myślę , że chodzi tu o zwyczajny PR...cóż, a może facet lubi się gubić w górach ?? do 3 razy sztuka ??
myślę , że chodzi tu o zwyczajny PR...cóż, a może facet lubi się gubić w górach ?? do 3 razy sztuka ??
Rok temu też się "zgubił", a szuka sobie facet ?? taniego poklasku i pokazania się ,że jeszcze jest...paranoja.Znał swoje położenie dokładnie ,tylko trzeba było zrobić szum za pieniądze podatników...o i dać jeszcze temat i pretekst panu M.do twierdzenia , że to spisek i zamach i "ktoś" zrobił sztuczną mgłę, coby tego pana i jego towarzyszkę wykończyć.
A ja powiem ,że wczoraj nigdzie nie było mgły w BN :)
ps. i może któryś z moderatorów wykasować mój post za "atak personalny" tak dla "glancu" jaki tu panuje na forum
Ostatnio edytowane przez joorg ; 16-08-2010 o 19:41
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Pozdrawiam
Darek Magusiak
"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."
Dzięki , ale ja już nie mam ambicji na jakiekolwiek nominacje :) a zwłaszcza, jak brak dla mnie kategorii.Ja już jestem za stary na wyjazd z Polski(nigdy nie chciałem tego) , mnie ta paranoja bawi tylko ..już się nawet tym nie denerwuje.
ps. wkurza mnie tylko troszeczkę ,że" polonia ?? w chikago i z new jorka" która w większości podczas wyborów, chce decydować jak ma być w Polsce.To jest dopiero śmieszne.
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
z tym sie zgadzam! ile szumu jest zawsze jak sa wybory ze ci rodacy co wyjechali zarabiac na zachod chca glosowac! tam siedza latami, tam zyja, dla tamtego kraju wykonuja prace, tam placa podatki, tam wychowuja dzieci, juz prawie mowic po polsku zapomnieli, a chca decydowac jak ma byc w polsce.. albo wroc i decyduj albo spadaj na drzewo...![]()
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
I ciekawe też to że zawsze wybierają rodakom największych kmiotów. Najczęściej tych którzy im najgłośniej śpiewają pieśni o patriotyzmie i polskości (nie uwieżyłbyś jakie banialuki opowiadają polscy politycy na tourne).
To już taka nasza polska specjalność: jak dają "coś" w PL to mamy wtedy 20 mln rodaków za granicami. Jak trzeba ojczyźnie dać to każdy już wachluje się paszportem innego kraju.
Polonię trzeba poznać by ją zrozumieć :) Kilku jej przedstawicieli spotkałem i przyznam, że czasem wstyd się przyznać, że mamy wspólną słowiańską krew.
Ja bym powiedział, że polonia obecnie mści się na rodakach. Ich dolary już prawie nic nie warte w ojczyźnie, bilet to polski drogi, na wyjazd trzeba wydać worek dudków - nie jak to drzewiej bywało że z $200 w kieszeni "amełrykanin" robił za szlachcica, standard życia się wyrównał (czasem w PL jest nawet wyższy).
Teraz to przynajmniej każdy ma misję by polskość w ojczyźnie pielęgnować.
Pozdrawiam
Darek Magusiak
"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."
WUKA jeszcze trochę zagranicy..pozwól
Cytat w całości zamieszczam , bo nic ująć i nic dodać, no może jeszcze dodam ,że jak by już taki "zasiedziały"polonus miał pomóc w potrzebie nowemu przyjezdnemu z Polski to by dopiero było...powiedział by tak (z zawiścią i pianą na ustach)
" jo mom mu pomagać , toć ja tu na azbeście lata robił , a łon chce zaraz mieć dulary ...ło ni ch... niech zdycha"
PS. Darek chyba Ci zafunduje tablice jakąś pamiątkowa za te Twoje trafne spostrzeżenia "polonijne", ostatnio bardzo popularna w Polsce forma upamiętniania, gdzie tylko się da i kto tylko , to stawiaja .
W załączeniu fot tablicy upamiętniającej na Przełęczy Żebrak, ..Szacunek mam, ale..... mądre ludzie mówią, że i "kota można zagłaskać na śmierć.”
![]()
Pozdrawiam Janusz
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)