Wypada teraz zabrać się za organizację KIMBu. Musi to ktoś koordynować, inaczej będzie bałagan. W związku z tym rozpoczynam nowy wątek.
Derty proponuje:
To jest pierwsza konkretna propozycja.
Wersja do druku
Super Andrzej, super. Widzę,że można na CIEBIE liczyć i z pewnością, mimo iż na odległość przyczynisz się do świetnej organizacji!
1. Na ile czas mi pozwoli, to będę mogła prowadzić rozmowy organizacyjne drogą sieciową z właścicielami Zajazdu
2. Mariot to taki hotel w Warszawie z oddziałem w UG (na tyłach Zajazdu)
3. Obecnie przebywa w Zajeździe Hero - mają obradować z panem Leszkiem i Jackiem wieczorami - również na temat KIMBu
4. Jeśli już decyzja będzie podjęta na 100% to bedzie można rezerwować termin, zamawiać barany itp.
5. Derty zaproponował podchody - mnie się to bardzo podoba i chętnie bym pobiegała trochę po lesie, ale zobaczymy jaka grupa będzie w stanie choć na chwilę się od kufelka i kieliszka oderwać, żeby połazić po okolicy.
6. Termin zarezerwowałam już w pracy, więc jeżeli nic mi się na głowę nie zwali, to będę :-P
Witam wszystkich KIMB'owiczów. Mam taką mała propopzycje: może oprócz podchodów zrobić gre w na zasadzie poszukiwania jakiegoś przedmiotu(bez użycia gps). grupki wychodza co jakiś czas i ta która zrobi to najszybiej wygrywa flaszke lub jakiś inny wysoko procentowy napój.
Hero obraduje, ale i się odzywa. Bialutko ma, więc korzysta i uczy się używania rakiet. Ale o tym csiiiiiii...., bo jeszcze go o terroryzm posądzą.
Ciekawe czy w tym roku sie zbierze grupka do paintbola.... :)
Twój pomysł bardzo mi się podoba. Na KIMBie będzie obecny największy poszukiwacz geocache'y w Polsce:
http://opencaching.pl/viewprofile.php?userid=34
Zapowiada się więc dobra zabawa.
Problem dotyczy całej domeny opencaching.pl a nie tylko strony ze statystyką Wojtka. Wyświetla się na chwilę taki tekst:
Obsługę techniczną domeny opencaching.pl zapewnia home.pl - największy w Polsce rejestrator domen i dostawca profesjonalnych rozwiązań hostingowych.
To samo ma geocache.pl
Już działa.
:)
Według Jasiołka to by mógł być jakiś fant, jak w geokaszy, a według mnie poszukiwanie wykonywano by grupami po min. 2 osoby posługując się namiarami na mapie i kompasem:D Ten sprzęt można skołować łatwo, a GPS nie każdy ma:)
No ale to do obgadania jeszcze...
Prace trwają...
Derty
Spox, muszę to zeskanować i nanieść na skany proponowane przebiegi. Możemy wspólnie ustalić, gdzie damy pkty z 'niespodziankami', gdzie będzie pkt zlotu gwiaździstego itd. Oprzyrządowanie tego za pomocą GPS można by zrobić. Powiem, że mamy w robo GPSy, a ja jeszcze w zasadzie nie próbowałem się z tym poruszać w górach:) Może inni też by byli zainteresowani iść na przyrządy klasyczne i na GPS? Zabawa fajna i można zajrzeć do zapomnianych kątów bieszczadzkich, które zwykle się omija, bo szlakiem łatwiej i bezpieczniej:) Szczególnie mocno namawiam na udział w tym osoby, które właśnie rzadko lub wcale snują się po jarcach i krzolach - zabawa jest fajna choć trochę bardziej męcząca. Ale oczywiście stare wygi przełajowe widziane są równie mile:)
Pozdrawiam Zabieszczadzonych,
Derty
Z tym może być ciężko. Czy są ochotnicy?
Wydaję mi się, że nikt nie zajmuje się ogólną koordynacją i wszystko jest robione na żywioł. Ja na KIMBie byłem tylko w zeszłym roku i tam nie było żadnego organizatora. Może w tym roku będzie inaczej. To chyba Jacek będzie tym organizatorem jako gospodarz. Myślę, że grupa osób, która przyjeżdża regularnie do Zajazdu, w tym mu pomoże.
Pozwoliłem sobie przenieść dyskusję na temat organizacji do wątku "III tura".
Jeśli w następstwie owych "gier i zabaw ruchomych" coś zostanie poczęte, to proponuję imiona:
- dla dziewczynki: Kimbecja (zdrobniale: Kimbusia),
- dla chłopczyka: Kimbecjan (zdrobniale: Kimbuś).
