turystyka aktywna sznsą czy zagrożeniem?
"G… prawda ja płacę i żądam , żądam bo mogę , pracuje właśnie za godziwe pieniądze , pracuje ciężko i uczciwie - mogę sobie pozwolić na urlop w czystym i wygodnym pasjonacie. Nie wydaje mi się aby moje żądania były wygórowane ".
Czytam i oczom własnym nie wierzę! Pani Iza żąda czystego i wygodnego pensjonatu za 25 zł.
Droga wymagająca Pani, jeśli idzie Pani do sklepu i wybiera najtańsze produkty musi się liczyć, że nie są one najwyższej jakości.
Jeśli chce się mieć tanio to wypocznie się takoż. Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jagoda
Czytam i oczom własnym nie wierzę! Pani Iza żąda czystego i wygodnego pensjonatu za 25 zł.
To tak na marginesie: ile w Bieszczadach trzeba zapłacić żeby było czysto?
Mniej więcej do 25-30zł się nie sprzata - ok. (jak ktoś szuka coś za 25 to pewnie brudas, po co mu sprzątać) tylko czemu na stronach internetowych same superlatywy przy takich i podobnych cenach... Przecież można ludziom napisać zgodnie z prawdą: jaka płaca takie warunki.
Czysto powinno być wszędzie - i w zasadzie jest. Ale za 25 zł liczyć na wygody to chyba trzeba być oderwanym od cenowej rzeczywistości.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jagoda
"G… prawda ja płacę i żądam , żądam bo mogę , pracuje właśnie za godziwe pieniądze , pracuje ciężko i uczciwie - mogę sobie pozwolić na urlop w czystym i wygodnym pasjonacie. Nie wydaje mi się aby moje żądania były wygórowane ".
Droga wymagająca Pani, jeśli idzie Pani do sklepu i wybiera najtańsze produkty musi się liczyć, że nie są one najwyższej jakości.
Czytam i oczom nie wierzę. Na dzień dzisiejszy dobre, czyściutkie ośrodki wypoczynkowe sprzedają zielone szkoły od 45 zł/osobodoba. Nie tylko oferują porządne, czyste pokoje ale także pełne, smaczne wyżywienie -śniadanie, obiad, kolacja lub śniadanie, lunchpakiet, obiadokoloacja.
Co do wygód, to się z Jagoda zgadzam, im wyższy standard, tym wyższa cena - wszystko wymaga inwestycji.
Ale czystość, hmm...
Nie znam raczej bieszczadzkich ofert, mam w okolicy własne wyro, ale w Tatrach, czy innych Pieninach wynajmuję łóżka.
Płacąc 25-30 złotych dostaję łóżko w kilkuosobowym pokoju, bez dodatkowego sprzętu z łazienką. Prysznic czasem bez nawet plastikkowej firanki, ale mi to lotto. TV tyż zazwyczaj nie ma, lodówka ogólnie dostępna, podobnie zaplecze kuchenne.
I tyle w tej cenie powinno być, tyle by wystarczyło.
Ale.
Prysznic od brudu nie powinien być brązowy, łóżka mogą być czyste tak samo pościel. Nie rozpaczałbym z powodu kilku dziurek w prześcieradle, ale plamy, czy smród odpada.
Nie przesadzajmy w żadną stronę.
I czytajmy reklamy, czy oglądajmy tam zamieszczone zdjęcia z przymróżeniem oka.
Pozdrawiam:)
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Czytam i oczom nie wierzę. Na dzień dzisiejszy dobre, czyściutkie ośrodki wypoczynkowe sprzedają zielone szkoły od 45 zł/osobodoba. Nie tylko oferują porządne, czyste pokoje ale także pełne, smaczne wyżywienie -śniadanie, obiad, kolacja lub śniadanie, lunchpakiet, obiadokoloacja.
Jasne. Zgadzam się. Tylko osobodoba w ośrodku wypoczynkowym to nie to samo co wypoczynek w "czystym, wygodnym pensjonacie". Prawie. A prawie to wielka różnica.
:mrgreen:Tak, rozumiem. Czystość to główna atrakcja pobytu w pensjonacie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jagoda
Co mi kit Jagoda wciskasz ? Gdzie ja pisze że chce po 25zł ?
Czytaj ze zrozumieniem - ja piszę że chcę otrzymać to za co płace - czyli cena ma być adekwatna do jakości .
Na przyszłość: przeczytaj , pomyśl , napisz - bez urazy
Cytat:
Zamieszczone przez
iza
Ja również nie mogę się nadziwić iż w roku 2001 płaciłam za kwaterę 13zł . a ta sama kwatera bez jakichkolwiek remontów czy modernizacji teraz kosztuje 25 zł . :shock:
Dla przypomnienia. Baz urazy.