-
Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
VIII Kongres Internautów Miłośników Bieszczad odbędzie się w dniach 15 - 17 maja 2009 r.
Główne nasze zebranie plenarne: wieczór 16 maja i noc 16/17 maja.
Nie wiemy jeszcze, gdzie się w tym roku tak gremialnie spotkamy. Przez ostatnie półtora miesiąca zgłaszaliśmy różne propozycje lokalizacji VIII KIMB A.D. 2009.
Ostatecznie zgłoszono ich pięć. Poniżej podaję je w porządku alfabetycznym nazw miejscowości.
1. Krywe nad Sanem - gospodarstwo agroturystyczne. Zgłosił Długi.
www.krywe.webpark.pl
2. Muczne - ośrodek rekreacyjno-wypoczynkowy "Pod Bukowym Berdem". Zgłosiła Matylda.
www.muczne.org
3. Sękowiec (przysiółek Zatwarnicy) - ośrodek wypoczynkowy. Zgłosił Piskal.
www.sekowiec.net
4. Ustrzyki Górne - zajazd "Pod Caryńską". Zgłosiła Iza.
www.carynska.pl
5. Wołosate - bar "Pod Tarnicą". Zgłosiła Tarnina.
http://www.podtarnica.bieszczady.net.pl/
A ZATEM - GŁOSUJEMY. AŻ DO DN. 15 LUTEGO, DO GODZ. 20:00.
COŚ W RODZAJU REGULAMINU WYBORCZEGO:
1. Aby głos był ważny, post powinna zamieścić osoba, która:
a) stała się członkiem Naszego Forum najpóźniej do końca 2008 r.,
b) w chwili zakończenia głosowania będzie miała minimum 50 postów na Forum,
c) sama sobie uczciwie przyrzeknie, że ma ochotę, wolę oraz realne możliwości przyjazdu na VIII KIMB i tylko jakieś naprawdę nadzwyczajne wydarzenie mogłoby to jej uniemożliwić.
2. Głosujemy jawnie - tu, w niniejszym wątku tematycznym. Osoba uprawniona (wg powyższych kryteriów) zamieszcza post, w którym podaje wybraną przez siebie lokalizację.
Czasu mamy dość dużo: do dn. 15 lutego do godz. 20:00. Można więc będzie (w razie takiej potrzeby) zmienić swój wybór, czy nawet oddany wcześniej głos w ogóle wycofać. W razie większej liczby postów "wyborczych" jednej osoby liczyć się będzie tylko ten ostatni.
3. Jak widzicie, system ten nie tylko jest jawny, ale i bardzo transparentny. Już w trakcie głosowania możemy na bieżąco śledzić jego wyniki, a nawet tworzyć różne "koalicje wyborcze" w celu ew. przenoszenia głosów.
A po zakończeniu głosowania każdy będzie mógł osobiście dokonać podsumowania i sprawdzić ogłoszone wyniki finalne.
4. VIII KIMB odbędzie się w miejscu wybranym przez ponad połowę ogólnej liczby osób głosujących. Czyli zwycięży ta lokalizacja, która uzyska powyżej 50 % ważnych głosów. Być może potrzebna będzie druga tura głosowania.
5. W przypadku idealnej równości liczby głosów (jak to miało miejsce przy wyborze lokalizacji ubiegłorocznego KIMB) zorganizujemy losowanie.
Losowanie przeprowadzimy także w sytuacji, gdyby okazało się, że po zakończeniu głosowania (15.02.br., godz. 20:00) nie tylko żadna lokalizacja nie uzyskała powyżej 50% łącznej liczby głosów, ale też nie można wyłonić dwóch lokalizacji do II tury wyborów (bo np. na drugim miejscu znalazły się obiekty z taką samą liczbą głosów). Wtedy również losowanie doprowadzi do wyłonienia (uzupełnienia) pary finałowej.
Gdyby losowanie okazało się konieczne, zorganizujemy je publicznie - w obecności osób zainteresowanych konkurencyjnymi obiektami (gdyż wtedy, już z przebiegu wcześniejszego, jawnego głosowania, wiadomo będzie, kto jaką "opcję" reprezentuje).
