Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Apel do jeżdzącychna Ukrainę przez Krościenko !

Widok wątkowy

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Apel do jeżdzącychna Ukrainę przez Krościenko !

szczerze mowiac to z "wpychaniem sie na chama" to sie na granicy spotkalam raz.. zagapilismy sie (tzn ja poszlam do kibelka) i facet stojacy za nami nas wyprzedzil sie sie wrąbal przed... to widzialam na wlasne oczy.. A moze kiedys ktos sie wepchnal w kolejke kilometr przed nami? tego juz przewidziec nie bylam w stanie...

A ze niektorych odprawiaja bez kolejki czy sprawdzaja w lagodniejszy i szybszy sposob? tak bylo, jest i bedzie- bo swiat nie jest sprawiedliwy... Sprawiedliwosc to tylko w dziełach lenina i na folderkach pewnej podgrupy religijnej... A w zyciu? jeden haruje latami i g... ma a inny dostanie spadek po dziadku.. I mozna krzyczec i tupac nogami jak ktos lubi

Zdarzylo mi sie wziac po ukrainskiej stronie autostopowicza, ktory powiedzial ze jak go zabierzemy to przejedziemy granice bez kolejki- slowa dotrzymal, zjechalismy na lewy pas, minelismy wszystkie auta, przeszlismy praktycznie bez kontroli.. Kim byl? nie wiem... Ale byl w swietnej komitywie z pogranicznikami i polskimi i ukrainskimi i sobie usciskiwali radosnie łapki.

Drugi raz wycieczkowym busem przejechalismy praktycznie w 15 min.. Przypuszczam ze nie za darmo.. I nie w tajemnicy przed straza..

Poza tym jedno mnie ciekawi...
    Cytat Zamieszczone przez traj Zobacz posta
    ale kiedy kilka tyg. temu stojąc w 3 godzinnej kolejce minęło mnie 7 ukraińskich busów coś we mnie pękło :) .. zadzwoniłem na Strażnicę i podałem kierownikowi zmiany namiar jaki samochód i w którym miejscu wbił się w kolejkę.
    Nie minęło 5 minut jak podjechał do delikwenta wóz Straży Granicznej, sprawdził mu papiery i wyeksmitował na koniec kolejki :)
    ludziska prawie brawo bili, a Ukrainiec miał tak wielkie i zdziwione oczy że o mało mu z orbit nie wyszły :) - naprawdę warto dzwonić . Z tego miejsca wyrazy szacunku dla Straźników - to była pełna profeska !.
    Sytuacja wg kolegi traja- wpycha sie przede mnie czerwony polonez o blachach XXX, ja dzwonie do strazy, podaje nr blachy i co zrobil, gdzie sie wbil, straz przyjezdza wywala delikwenta na koniec kolejki. Wychodzi slonce a nad granica roztacza sie łuna sprawiedliwosci ..OK... Ale jaka straz ma pewnosc ze tak bylo naprawde?????... A moze przede mna stoi zupelnie spokojnie auto ale ja nie lubie tej marki, koloru, albo miasta z ktorego pochodzi wlasciciel.. I mam podly i zly charakter wiec dzwonie anonimowo do strazy ze on sie wepchal chamsko przede mnie... I COOOOOO WTEDY?????????
    Ostatnio edytowane przez buba ; 02-05-2011 o 01:00
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)