Odp: Oblicza kobiety w XXI wieku
Krysiu przyjrzyj się na przykład mniszkom. Tym chwastom, które nazywasz mleczami. One szaleją. Są ich grube dziesiątki gatunków w Polsce. Można obsewować zmiany zachodzące w nich na żywo. Krysiu sprecyzuj na co Ty chcesz dowód. Nic, co było przed chwilą nie jest teraz takie same. Wszystko się zmienia. Wrzechświat ewoluuje... Ale i tak sami jesteśmy najlepszymi dowodami na ewolucję. Istniejemy.
Konkretny dowód, że z mniszka kopalnego x lat temu powstała np stonoga.
Hej
no proszę Was nie udawajcie, że nie wiecie co to jest brakujące ogniwo w teorii Darwina
No własnie..nauka poszła do przodu, wykopaliska pełną parą też, a ogniwa brakującego jak nie było, tak ups...nie ma :mrgreen::mrgreen:
I tak mi nie podacie takiego dowodu i będziecie tu lać wodę, że mutacja jest dowodem na to, że za milion lat będziemy mieli fortepian w pupie...no co, skoro z glonojada wyszedł człowiek?to chyba możemy zmutować w tym kierunku?
Krysia gdybyś była poważną osobą szanującą rozmówców to rozmawiałabyś, a nie obrażała innych tymi swoimi srututu czy ziewami. Ale dobre wychowanie wynosi się z domu... W każdym bądź razie kończę dyskusję z Tobą, bo to jest porażka. Tylko na koniec proszę spójrz w lustro przed snem, a zobaczysz dowód ewolucji. Krysiu ewolucja nie robi z mniszka stonogi poprzez mniszkostonogę.
No to ja Ci mówię, że raczej patrząc na Twoje zdjęcie, bo ja żadnym brakującym ogniwem nie jestem
I nie pouczaj mnie co wypada a co nie skoro najpierw sam mnie wyśmiewałeś.
Zamiast powiedzieć przykro mi, ale brakujące ogniwo jakiekolwiek (mimo,że są i starsze skamieniałośći wykopane) nie istnieje.
http://creationism.org.pl
Jeszcze raz proszę o pokazanie mi choć jednego błędu tu w tym o czym jest napisane.
Stronę tworzą takie umysły naukowe, że ja o takim IQ i wiedzy mogę jedynie pomarzyć.
To jest poważna strona, a nie żadni jehowici czy sekciarze. I oni tez piszą, że jeśli pojawi się dowód na ewolucję, to oni w nią uwierzą!
Ja też!
ale puki co nie ma takiego dowodu, no przykro mi, mutacje nie są dowodem na przejście jednego rodzaju zwierząt w inny, jak bardzo byście się nie naśmiewali z kreacjonistów i tupali nóżkami. Mutacje nie spowodują, że jeden rodzaj organizmów żywych zamieni się w inny, no bo nie.
Krysiu,
Zaparłaś się.
Zapominasz, że wiele teorii naukowych, w które Ty sama wierzysz i powtarzasz jako pewniki nie mają "namacalnego" dowodu, jakie chcesz w kwestii ewolucji.
Sama zapewne nie traktujesz problemu choćby planet układu słonecznego w kategoriach wiary, choć nikt Ci na stole ich nie położył, byś dotknąć i uwierzyć mogła.
Inaczej mówiąc, gdybyś każdą "obowiązującą" teorię miała odrzucić wg tego samego schematu, to uznałabyś 90% swej wiedzy jako śmieć i uciekłabyś do jakiejś pustelni, czekając na powrót kreatorów na ziemski padół ich genetycznych eksperymentów.
Twój guru też dowodów żadnych nie przedstawia...poza takim samym jak i ci, których on krytykuje, tzn prawdopodobieństwo. Tylko, że on w takowe nie wierzy, a inni traktują je jako wielce możliwe.
Powtarza on jak mantrę jeno swoje wątpliwości i tyle.
Powiedz mi, czy wg Ciebie fakt np. że słonie kiedyś zrzuciły włosy jest ewolucją? A jeśli nie, to czym jest?
Ale ja się nie upieram, że tak właśnie było.
Ja w to wierzę i to jest kwestia wiary, i tak samo z ewolucją-masz prawo w nią wierzyć, ale nie wmawiać, że to NAUKOWA teoria, bo gdzież są te dowody na nią???I że tak właśnie było , bo tak.
