Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 91

Wątek: Quady i inne pojazdy na szlaku

Mieszany widok

Debiutant Roku 2015 Awatar tolek banan
    Na forum od
    07.2012
    Rodem z
    POZNAŃ

Domyślnie Odp: Quady i inne pojazdy na szlaku

"mała szkodliwość czynu"
    "mała szkodliwość społeczna"
    I pewnie tak to się wszystko kończy - gdy by były punkty karne , ale to nie droga publiczna , brak tablic rejestracyjnych utrudnia identyfikację. Najpierw trzeba by zmienić przepisy , ale sejm woli zmusić polaków do kupna opon zimowych , i jeden z drugim (kierowca) pomyśli: mam zimówki, ESP,ABS. ITP, siedem poduszek to mogę śmigać .
    Trochę odbiegłem od tematu - zboczenie zawodowe

napisał skyrafał:Quadem można przejechać i przejechać. Jeden pojedzie normalnie, a inny ten sam odcinek zdewastuje za jednym przejazdem.

Tam się nie jeździ Quadami więc nie "można przejechać i przejechać" Owsiak jest winien ,że bezmózg jeździ Quadem ? Tu to pojechałeś
    Ostatnio edytowane przez tolek banan ; 07-10-2012 o 14:51

Bieszczadnik Awatar creamcheese
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin

Naczelny "npm", pan Tomasz Cylka w ostatnim numerze opisując swoją wycieczkę po Beskidzie Ślaskim napisał o wejściu na Hyrcę(929m npm):
    "...szczyt atakuje motocyklista, który pieszych ma w głebokim poważaniu. ...Nie mija pięć minut, jak "endurowiec" zjeżdża z powrotem w dół..."
    I tylko tyle, bez komentarza, bez piętnowania, bez rozpaczy nad gwałconym pięknem gór naszych...
    Skoro Pan Naczelny przechodzi nad tym do porządku dziennego...to chyba wolno??!!
    Nie pytaj więc don Enrico kogo zawiadamiać...pewnie nikogo.
    Smutnym i zniesmaczonym.
    Pozdrawiam mimo to.

Bieszczadnik Awatar skylux
    Na forum od
    06.2008
    Rodem z
    Leżajsk

Wczoraj chciałem pokazać moim bliskim okolice Huczwic, jeziorko itd. Naopowiadałem, że bezludzie, poza szlakami, i w ogóle "dzika Kanada". Zostawiliśmy autko koło chatki przed zakazem ruchu i w drogę na biszkoptach. Początkowo faktycznie nic się nie działo, cisza, spokój, tylko my i góry. Nastrój jednak prysł nadspodziewanie szybko, co chwila mijało nas auto i ludzie patrzący z politowaniem, że komuś chce sie na piechotę - "Nad jeziorko idziecie? To jeszcze sporo drogi." Potem przeleciał gang na enduro (cały czas było ich słychać jak rozjeżdżają Chryszczatą). Na miejscu syf, puszki, papiery itp. Było mi autentycznie wstyd, ładne odludzie wybrałem na wycieczkę.
    "W tak pięknych okolicznościach przyrody... i niepowtarzalnej... " J.H.

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Mazowsze

Czyli nic się nie zmieniło, no chyba że na gorsze bo temat agresji i chamstwa na kołach był już poruszany na forum
    http://forum.bieszczady.info.pl/show...-szlaku/page17

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez blues Zobacz posta
    Czyli nic się nie zmieniło, no chyba że na gorsze bo temat agresji i chamstwa na kołach był już poruszany na forum
    http://forum.bieszczady.info.pl/show...-szlaku/page17
    Jak poczytałam ten zalinkowany wątek to się okazało, że tu na forum było dawniej tez bardzo agresywnie i chamsko.
    Całe szczęście, że tak już nie jest.

Co do quadów, motocykli, off road itp.

Razem z kolegami z pl.rec.gory umówiliśmy się, ze w wypadku spotkania w polskich górach quadów, motorów czy innych pojazdów w miejscu dla nich nie dozwolonym od razu dzwonimy na policję.
    Zrobiłam to jak dotąd kilka razy, nie wiem czy dało jakiś rezultat, ale można mieć nadzieję ze policja nękana co trochę takimi telefonami w końcu przedsięweźmie jakieś środki.

Inna sprawa, że watahy motorów czy quadów, spotykam stosunkowo rzadko - głównie w Beskidzie Makowskim lub w Sądeckim, raz czasem dwa razy w roku.
    Być może wynika to z tego, że na ogół włóczę się po stosunkowo mało uczęszczanych ścieżkach, lub też w Parkach Narodowych, gdzie takie pojazdy są tępione.

dudas
    Guest

Quady to jest po prostu zmora dla mnie. Mieszkam na wsi i ciągle przelatują koło mojego mieszkania. Przykre kiedy muszę je oglądać również w górach.

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Jak również mieszanie do tego J. Owsiaka. Owsiak a sprawa quadów - paranoja
    Państwo dość silne, by Ci wszystko dać jest dość silne, by Ci wszystko odebrać

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2012
    Rodem z
    Kraków

Kolejny wypadek z udziałem quada. 3letnie dziecko zostało potrącone przez młodego faceta na quadzie, który nie był zarejestrowany i ubezpieczony.

Bieszczadnik Awatar creamcheese
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin

Gdzie? W górach? Więcej szczegółów jeśli można.
    Pozdrawiam

wgrzesiak
    Guest

Witam serdecznie. Przyznam, że zarejestrowałem się na forum specjalnie dla tego wątku. Poszukuję jakichś danych kontaktowych do Porąbczańskiego Koła PTTK, a najlepiej do Pana Niemczyka. Pracuję dla portalu motocyklowego i chciałbym możliwie rzetelnie opisać sprawę i przy okazji zwrócić przez to uwagę na kilka rzeczy. Kontaktowałem się już z Policją w Żywcu i jeszcze będę rozmawiał z Gilowicami, ale już mam jakieś konkretne informacje z pewnego źródła. Mimo wszystko chciałbym porozmawiać z kimś, kto był przy tym zdarzeniu żeby mieć szerszy obraz sytuacji. Oczywiście materiał nie będzie nikogo głaskał po główce.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)