Nawet nie trzeba wychodzić, miejscami widać miedzy drzewamiA pod jednym drzewem leżą:
Jeszcze jedno zdjęcie z cmentarza i trzeba będzie pokazać cerkiew. I wtedy pójdzie szybko
![]()
Czterech panów B.
Kowalówka
Ostatnio edytowane przez tomas pablo ; 25-05-2012 o 19:38
Pierwotna odpowiedź tomasa pablo (zdążyłem przeczytać przed poprawą) brzmiała:
noooo- dobra....Żuków ....
I to też była dobra odpowiedź. Cerkiew położona jest niemal na granicy wsi a parafia greckokatolicka była niegdyś w Żukowie.
Nagrobki proboszczów Żukowa (w tym jeden z żoną):
IMG_0768.jpg IMG_0774.jpg
Ostatnio edytowane przez Wojtek Pysz ; 25-05-2012 o 19:49 Powód: Usunięcie podpowiedzi z powodu zgadnięcia
EDIT: Powtórzyłem odpowiedź Wojtka ;-)
Czterech panów B.
a ja ..nie wiadomo czemu - poprawiłem !!! ŻUKÓW - KOWALKÓWKA![]()
Nie przepraszaj, ja tak samo właziłem w paradę Tobie w poprzedniej zagadce
Ja dam zagadkę bez zdjęcia (zdjęcia będą później): cmentarz położony w zagajniku kawałeczek od drewnianej, istniejącej cerkwi, a na cmentarzu ruina kaplicy. Zgadnie ktoś po takim opisie? Podpowiem, że nie jest to tym razem Żuków-Kowalówka.
A może jest więcej odpowiedzi na tą zagadkę?
EDIT: A jednak dam zdjęcie od razu.
![]()
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 25-05-2012 o 20:07 Powód: Dodałem zdjęcie
Czterech panów B.
A może to będzie ciekawa formuła - takie dyskretne przeszkadzanie? Na cmentarzu z ruiną kaplicy, który nie znajduje się w Żukowie-Kowalówce, są, jak widać głównie nagrobki bruśnieńskie. Bo i do Brusna odległość stąd jednocyfrowa. Ale na starszym cmentarzu, przycerkiewnym, spotkałem kiedyś piękną Żeliwną Madonnę Pomalowaną na Olejno.
DSC_1323.jpg DSC_1325.jpg
Aktualnie 5 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 5 gości)