6. Czynnego prawa wyborczego absolutnie proszę nie mylić z prawem uczestniczenia w KIMB!
Na VIII KIMB, podobnie jak na wszystkie poprzednie, przyjechać może każdy członek Naszego Forum, z osobami towarzyszącymi włącznie. Listę uczestników zaczniemy pisać później, już po zakończeniu głosowania. Podobnie jak program naszego spotkania, który przecież w dużej mierze też zależeć będzie od wybranej lokalizacji Kongresu.
7. Admina (aż w Kanadzie !) i Moderatorów proszę, aby czuwali nad przebiegiem głosowania - tak, aby nie zakłócił go żaden "domorosły informatyk" i aby wyeliminować tzw. klony, czyli ew. osoby, które zachorują na rozdwojenie jaźni i zechcą głosować pod różnymi pseudonimami (być może nawet na różne lokalizacje).
8. I na zakończenie jeszcze jedna uwaga. Sąsiedni wątek tematyczny (zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB w 2009 r.) wykazał, że - dla ostatecznego zgłoszenia 5 lokalizacji - "niezbędnych" było aż ponad 400 postów. Czyli średnio wypadło pow. 80 naszych postów na jedno zgłoszenie.
I bardzo dobrze, bo to (i po to) jest w końcu forum dyskusyjne. Także teraz - oprócz samego oddawania głosów - możemy sobie w niniejszym wątku wyborczym podyskutować. Ale już tylko na temat lokalizacji poddanych pod głosowanie. Możemy je chwalić, krytykować, zadawać pytania pod adresem osób, które je zgłosiły, tworzyć "koalicje wyborcze", namawiać innych do zmiany już dokonanego wyboru, etc.
Ale od tak dość szeroko zakreślonego tematu dyskusji raczej już nie odbiegajmy !!!
9. No i nie pogryźmy się wzajemnie, jak niektórzy posłowie. Tu nie sejm. Tu obowiązuje kultura wypowiedzi.
A TERAZ - GŁOSUJEMY.
PROSZĘ ROZPOCZYNAĆ.
-
Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
Niech wygra najlepszy.
Krywe
-
Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
-
-
Wybierałem się już kilkakrotnie na jeden z pierwszych dojechałem z Piotrem aż do Sanoka. Głosuję na Ustrzyki Górne i myślę że w tym roku dojadę. Pozdrowienia.
-
-
Krywe, zapraszam w imieniu własnym i Tosi
Długi
-
Sekowiec.Jest tu i dla Boga świecka i dla biesa ogarek:
-klimat,
-sala konferencyjna pod gwiazdami, a w razie niepogody namiot wojskowy, -dyskusje przy ognisku(nie ma jak ognisko-vide wątek Bertranda),
- możliwość przyniesienia własnych alkoh..wróć-napojów regeneracyjnych,
-możliwość negocjacji cen,
-wyżerkę można zrobić wspólną w domku, albo i kilka"wyżerków",
-dla Orsini domek ze świeżą pościelą i prysznicem,ale jest też, jeśli sobie ktoś życzy pole namiotowe,
-wycieczki co najmniej trzy:Otryt-Chata Socjologa,Dwernik Kamiń-Hylaty- Zatwarnica i, oczywiście, Krywe,
- przemiła szefowa i jej fraucymer(uwaga kawalerowie-fraucymer do wzięcia),
-łatwy dojazd zarówno samochdem jak i PKS-em, alibo i pieszo, np. z Polany albo z Wetliny,
-stada węży Esculapa, co prawda nie widziałem żadnego, ale możemy się zaczaić z dzidami i poczekać, broń Boże nie do polowania, wiem,że są pod ochroną.
Poza tym nieprawdą jest, że jak tam przyjeżdżamy, to w promieniu 20 km. brakuje piwa.Plotka zawsze z 10 km. zrobi 20.
Nieprawdaż Stały Bywalcze?
-
Głosuję na Ustrzyki Górne. Jak wygra Krywe to Orsini zawiozę pod sam dom Tosi.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek1121
Jak wygra Krywe to Orsini zawiozę pod sam dom Tosi.
Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, a Orsini też swój głos do tego przyłoży.
-
Wojtku rozumiem, że słowo droższe od pieniądza?Nie napisałeś skąd mnie podwieziesz
a więc mieszkam: Olsztyn, ul. Promienista... :grin: :lol:
ale dziękuję za podwózkę <cmok>
-
Myślałem o podwiezieniu Orsini z bliższej odległości jak Ustrzyki mogę też z Warszawy planujemy wyjazd w czwartek poprzedzający KIMB. Krywe i tak nie wygra a podwiezienie z Warszawy aktualne.