Co do planet...no właśnie czemu mam w ten układ nie wierzyć skoro są pewnie i miliony zdjęć na to, że tak właśnie są one ułożone-to jest to o czym mówię-naukowo sprawdzone :mrgreen:
widzisz już różnicę pomiędzy teorią a nauką?to z planetami teorią nie jest.
To zdaje się ewolucjoniści mówią, że życie powstało ot tak, a potem się wyewoluowało w jaszczurkę, ryjówkę, świnkę morską, a na końcu w człowieka. I nie ostało się nic?żadnych skamienielin, żadnych obecnie form przejściowych???dlaczego?:-P
Jak się taki dowód znajdzie-że jeden rodzaj przechodzi w inny rodzaj to słowo Ci daję, że przyjmę ewolucję jako fakt, tak jak i układ planet.
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Powiedz mi, czy wg Ciebie fakt np. że słonie kiedyś zrzuciły włosy jest ewolucją? A jeśli nie, to czym jest?
a zrzuciły?
jeśli zrzuciły to pewnie im było za gorąco, więc jest to dowód na ADAPTACJĘ do otaczającego środowiska, adaptację a nie ewolucję.
No chyba, że Wy przez ewolucję rozumiecie własnie adaptację, ale to nie to samo-ewolucja przejście jednego rodzaju w inny.
Czy słoń zrzucając włosy stał się świnią?albo nią stanie za milion lat?słoń dalej jest słoniem.
Tak jak ja hoduję psy. To że Amerykańce pomieszali pudla z pinczerkiem i innymi i wyszedł piękny sznaucerek, którego mam w domu to dowód na ewolucję?bo pies zmienił wygląd?i charakter?
NIE, bo ten pies jest dalej psem, a nie kozicą!
A jeszcze co do doboru naturalnego...no mnie jakoś nie ciągną samce psa, kozy, żubra czy wieloryba, a jedynie rodzaj męski w obrębie rodzaju LUDZKIEGO.
trudny temat...
wszechświat liczy sobie około 15 - 20 miliardów wiosenek, nasza planeta ma ok 5 miliardów lat, pierwsze formy życie na niej 3,5 miliarda lat, ale profesjonalne badania antropologiczne już tylko w najlepszym wypadku 100-120 lat, bomba atomowa - 64 lata, ms windows - 20 lat
O czym mowa? - że naukowe poznanie świata dopiero raczkuje. Ale nawet przy obecnym stanie wiedzy i techniki daje się obserwować zmiany zachodzące we wszechświecie, w odległych galaktykach. A na ziemi pierwsze ślady sugerujące biologiczne pochodzenie paleontolodzy znaleźli w skałach datowanych na ok. 3,8 miliarda lat; najstarsze znaleziska żywych organizmów pochodzą sprzed 3,5 mld lat (cyjanobakterie).
a co po drugiej stronie?
Teoria kracjonistyczna (i ta flozoficzna i ta biblijna) na poparcie której nie ma absulutnie żadnego dowodu. Ma jednak ogromną przewagę. Nie odwołuje się do rozumu - lecz daje gotowe rozwiązanie i wszystkie odpowiedzi na wszystkie pytania. Wyjaśnia wszystko - choć z naukowego punktu widzenia nie wyjaśnia kompletnie niczego.(bo nie musi - jest częścią wiary).
No a jak to się ma do współczesnego oblicza kobiety w XXI wieku? wedle pierwszej teorii kobieta jest efektem ewolucji - wedle drugiej tworem skończonym, doskonałym dziełem Boga.
każdy musi sam wybrać co mu pasuje - i to w tym wszystkim jest najciekawsze.
Cytat:
Zamieszczone przez
wp.krzysztof
No a jak to się ma do współczesnego oblicza kobiety w XXI wieku? wedle pierwszej teorii kobieta jest efektem ewolucji - wedle drugiej tworem skończonym, doskonałym dziełem Boga.
każdy musi sam wybrać co mu pasuje - i to w tym wszystkim jest najciekawsze.
Nooo, doskonałym, bo się Bóg uczył na błędach (wpierw stworzył Adama przecież:mrgreen:), z dalszych eksperymentów Bóg jednak już zrezygnował stworzywszy kobietę :mrgreen::mrgreen:
PS-kreacjonizm nie neguje żadnych ze znalezisk naukowych, wręcz przeciwnie naukowcy je wykorzystują, aby udowodnić fałszywość założeń w teorii ewolucji właśnie;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Nooo, doskonałym, bo się Bóg uczył na błędach
... z tą doskonałością w mojej wypowiedzi to była tylko kurtuazja... i ukłon w stronę kobiety XXI wieku. nie bierz dosłownie - jak jest każdy widzi :-P:-P:-P