Pokaż wyniki od 1 do 10 z 124

Wątek: Chemtrails-rozlegle biale smugi w Bieszczadach???

Mieszany widok

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Chemtrails-rozlegle biale smugi w Bieszczadach???

Znalazłam, tzn poprosiłam i mi znaleźli;-)))
    http://www.gfspl.rootnode.net/BLOG/?p=130
    No to nie zawsze to chmury, a smugi kondensacyjne jednak, załapałam tylko końcówkę, bo mnie temat nie interesuje:
    Smugi kondensacyjne często mylone są z naturalną chmurą cirrus

W sumie warto przeczytać, żeby potem prostować te chemitrailse;-)))
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez Krysia Zobacz posta
    W sumie warto przeczytać, żeby potem prostować te chemitrailse;-)))
    Problem nie w tym, że wyznawcy 'chemtrails religion' nie wiedzą o smugach kondensacyjnych. Problem w tym, że ktoś cwany wtyka im do głowy kłamstwa o przerażających poczynaniach złowrogich sił, które w tych chmurzętach umieszczają TRUCIZNY!:O
    Proponuję autorowi tematu zapoznanie się z działalnością jednej kopalni złota w dorzeczu Dunaju, która w mig wypuściła ileś ton cyjanku potasu do rzeczki i wybiła wszystkie życie w dół, aż do Delty Dunaju włącznie:D:D:D. To dopiero SPISEK;>
    Najgorszym zaś spiskiem jest to, że ludzie syfią jak cholera:D Każden jeden z osobna i wszyscy razem. Jednakże nie spełnia się idea totalnego zatrucia ekosystemu Ziemi, bo qrde wzięli ci ludzie i zaczęli oczyszczać dymy, ścieki i ekskrementy. I nagle wróciło życie do rzek Europy, znów na polach terkoczą derkacze, a głupie ptaszyska z dzikich ostępów wiją gniazda po blokowiskach:D A nawet pozyskują na te gniazda styropian do dociepleń budynków używany.
    No i qrde teoria o zagładzie padła na ryj. Trzeba więc czymś ludzi przerażać, bo firma 'Climate Change Co Ltd' nie daje już kasiorki:D

Pozdrawiam z dalekiej kotlinki
    Derty

PS: Przedwczoraj słyszałem, że giną masowo pscółki i będzie trza wydawać miliardy na sztuczne zapylanie:D Oczywiście, jak zwykle - psychozę rozpętuje się w wiodącym kraju czyli SZAPn.
    Ostatnio edytowane przez Derty ; 09-06-2010 o 11:35 Powód: Skleroza
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    Proponuję autorowi tematu zapoznanie się z działalnością jednej kopalni złota w dorzeczu Dunaju, która w mig wypuściła ileś ton cyjanku potasu do rzeczki i wybiła wszystkie życie w dół, aż do Delty Dunaju włącznie:D:D:D. To dopiero SPISEK;>
    .
    to ja juz wiem czemu te rybki z delty dunaju byly takie smaczne i czemu ludziska w wiłkowie tak dlugo zyja
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    Było to już ładnych parę lat temu (konkretnie 10 lat).
    Chodziło o kopalnię w Rumunii w okolicach Baia Mare w Maramuresz, a rzeką do której wpadło to świństwo była Cisa.
    Trucizna wpadła do Cisy za pośrednictwem rzeki Samosz.

Panika była straszna, zwłaszcza na Węgrzech, Cisa, która ma źródła na Zakarpaciu - w Czarnohorze pod Popem Iwanem i w Gorganach pod Połoniną Czarną (rzeki Biała i Czarna Cisa łączą się koło Rachowa) to ich "narodowa" rzeka, ma takie znaczenie jak Wisła dla Polaków.

Jakie były rzeczywiste straty tego nie wiem, gdyż media pisały o tym bardzo różnie, niektóre w tonie paniki, niektóre, że "nic poważnego się nie stało".
    W każdym razie życie w Cisie się po tym zatruciu odrodziło dość szybko i teraz rzeka normalnie żyje.

Poza tym - żaden spisek to nie był a gigantyczna niefrasobliwość i niekompetencja.

Artykuł z "Polityki" - pisany trzy tygodnie po wycieku cyjanku, więc wtedy trudno było jeszcze oszacować całe straty:

http://archiwum.polityka.pl/art/wody...ci,363332.html

B.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Poza tym - żaden spisek to nie był a gigantyczna niefrasobliwość i niekompetencja.
    .
    ;-))
    Toż to było napisane z ironią
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Było to już ładnych parę lat temu (konkretnie 10 lat).[...]
    Dzięki za przypomnienie szczegółów. Tak...to była Cisa.

Teraz jest gigantyczny syf w Mexico Gulf, a kiedy indziej będzie co innego. Skutki poczynań ludzkich bywają straszliwe. I nie jest to żaden spisek drogi Autorze wątku:) Głupota, brak wyobraźni, czasem wiele przyczyn niezależnych od woli ludzi. Ale uwierz - skoro jakoś przeżywamy swoje środowiskowe brakoróbstwo, to chemtrails wydają sie pestką. Ile złowrogiego np kadmu rozpylisz z turbin samolotu? A wiesz ile wydostaje się nadal ze starych silników samochodowych?:D To dopiero są chemtrails. Błękitne dymki za starymi gratami...i to naprawdę jest problem. Albo pyły z tarcz hamulcowych:D Smakowite...

Pozdrawiam,
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)