-
No tak, mężczyźni tak mają, obiecują złote góry, a jak przychodzi co do czego to... :lol:
żartuję sobie, ale dzięki;-)))
-
Głosuję na Krywe - jak wygra przyjadę :)
-
Mój typ to Ustrzyki Górne, ale jeśli nic mi nie wypadnie to przyjadę w każde miejsce, które zostanie wybrane.
-
Każde z tych zaproponowanych miejsc jest piękne, ma swój urok, każde też ma tę duszę bieszczadzką. W każdym byłem, ale gdy pomyślę, hmmmm, które miejsce byłoby najlepsze na spotkanie dla Wszystkich?... najlepsze jako zaplecze z różnorodnym wyborem noclegu, wyborem miejsc wyżywienia, względnym dojazdem (maj to jeszcze nie wakacje), sklepem, Zajazdem pod Caryńską do którego mam też osobisty sentyment to zagłosuję na
Zajazd pod Caryńską w Ustrzykach Górnych.
Już niedługo będę mógł zarezerwować swój plan urlopowy na ten czas i zrobię wszystko by przybyć na KIMB i trochę ludków poznać, tym bardziej, że Ci osobiście już poznani są oki i liczę, że poznani na KIMB-ie też tacy będą :)
-
Głosuję na KRYWE.
Z serca powinienem był wybrać Sękowiec.
Z wdzięczności (za tego czarnego merediabła, co mi teraz piętę podgryza) - Ustrzyki Grn.
Ale ja głosuję na Krywe, bo tako mi dusza bieszczadzka nakazuje.
Jeśli wygra Krywe, co jest niewykluczone, a przeze mnie wręcz pożądane, to postąpię tak:
1) zakwateruję się w Sękowcu, jako że zamierzam przyjechać w maju w Bieszczady na ok. 7 - 10 dni,
2) siatki z niezbędnym prowiantem (suchym i mokrym) podrzucę Wojtkowi1121, który na KIMB przyjedzie swoim transporterem opancerzonym aż pod sam dom Tosi (wraz z Orsini i Andrzejem627),
3) z Sękowca pójdę na KIMB pieszo: leśną ścieżką nad Sanem i potokiem Hulski, przed Hulskiem (zabudowaniami) przejdę w bród ten potoczek, potem wejdę na przełaj na Ryli, a stamtąd już widać "agrogospodarstwo" Tosi; trasę tę pokonywałem już kilka razy, już nie pamiętam, ile czasu szedłem, ale myślę, że jakieś 2 - 3 godziny,
4) powrót (nocny lub poranny) planuję tą samą trasą, ew. trochę dłuższą - stokówką, przez Zatwarnicę,
5) gdyby jednak obrady KIMB okazały się zbyt wyczerpujące, to wykupię sobie u Tosi najtańsze spanie, gdzieś w obórce, pomiędzy Bożymi zwierzątkami - nie dlatego, że mnie na lepsze nie stać, lecz dlatego, aby nie zajmować łóżka z pościelą przeznaczonego dla któregoś z tych naszych kongresmenów, którzy u Tosi zechcą pomieszkać nieco dłużej.
Sądzę jednak, że powyższy harmonogram obędzie się bez pkt. 5.
Przypuszczam, że w drodze towarzyszyć mi będzie Piskal oraz ... (lista otwarta, proszę o zapisywanie się).
Wiecie, jak fajnie wędruje się po Bieszczadach nocą i bladym świtem ?
A teraz - tak ogólnie.
VIII KIMB, gdyby rzeczywiście odbył się w Krywem, to będziecie go Państwo pamiętać jeszcze nawet w swoim następnym wcieleniu.
KRYWE.
-
Będę towarzyszył rzecz jasna, ale wracać wolałbym przez Zatwarnicę i KULTOWĄ wiatę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
A teraz - tak ogólnie.
VIII KIMB, gdyby rzeczywiście odbył się w Krywem, to będziecie go Państwo pamiętać jeszcze nawet w swoim następnym wcieleniu.
