Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Połowa ferii, kolejny sezon zimowy i kolejna klapa finansowa

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2013

Domyślnie Odp: Połowa ferii, kolejny sezon zimowy i kolejna klapa finansowa

To, że stoki są nieprzygotowane, nie ma gdzie spać bo wszystko pozamykane na cztery spusty to jedno, ale myślę, że głównym powodem dlaczego nie ma turystów w Bieszczadach jest po prostu bardzo zły dojazd w nie. Samochodem owszem najłatwiej, ale nie każdy ma i nie każdemu się opłaca jechać dajmy na to samemu lub w dwie osoby z drugiego końca Polski. Pociągi pokasowane zostały dawno temu a i teraz jeszcze pkp zrezygnowało z obsługi wielu połączeń w regionie. Ja mam taki właśnie problem - chcę jechać w Bieszczady, ale nie mam jak. Mieszkam w centrum kraju i niby powinienem bez problemu dojechać, ale tak nie jest. Pociągiem z Łodzi do Zagórza nie dojadę, do Rzeszowa to mam tyle przesiadek po drodze i tyle trwa podróż, że aż się odechciewa. Autobusem? Owszem, ale tylko w wakacje. Auta nie posiadam. W takiej sytuacji jak ja, jeśli chodzi o dojazd są tysiące osób. I tu się koło zamyka bo jak nie ma dojazdu to nie ma turystów, jak nie ma turystów to poza sezonem wakacyjnym miejscowi wszystko zamykają na cztery spusty i mają sprawę gdzieś.

Bieszczadnik Awatar creamcheese
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez ToJaMaciej Zobacz posta
    Mieszkam w centrum kraju i niby powinienem bez problemu dojechać, ale tak nie jest. Pociągiem z Łodzi do Zagórza nie dojadę, do Rzeszowa to mam tyle przesiadek po drodze i tyle trwa podróż, że aż się odechciewa. Autobusem? Owszem, ale tylko w wakacje.
    ToJaMacieju popatrz na e-podróżnika. Widziałem z Łodzi kilka połączeń autobusowych do Rzeszowa. Niestety, trzeba się przesiadać raz w Rzeszowie właśnie i drugi raz w Ustrzykach Dolnych, by dojechać do UG. Fakt, że przejazd zajmuje wieki...ale może dlatego nie ma w Bieszczadach ludzi jak na Krupówkach
    Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar mpap
    Na forum od
    07.2012
    Rodem z
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez creamcheese Zobacz posta
    ToJaMacieju popatrz na e-podróżnika. Widziałem z Łodzi kilka połączeń autobusowych do Rzeszowa. Niestety, trzeba się przesiadać raz w Rzeszowie właśnie i drugi raz w Ustrzykach Dolnych, by dojechać do UG. Fakt, że przejazd zajmuje wieki...ale może dlatego nie ma w Bieszczadach ludzi jak na Krupówkach
    Pozdrawiam
    Wielki plus za tę wypowiedź. Przecież na tym właśnie polega magia tego miejsca - jest trudniej dojechać, a chodzenie po górach sprawia tylko przyjemność :) Dlatego nie ma takich tłumów jak na Moku.
    Ja jestem niezmotoryzowany, jadąc w Bieszczady muszę liczyć tylko na siebie i sobie radzę. Trzeba tylko wiedzieć kiedy i gdzie zadzwonić

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)