Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Sylwester w kolorze truskawkowym

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Sylwester w kolorze truskawkowym

Mimo, że zainteresowania raczej brak, to wypada skończyć co się zaczęło.

Tak więc przechodząc do imprezy sylwestrowej.
    Koledzy (i koleżanki, ale bardziej chyba koledzy) z kursu SKPB Lublin mieli taki pomysł, aby imprezę sylwestrową zorganizować "w klimacie PRL", trzeba było więc już z domu zabrać odpowiednie stroje - sukienkę z bistoru, elegancki garnitur, lub strój majstra na budowie.
    Ja wzięłam spódnicę z pachworku i bluzkę w stylu "wczesnej Rodowicz" i doskonale się sprawdziło.

Parę zdjęć z imprezy:

Zbiorówka - niestety nie mam nic lepszego, kolega, który robił zdjęcie obciął głowy kosztem nóg i podłogi

Koleżanka dzieli domową wiśniówką

Muzyka gra

Zabawa trwa

Tak się bawią kursanci SKPG Gliwice, jak widać na kursie jest przewaga ładnych dziewczyn nad facetami.

Najlepsza zabawa jak zwykle w kuchni

Szampany się chłodzą w odpowiednim miejscu

Nowy rok poszliśmy powitać na przestanek PKS

A potem wrócili do schroniska aby kontynuować tańce i hulanki

Potem mam już same całkiem nieostre zdjęcia . Zresztą nie koncentrowałam się na robieniu zdjęć ale gdzieś tak od godz. 0.30 nie jadłam, nawet nie piłam tylko prawie bez przerwy tańczyłam (trochę tez śpiewaliśmy z naszym gospodarzem różnych sprośnych przyśpiewek). 1 stycznia rano bolały mnie wszystkie mięśnie tak jakbym przez co najmniej 2 godz. uprawiała fitness.
    Muzyka była jak dla mnie świetna - zbiór najbardziej popularnych utworów z lat 70 i 80 XX w., głównie szybkich.

Spać poszłam (co wykazał czasomierz w aparacie na ostatnim zdjęciu) o 4.02.

Ranek 1 stycznia powitał nas piękną pogodą.

Trzeba było się pakować do naszej limuzyny

I niestety wracać do domu.
    Podjechaliśmy jeszcze do Zawadki Rymanowskiej zerknąć na cerkiew i piękne zachowane tam chyże łemkowskie.

Podeszliśmy również do Pustelni św. Jana z Dukli

I zatrzymali na chwilę w samej Dukli, aby ją obejrzeć za dnia

A potem już po ciemku do domu (wstępując jeszcze na obiad do "Zajazdu pod Skałką" zaraz za Jasłem i "zaliczając" następnie nowy odcinek autostrady pomiędzy Tarnowem a Krakowem.

Moim znajomym wyjazd i cały rejon bardzo się podobał i obiecują sobie wrócić tam na wiosnę, aby zobaczyć jeszcze więcej.

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2009

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Mimo, że zainteresowania raczej brak, to wypada skończyć co się zaczęło.
    Zainteresowanie na pewno jest, skończyć też trzeba.
    Przy okazji dowiedziałem się, że "miasteczko ziemiankowe" na stokach Matovki zostało odnowione. Bodajże ze 3 lata temu byłem tam z dzieciakami, to do niektórych ziemianek strach było wejść - samo próchno. Równie ciekawa jest ekspozycja po drugiej - zachodniej stronie głównej drogi - moździerze, haubice, działka p-lot jak i również parę ziemianek. Tam wogóle idzie równoległa droga, choć zniszczona to da się dojechać do przejścia granicznego. Po drodze jeszcze do oglądnięcia Li-2 C-47 Dakota.
    Jadąc w stronę "kopulujących czołgów" (nie słyszałem jeszcze takiego określenia ) mija się w Hunkowcach po prawej cmentarz żołnierzy niemieckich - robi wrażenie - a po drugiej stronie drogi nad rzeką mieści się cmentarz z IWŚ - poza paroma krzyżami z patyków brak innych śladów, rzeka go coraz bardziej pomniejsza
    Warto też odwiedzić Kružlovą i znajdujące się na polach pozostawione czołgi upamiętniające zły czas tych ziem.
    Ale to - sądząc po Twoich zdjęciach - nie jest priorytetem Twoich zainteresowań, ja jeszcze nie wyrosłem
    Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Moim znajomym wyjazd i cały rejon bardzo się podobał i obiecują sobie wrócić tam na wiosnę, aby zobaczyć jeszcze więcej.
    Na pewno warto

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez Dlugi Zobacz posta
    Zainteresowanie na pewno jest, skończyć też trzeba.
    Przy okazji dowiedziałem się, że "miasteczko ziemiankowe" na stokach Matovki zostało odnowione. Bodajże ze 3 lata temu byłem tam z dzieciakami, to do niektórych ziemianek strach było wejść - samo próchno. Równie ciekawa jest ekspozycja po drugiej - zachodniej stronie głównej drogi - moździerze, haubice, działka p-lot jak i również parę ziemianek. Tam wogóle idzie równoległa droga, choć zniszczona to da się dojechać do przejścia granicznego. Po drodze jeszcze do oglądnięcia Li-2 C-47 Dakota.
    Jadąc w stronę "kopulujących czołgów" (nie słyszałem jeszcze takiego określenia ) mija się w Hunkowcach po prawej cmentarz żołnierzy niemieckich - robi wrażenie - a po drugiej stronie drogi nad rzeką mieści się cmentarz z IWŚ - poza paroma krzyżami z patyków brak innych śladów, rzeka go coraz bardziej pomniejsza
    Warto też odwiedzić Kružlovą i znajdujące się na polach pozostawione czołgi upamiętniające zły czas tych ziem.
    Ale to - sądząc po Twoich zdjęciach - nie jest priorytetem Twoich zainteresowań, ja jeszcze nie wyrosłem

Na pewno warto
    Mnie to wszystko też interesuje, a zwłaszcza cmentarze, ale nie było czasu na wszystko.
    Tym razem priorytetem były cerkwie a i tak nie zobaczyliśmy wszystkich.

"Ziemianki partyzanckie" z okresu SNP i późniejszego miałam już okazję oglądać w kilku innych miejscach Słowacji, np. w Niżnich Tatrach, a także "szpital partyzancki" pod Brestową w Tatrach Zachodnich.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)