.
mały problem-nie wierzymy w reinkarnację :twisted::mrgreen:
A reszta czemu nie głosuje?Jak na allegro czeka do ostatniej chwili i wtedy będzie się działo?;-))
-
Muczne.
Tytułem uzasadnienia: na KIMB wybieramy się całą marcową ekipą, więc Krywe - jakkolwiek urokliwe - odpada ze względu na Marcównę. A w Mucznem pewnie zatrzymamy się u Pani Basi :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
A reszta czemu nie głosuje?
Orsini, Ty też jesteś częścią tej reszty. Masz swoje preferencje. Brałaś bardzo aktywny udział w kampanii wyborczej. Czy chcesz, aby za Ciebie decydowali inni?
Spełniasz przecież wszystkie warunki regulaminu wyborczego a w szczególności punkt:
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
c) sama sobie uczciwie przyrzeknie, że ma ochotę, wolę oraz realne możliwości przyjazdu na VIII KIMB i tylko jakieś naprawdę nadzwyczajne wydarzenie mogłoby to jej uniemożliwić.
A Orsini czemu nie głosuje?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
(...):twisted::mrgreen:
A reszta czemu nie głosuje?(...)
Przyganiał kocioł garnkowi. A Ty czemu jeszcze nie zagłosowałaś ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
c) sama sobie uczciwie przyrzeknie, że ma szczery zamiar oraz realne możliwości przyjazdu na VIII KIMB (niezależnie od tego, czy w wyborach zwycięży preferowana przez nią, czy konkurencyjna lokalizacja), i że tylko jakieś naprawdę nadzwyczajne wydarzenie mogłoby to uniemożliwić.
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Przyganiał kocioł garnkowi. A Ty czemu jeszcze nie zagłosowałaś ?
Hmmm, no ta konkurencyjna lokalizacja mnie boli :twisted::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
Hmmm, no ta konkurencyjna lokalizacja mnie boli :twisted::mrgreen:
Co się martwisz? W razie czego Wojtek Cię podwiezie. Na razie dołóż swój głos, aby do tego nie doszło.
Niektórzy piszą:
Cytat:
Głosuję na (...) - jak wygra przyjadę :)
Ciekaw jestem, co na to Stały Bywalec.
-
A nie lepsza byłaby ankieta w dosłownej tego słowa znaczeniu?by zaoszczędzić liczącemu glosy roboty - ile jeszcze stron musi przerzucić do 15 lutego!
Może tylko konkrety byłyby tutaj wskazane - głos i koniec, bez rozwodzenia się, a na dywagacje lepiej inny watek założyć!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mAAtylda
A nie lepsza byłaby ankieta w dosłownej tego słowa znaczeniu?
Myślałem jak Ty i też chciałem to zaproponować. Ankieta nie dopuszcza możliwości zmiany lub wycofania swojego głosu. Chyba, że się mylę.
-
maatylda to głosuj a nie rozwodzisz się (jakkolwiek to zabrzmiało:mrgreen: )
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mAAtylda
A nie lepsza byłaby ankieta w dosłownej tego słowa znaczeniu?by zaoszczędzić liczącemu glosy roboty - ile jeszcze stron musi przerzucić do 15 lutego!
Może tylko konkrety byłyby tutaj wskazane - głos i koniec, bez rozwodzenia się, a na dywagacje lepiej inny watek założyć!
1. Matyldo - to już przerabialiśmy. Ankieta stwarza więcej możliwości do nadużyć. Poza tym nie można przenosić (w razie "koalicyjnej" potrzeby) już raz oddanych głosów. Nie wiadomo także, kto i jak głosuje. Nasze Forum jest b. liczne, ale na KIMB przyjeżdża ledwie ok. 40 osób (i to wliczając osoby towarzyszące, spoza Forum). Chciałabyś, aby jacyś anonimowi internauci, którzy w maju d... nie ruszą poza swoją miejscowość, decydowali o tym, gdzie Ty masz pojechać ?
2. Obecny system jednych denerwuje (ci niech tylko oddadzą głos i spokojnie czekają na zakończenie głosowania), ale innym sprawia trochę frajdy. Zauważ, że niedawno, dla wyłonienia 5 lokalizacji "potrzeba było" ponad 400 postów. Nie uważam, aby pisano je pod przymusem.
