Odp: Prawo do prywatności a publikowanie zdjęć w sieci
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
wiecie co- po raz pierwszy sie spotkalam z czyms takim- ze publikowanie zdjec ze zlotu na forum to moze byc jakis problem...
Cytat:
Chyba dobrze ze nie jade na ow KIMB, bo jakbym pojechala to nie widze powodow abym miala zmieniac swoje przyzwyczajenia i nie robic zdjec z imprezy a w relacji wrzucac tylko same poloniny w ostatecznosci z majaczacymi w tle anonimowymi sylwetkami.
Cytat:
Ale jak ktos ma potrzebe tak chronic swoja wyimaginowana prywatnosc ze za zdjecie ze zlotu ktore potem trafi na net chce fotografa straszyc sądami- to chyba lepiej zeby nie jezdzil na zloty i inne miejsca publiczne (bo tam czasem bywaja ludzie z aparatami- i chcac niechcac moze stac sie "bohaterem drugiego planu" ;) albo najlepiej zeby chodzil po ulicach we wiadrze na glowie - to bedzie zupelnie bezpieczny ;)
Zgadzam się po trzykroć ;)
Zastanawiam się dodatkowo czy zbiór osób wrażliwych na publikację zdjęć i zbiór osób nie mogących żyć bez pokoju z łazienką w Bieszczadach jest tożsamy :twisted:
A jak ktoś dba o karierę (he he) to niech się zachowuje przyzwoicie w każdym przypadku,na imprezie również, a nie uprawia hipokryzję.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
ps ale i tak "najlepsze" :mrgreen: są te prywatne zdjęcia , jak piszesz, ze "skrzynki fotoradarowej" i w tym przypadku jestem zdecydowanym wrogiem ;) robienia takowych , nie mówiąc już o publikowaniu i przesyłaniu na mój domowy adres.:twisted:
buhahahahaha
dobre!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
A jak ktoś dba o karierę (he he) to niech się zachowuje przyzwoicie w każdym przypadku,na imprezie również, a nie uprawia hipokryzję.
świete slowa!!!! Browar to zawsze cos madrego napisze!!! :-)
Zalezy ci na dobrym wizerunku- najlepiej zachowuj sie tak- abys sie nigdy nie musial tego wstydzic... a wtedy mozna sie juz bać tylko specow od fotomontazu ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
mnie zadziwia jedno- czy wszystkie "aparatofoby" naprawde mysla ze sa tak ciekawym i wspanialym obiektem, ze wszyscy obok marza aby sobie ich wrzucic na naczelne miejsce w galerii NK czy innych takich? moze jeszcze nad łóżkiem powiesic i zrobic sobie koszulke z podobizna ;)
No właśnie, megalomania taka, że hej;-))
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
świete slowa!!!! Browar to zawsze cos madrego napisze!!! :-)
Zalezy ci na dobrym wizerunku- najlepiej zachowuj sie tak- abys sie nigdy nie musial tego wstydzic... a wtedy mozna sie juz bać tylko specow od fotomontazu ;)
Ja konkretnie miałam na myśli taką sytuację.
Byłam niegdyś już z 10 lat temu na imprezie alkoholowej.
Piliśmy sporo i rożnych trunków, w efekcie - jak często kiedy czuję że mam już dość i nie powinnam więcej - poszłam spać (gorzej bywa jak jest odwrotnie) .
Wtedy koledzy sami też nie całkiem trzeźwi obstawili mnie śpiącą niewinnie jak dziecię wszystkimi próżnymi już butelkami i zrobili zdjęcie.
To jeszcze było przed epoką cyfrówek, więc tylko mi to zdjęcia po paru dniach pokazali i śmiałam się z nimi.
Jednak nie chciałabym aby takie moje zdjęcia były publikowane publicznie.
B.
Oooo, to najlepsza zabawa;-))
a nie wymalowali Cię dodatkowo w bonusie?
Lamerzy;-)))))
Ale takich zdjęć się nie publikuje przecież;-))
Nawet na demonicznej Naszej Klasie nie widziałam wśród znajomych takich perełek;-))))))
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Oooo, to najlepsza zabawa;-))
a nie wymalowali Cię dodatkowo w bonusie?
Lamerzy;-)))))
Chyba aż tak twardo nie spałam :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Ale takich zdjęć się nie publikuje przecież;-))
Nawet na demonicznej Naszej Klasie nie widziałam wśród znajomych takich perełek;-))))))
No i właśnie o to mi chodzi że "takich zdjęć się nie publikuje".
B.
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
No i właśnie o to mi chodzi że "takich zdjęć się nie publikuje".
B.
Nooo, ale tu wystarczy odrobina mózgu, naprawdę kilka szarych komórek;-))
Chyba każdy normalny osobnik to wie, co się nadaje do publikacji, a co nie. Bez norm, dyrektyw, ISO czy rozporządzeń parlamentu rady europejskiej czy jak się ten pierun nazywa;-))
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Nooo, ale tu wystarczy odrobina mózgu, naprawdę kilka szarych komórek;-))
Chyba każdy normalny osobnik to wie, co się nadaje do publikacji, a co nie. Bez norm, dyrektyw, ISO czy rozporządzeń parlamentu rady europejskiej czy jak się ten pierun nazywa;-))
Oglądając niektóre zdjęcia na Facebooku myślę, że niektórym brakuje nawet tych kilku szarych komórek.
Ale nie dotyczy tego forum.
B.
A to zależy jakich masz znajomych, jak i znasz i wiesz, że się nie obrażą to też można więcej;-)))Ale znowu-mózg trzeba wykorzystać, żeby to wiedzieć.
Generalnie: trzeba wiedzieć z kim się pije, jeśli się chce pić.
Na tym forum nikt nie wrzuca takich fotek, więc nie jest to w ogóle problemem, a o to cała afera jest, nie o fejsa czy NK;-)