Czy będzie plakat? Jak ze znaczkami? Potrzebuję sugestii, motta, do projektu etykietki piwa.
Pozdrawiam
Długi
Spróbuję napisać do MarkaM na forum, o logo KIMBu, bo to on co roku jest twórcą tego dzieła. Jeśli ktoś ma do niego kontakt bezpośredniejszy, to napiszcie proszę.
Pozdrawiam
J.
Długi, nic nie sugeruję, wierzę w Twoją kreatywność.
Kiedy pojawisz się w Ustrzykach?
Jesteśmy już umówieni z Izą i Pastorem w czwartek 17 maja na kolację w Zajeździe Pod Caryńską. Plan naszej tegorocznej wyprawy mamy już opracowany. Rzuć okiem na stronę w moim podpisie.
Jesteśmy już umówieni z Izą i Pastorem w czwartek 17 maja na kolację w Zajeździe Pod Caryńską.
Ja napewno też tam będę .
Ja tam na priv nic nie dostałem i jak tak dalej pójdzie, to nalepka na piwo będzie niespodziewaną niespodzianką.
Andrzeju, ja przyjadę prawie na 100%, ale kiedy ? bij zabij nie wiem. Najprawdopodobniej w sobotę rano, po nocnej jeździe i zostanę na cały tydzień. Wariant z wcześniejszym przyjazdem i zakończeniem pobytu w Ustrzykach jest traktowany jako rezerwowy.
Do zobaczenia
Długi
To ja mam info-zagadkę, która może przy okazji zweryfikować plany niektórych uczestników co do dnia 19 maja w godzinach przedkimbowych, znaczy nie wieczorem.
W kwietniu przypada pewna bardzo okrągła rocznica. Szykują się jej huczne obchody (włodarze, leśnicy, głazy, tablice, etc.), które z różnych przyczyn obiektywnych zaplanowano na 19 maja. Kulminacja w południe a przemówienia i impreza kończąca pod barem u Bożenki w Duszatynie. Szczegóły zapodamy wkrótce na komancza.info, bo jeszcze czas. Jaka to rocznica będzie obchodzona?
Chodzi o akcję "Wisła"? (rozpoczęła się 28.04.1947)
Ja w naszych planach zanotowałem:
Sobota 19/5/2007 - KIMB
w dzień "chaszczowanie w jarcach na bezdrożach w celu węszenia za fantami (z GPS, kompasem itd)" organizowane przez Derty'ego, w oczekiwaniu na szczegóły i potwierdzenie terminu
wieczorem KIMB - spotkanie główne w Zajeździe Pod Caryńską
Jak widać, harmonogram na 19 maja zapowiada się bardzo napięty.
Czy ktoś to będzie koordynował?
Impreza/obchody o których pisze, to jak najbardziej skoordynowana akcja, z komitetem organizacyjnym, etc. Może być alternatywą dla tych, którzy mają na ten dzień jeszcze niesprecyzowane plany. Koordynowane z KIMB to na pewno nie będzie, skończy się natomiast zanim KIMB się zacznie, więc jeśli ktoś będzie chciał być tu i tu, to zdąży.
No właśnie jakie są dokładne plany,ja się zgadzam na wszystko,byleby chodzić nie za daleko i latać nisko,no chyba że większość postanowi inaczej.
Wojtek, pytasz jakie są dokładne plany.
Ja mogę Ci tylko odpowiedzieć w imieniu naszej trzyosobowej grupy, która będzie w Bieszczadach od 13 do 23 maja. Wszystkie szczegóły planu naszej wyprawy są opisane na stronie w moim podpisie. Zachęcam Cię do przeczytania naszego harmonogramu i zapraszam do wspólnego spędzenia czasu.
Miejmy nadzieję, że ktoś z kręgu osób zbliżonych do organizatorów KIMBu też odpowie na Twoje pytanie.
Andrzej plany zaproponowane przez Ciebie i zaakceptowane przezemnie znam ale może się cos zmieniło i o to chciałem zapytac a niestety nie zbyt często teraz rozmawiamy a czasu coraz mniej.]
Pozdrawiam
Jak widzisz, my tutaj tylko we dwóch na ten temat dyskutujemy. Czas leci, a w planach KIMBu zrobił się zastój. Opadły emocje po wyborach i dyskutanci z powrotem zapadli w sen zimowy. Kiedyś się obudzą.
Dobrze, że Piotr wspomniał o sobotnich obchodach w Duszatynie. My w sobotę rano 19/5 jedziemy do Duszatyna.