Strona 49 z 104 PierwszyPierwszy ... 39 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 59 99 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 1033

Wątek: Zostać zakapiorem

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2011

Domyślnie Odp: Zostać zakapiorem

Co myślicie o pomyśle stworzenia zakapiorskiego alfabetu?proponuje stworzyć listę żyjących i tych co odeszli na niebieskie połoniny Zakapiorów
    z całym szczegółowym podziałem na Zakapiorów,pustelników,łaziorów i bieszczadersów i wraz ze stworzeniem takiej listy...pokusić się o przybliżenie ich sylwetek,życiorysów...

Cytat Zamieszczone przez Sylwek Zobacz posta
    Co myślicie o pomyśle stworzenia zakapiorskiego alfabetu?proponuje stworzyć listę żyjących i tych co odeszli na niebieskie połoniny Zakapiorów
    z całym szczegółowym podziałem na Zakapiorów,pustelników,łaziorów i bieszczadersów i wraz ze stworzeniem takiej listy...pokusić się o przybliżenie ich sylwetek,życiorysów...
    Oj tak, to trzeba koniecznie zorganizować! Według alfabetu. Należy też się pokusić o zdobycie numeru buta. Listę trzeba wywiesić. Buty trzeba przewietrzyć. Żyjących należy przybliżyć. Sylwe(te)k trzeba z podziałem na połoniny.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Sylwek Zobacz posta

A czym sie rozni "zakapior" od "bieszczadersa" albo "łaziora"????? ja bym chetnie wszelakie pokrecone zyciorysy sobie poczytala

Mozna by tez zrobic liste "wódopojów" i innych knajp spelunkowatych godnych "prawdziwego zakapiora"- i to nie tylko w Bieszczadach ale i w innych rejonach Polski- by sie czasem przydalo podczas wedrowek wiedziec gdzie w nieznanym rejonie jest szansa na "zakapiorskie klimaty"
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Biały 13
    Na forum od
    02.2010
    Rodem z
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    Mozna by tez zrobic liste "wódopojów" i innych knajp spelunkowatych godnych "prawdziwego zakapiora"- i to nie tylko w Bieszczadach ale i w innych rejonach Polski- by sie czasem przydalo podczas wedrowek wiedziec gdzie w nieznanym rejonie jest szansa na "zakapiorskie klimaty"
    Dobry pomysł :)
    Postawcie na harcerstwo, postawcie na Szczep im. "Zośki"!
    przekaż swój 1% http://60i148.org/

Bieszczadnik
    Na forum od
    06.2011
    Rodem z
    Warszawa

...i listę zakapiorów wg ich ulubionych trunków np dinks, beczka2litry, wino (z kaucją za butelkę), browar....i inne

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004

Ale powinna być również lista kandydatów, proponuję również przyznawać odpowiednie statusy (rodzaj stopni), np. zakapior, starszy zakapior, zakapior teoretyk, zakapior internetowy.

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

a legitymacje będą ? ..zniżki w knajpach?

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004

Wprowadzi się specjalny fundusz który opłacać będą turyści, możliwe będą również darowizny celowe, np. butelka mózgotrzepa.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez tomas pablo Zobacz posta
    a legitymacje będą ? ..zniżki w knajpach?
    Jesli legitymacja upowaznia do znizki w knajpach to ja zglaszam swoja kandydature!!! Mam juz kowbojski kapelusz acz posiadania brody nie planuje
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar marmota_m
    Na forum od
    10.2010

Buba - rozczaruję Cię - już dawno stwierdzono w tym wątku, że kobieta zakapiorem być nie może...
    Cytat Zamieszczone przez DUCHPRZESZŁOŚCI Zobacz posta
    Z tego co dowiedziałem się niegdyś od zakapiora który zakapiorzy, obecnie na Niebieskich Połoninach "kobieta w Bieszczadach może być tylko matroną bądź k...ą, nie żadną zakapiorką!". (...)
    04-09-2011 22:31

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)