3. O liczenie głosów nie martw się. Prowadzę na bieżąco ich ewidencję. Co kilka dni będę podawał aktualne wyniki głosowania, podobnie jak to robiłem ze zgłoszeniami lokalizacji.
4. Osobny wątek "dywagacje" nie cieszyłby się takim powodzeniem, jak ten wspólny "wyborczo-dywagacyjny". Umotywowanie jak w pkt. 2.
5. Na pewno i niniejszy system nie jest doskonały. Ale czy istnieje idealna doskonałość ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
3. O liczenie głosów nie martw się. Prowadzę na bieżąco ich ewidencję. Co kilka dni będę podawał bieżące wyniki głosowania, podobnie jak to robiłem ze zgłoszeniami lokalizacji.
WiEdziałam że na Ciebie zawsze można liczyć i będziesz czuwał nad wszystkim jak prawdziwy PREZYDENT!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Ankieta nie dopuszcza możliwości zmiany lub wycofania swojego głosu. Chyba, że się mylę.
Nie mylę się, sprawdziłem.
Stały Bywalcze, przypomnę, że ankieta nie musi być anonimowa. Swojego czasu tak głosowaliśmy na Barana pieczonego w UG 19/5/2007. Każdy może zobaczyć jeszcze dzisiaj, jak kto wtedy głosował. Wystarczy kliknąć w liczbę głosów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Muczne i już.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Muczne.
Tytułem uzasadnienia: na KIMB wybieramy się całą marcową ekipą, więc Krywe - jakkolwiek urokliwe - odpada ze względu na Marcównę. A w Mucznem pewnie zatrzymamy się u Pani Basi :-)
Muczne zostało zgłoszone w ostatniej chwili i nie było w ogóle dyskutowane. Osobiście nie jestem przeciwny tej lokalizacji, ale już przyzwyczaiłem się do myśli, że KIMB odbędzie się w Ustrzykach lub w Wołosatem.
Zwolennicy Mucznego należą do tej samej koalicji co ja.
-
Możesz się odzwyczaić. ;). Nie pisz za wszystkich, Andrzeju. Jeżeli będzie jakaś dogrywka, to bedę głosował przeciw UG i Wołosatemu. Wszędzie byle nie tam. Jestem poza jakąkolwiek koalicją.
pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Możesz się odzwyczaić. ;)
Czy mam zaczac myslec powaznie o Mucznem? Czy Muczne ma jakies szanse?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Nie pisz za wszystkich, Andrzeju. (...) Jestem poza jakąkolwiek koalicją.
Nie pisze za wszystkich. Zle sie wyrazilem piszac o koalicji.
Chcialem powiedziec, ze ja wole Muczne niz Krywe czy Sekowiec i myslalem, ze zwolennicy Mucznego mysla podobnie. W Twoim przypadku pomylilem sie.
-
Muczne jako alternatywa Krywego, gdyby tak wypadło głosem ludu? Czemu nie
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Muczne zostało zgłoszone w ostatniej chwili i nie było w ogóle dyskutowane. Osobiście nie jestem przeciwny tej lokalizacji, ale już przyzwyczaiłem się do myśli, że KIMB odbędzie się w Ustrzykach lub w Wołosatem.
Sorry za wtręta bo mnie jakby wątek nie dotyczy, ale:
Andrzeju - wyluzuj trochę i daj sobie na wstrzymanie, wprowadzasz moim zdaniem chaos kompletny w tym temacie tylko bo to żeby stwierdzić że KIMB ma być w UG bo... tak.
Z 400 postów w poprzednim wątku prawie 1/4 to jedno i to samo, podobnie jak pozostali - ten sam za przeproszeniem, a zresztą nie powiem co...
Powiem Ci natomiast że na pierwszych 2-3 KIMB ważne było aby się spotkać i pogadać i sądze że obecnie również jest podobnie - kto chce to dojedzie, załatwi sobie nocleg, powrót i nie będzie płakał. Różnica jest taka, że obecnie mamy kilku wygodnickich hrabiów do których cała reszta ma się dostosować i cała reszta ma przyjechać tam gdzie wygodnie hrabiostwu, bo hrabiostwo d... na "prowincję" nie ruszy. Zakwaterujcie się w Hiltonie a kimbowicze zrobią wam zrzute na taryfe w te i we wte.
