Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Tworylne

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Pyra.57
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    stolica Pyrlandii

Domyślnie Odp: Tworylne

Olo nie wiem czy posiadasz orginały tych zdjęć ale te fotki są zamieszczone w publikacji Pawła Kusala "Zapomniane Bieszczady" wydane przez wydawnictwo Ruthenus. "Twoje fotki" są tam zamieszczone na stronach 85 - 93. Jeżeli nie jesteś właścicielem fotografii to warto podawać źródło z którego się korzysta bo tak jest uczciwie i nie naraża się człek na nieprzyjemności.
    pozdrawiam
    Marek

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Cytat Zamieszczone przez Pyra.57 Zobacz posta
    ...te fotki są zamieszczone w publikacji Pawła Kusala "Zapomniane Bieszczady" wydane przez wydawnictwo Ruthenus. "Twoje fotki" są tam zamieszczone na stronach 85 - 93. Jeżeli nie jesteś właścicielem fotografii to warto podawać źródło z którego się korzysta bo tak jest uczciwie i nie naraża się człek na nieprzyjemności.
    A nie prawda - mam ten "album" i w moim wydaniu ich nie ma. Ale ja mam taki wybrakowany, jeszcze nie uzupełniony i nie poprawiony :) Pewnie dopiero później je zrobili :)))
    Oczywiście zdaję sobie sprawę, że wtedy jeszcze pewnie nie były w posiadaniu autora publikacji (nie żeby taki wydawniczy marketing) :)
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    stolica Pyrlandii

Ja posiadam wydanie III z 2008 r. i tam te fotografie są.
    pozdrawiam
    Marek

Kataryna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Pyra.57 Zobacz posta
    Ja posiadam wydanie III z 2008 r. i tam te fotografie są.
    Czy moglbys mi wyslac kopie zdjec z tego wydania? Moja babcia jest z Tworylnego z jej opowiesci wiem, ze byla ustawiona do roztrzelania przez Niemcow.Ale nie zostala zabita.
    Moj email grycek@interia.eu
    Dziekuje
    Kasia

Witam.Widzę że masz dziwne pojęcie uczciwości.Od 3- ch lat szukam informaqcjii o Tworylnym, Tworylczyku.Nigdzie nie trafiłem na informację, że posiadasz takie informacje, że dysponujesz publikacją P.Kusala" Zapomniane Bieszczady " w której jest masa zdjęć Bieszczad z przed wojny. Jeśli jesteś taki uczciwy , to dlaczego nie poinformowałeś na forum, że istnieje coś takiego.
    Ja nie napisałem, że to są moje zdjęcia, tylko,że umieszczam je i żeby zainteresowani mogli obejrzeć. Warto się zastanowić nad sobą najpierw , a póżniej wytykać komuś nieuczciwiść.

Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    stolica Pyrlandii

Cytat Zamieszczone przez Olo Zobacz posta
    Witam.Widzę że masz dziwne pojęcie uczciwości.Od 3- ch lat szukam informaqcjii o Tworylnym, Tworylczyku.Nigdzie nie trafiłem na informację, że posiadasz takie informacje, że dysponujesz publikacją P.Kusala" Zapomniane Bieszczady " w której jest masa zdjęć Bieszczad z przed wojny. Jeśli jesteś taki uczciwy , to dlaczego nie poinformowałeś na forum, że istnieje coś takiego.
    Ja nie napisałem, że to są moje zdjęcia, tylko,że umieszczam je i żeby zainteresowani mogli obejrzeć. Warto się zastanowić nad sobą najpierw , a póżniej wytykać komuś nieuczciwiść.
    Twoja odpowiedź pasuje do przysłowia "Zawinił kowal powiesili cygana". Piszesz, że od trzech lat poszukujesz informacji o Tworylnym - mogę to skonkludować, że marnie szukasz. Moją winą jest, że nie podzieliłem się informacją, że stałem się posiadaczem ksiązki którą można kupić w oficjalnym obiegu (nie jst to książka na indeksie jest powszechnie dostępna i doczekała się kilku wznowień a i na forum o niej pisano). Co wspólnego ma uczciwość z dzieleniem się wiadomościami o posiadanym księgozbiorze? Powiem szczerze nie bardzo rozumię. Jeżeli zamieszczasz zdjęcia nie podając żródła ich pochodzenia to wybacz ale samo przez się nasuwa się przypuszczenie, że Jesteś właścicielem tych zdjęć lub Jesteś ich autorem. Ja tylko wskazałem źródło w którym takie same zdjęcia zostały zamieszczone. W tym momencie rodzi się pytanie to skąd Ty wszedłeś w posiadanie tych zdjęć?
    pozdrawiam
    Marek

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)