Cytat Zamieszczone przez Fiba Zobacz posta
Podejście 1 - Połonina Caryńka i(lub) Wetlińska.
Czy średnio lub mało zaprawieni mogą zaplanować obejście dwóch Połonin w jeden dzień?
Jasne, da się. Nawet szkolne wycieczki robią obie połoniny w jeden dzień. Ale podejrzewam, że 50% uczestników już nigdy nie wróci w Biesy ani żadne inne góry, przynajmniej z własnej woli Przejście obu połonin w jeden dzień to nie jest jakiś ekstremalny wyczyn, ale zdecydowanie męczący, więc dla mnie nie ma większego sensu. Jeśli korzystasz z samochodu - niezależnie od tego, czy zaczniesz w Wetlinie czy UG - znacznie oddalisz się od auta. Ja bym sobie to rozłożył na dwa dni, parkował auto w Berehach i po przejściu trasy wracał busem na parking. Ale ja jestem z natury leniwy

Podejście 2 - Tarnica.
Tutaj planujemy dojechać do Wołosatego i stąd ruszyć szlakiem prosto na Tarnice. I co dalej? Czy warto podejść na Szeroki Wierch i wrócić? A może na Krzemień? Chcę wrócić tym samym szlakiem, którym wchodziłem.
A po co wracać i iść tym samym szlakiem? Chyba lepiej zostawić auto w UG, podjechać busem do Wołosatego, wejść na Tarnicę i wrócić przez Szeroki Wierch do UG. Ewentualnie w stronę przeciwpołożną

Podejście 3 - Mała Rawka i Wielka Rawka.
Gdzie tutaj najlepiej wyruszyć? Gdy patrzę na mapę to myślę, że zostawimy auto na Przełęczy Wyżniańskiej i stamtąd szlakiem na obydwie Rawki. Ile orientacyjnie czasu zajmuje podejście i zejście? Czy warto jeszcze podejść stamtąd na Kremenaros i styk 3 granic?
Z Wyżniańskiej jak najbardziej warto na Kremenaros. Tu też sensowny wydaje się zejście do UG i powrót busem po auto na Wyżniańską. Powodzenia