Z góry przepraszam za ten niesprawiedliwy, nieładny i niesłuszny zapewne osąd - tylko może czytajcie czasem siebie... bo z sufitu on się nie wziął.
-
No jakoś ja tych wielkich wygód nie zauważyłam w UG, a dosyć często ostatnimi czasy bywałam, więc zupełnie nie rozumiem hasła z Hiltonem, i mylisz się Piotrze-w takiej lokalizacji jak UG czy nawet Wołosate każdy znajdzie dla siebie odpowiednią miejscówkę, bo będzie miał wybór!
W przeciwieństwie do Krywego, gdzie jest tylko Sz.P. Tosia i eto wsio.
O Mucznym się nie wypowiadam, bo nigdy tam nie byłam
-
W całości się z Tobą Piotrze zgadzam. Postanowiłem kiedyś, że w tym temacie (KIMB-u) raczej nie będę się udzielał... Kiedyś nawet napisałem posta, który miał to wszystko podsumować o podobnym wydźwięku, co Twój Piotrze, ale gdy miałem już kliknąć "Zatwierdź wiadomość" brakło prądu... Drugi raz pisać o tych bzdetach mi się nie chciało, więc dziękuję, że mnie wyręczyłeś Potrze. Jeden marudzi, że tu daleko, inny, że tam nie ma klimatu (choć wydaje mi się, że wszystkie lokalizacje w tej samej strefie klimatycznej są). Jak komuś brakuje ciepłej wody to w potoku lub w kałuży się można od biedy podmyć, a liściem lepiężnika też sobie da radę antygłowę podetrzeć... Nie róbmy z siebie hrabiostwa i damulek, co z chamstwa się chcąc nie chcąc wywodzą...
Pozdrawiam i nie napaljcie się tak bardzo... Nie ważne gdzie byleby miało się udać. Co do mojej osoby KIMB mógłby być wszędzie - nawet na szczycie Kiczory. Jako, że głos trza oddać. Głosuję na Muczne. Jeśli wygra Sękowiec, Ustrzyki, Wołosate lub Krywe to też się nie obrażę.
-
Piotrze, jestem Ci bardzo wdzięczny za Twoją wypowiedź, gdyż zdopingowałeś mnie podsumowania moich wypowiedzi.
1/ Zdaję sobie sprawę z tego, że jestem tym dla KIMBu czym Lucyna dla całego forum, to znaczy zabieram głós o wiele częściej niż inni forumowicze. Rozumiem, że nie wszystkim to się podoba. Mam jednak nadzieję, że moje wypowiedzi nikomu nie sprawiają przykrości. Zdarzyć się może, że wprowadzam zamieszanie, tak jak to się stało z moim dzisiejszym testem ankiety, który miał na celu sprawdzenie jak faktycznie to działa. Wprowadzanie zamieszania nigdy nie jest moim celem i jeżeli tak się stało, to wszystkich za to serdecznie przepraszam.
2/ Lokalizacja KIMBu. Na pięć zgłoszonych propozycji odpowiadają mi trzy, więc nie jestem chyba aż tak wybredny. Ciekaw jestem, Piotrze, jak ta proporcja wygląda u Ciebie jest ? Wszystkie propozycje Tobie pasują ? Czy masz jakieś preferencje? Nie chcę mi się wierzyć, że jest Ci wszystko jedno. Chyba, że nie masz zamiaru przyjechać. Odpowiedz na to pytanie.
3/ Głosowanie. Można byłoby sobie wyobrazić, że wyboru dokonuje jednoosobowo Stały Bywalec. Przecież to on jest pomysłodawcą i mógłby tak zrobić. Wybrał on inną metodę wyboru - glosowanie, którego reguły z roku na rok ulepszane. Przecież chodzi chyba o to, aby na KIMB przyjechało jak najwięcej forumowiczów. Czy się mylę? Obecnie jesteśmy na etapie głosowania i szukania kompromisu. Moim celem nie jest skłócenie zwolenników rożnych lokalizacji, ale kompromis, a do tego potrzebna jest szczera wymiana poglądów. Pozwól więc, że będę zabierał głos na ten temat bez skrępowania.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
długi
Muczne jako alternatywa Krywego, gdyby tak wypadło głosem ludu? Czemu nie
Długi, popieram Cię.