Cytat Zamieszczone przez zbyszek1509 Zobacz posta
... Natomiast z pierwszą, już nie tak bardzo. Podzielę się 3 letnim doświadczeniem współpracy z Garminem a dokładnie Oregonem 450 ... Posiada fabryczną możliwość wgrania map rastrowych CustomMaps z rozszerzeniem kmz. Jednak one mają wiele słabości i absolutnie ich nie polecam. Natomiast mała modyfikacja lub uaktualnienie oprogramowania pozwala na wgrywanie map o rozszerzeniu jnx. I tu jest cała potęga Garmina.
Oba moje Garminy są "podrasowane" i obsługują JNX-y, jednak nie jestem zadowolony z tego, co widzę na ekranie. Myślę, że różnym Garminom poświęcimy dużo, dużo uwagi, już wkrótce, bo do pewnych zastosowań nie ma dla nich alternatywy. Tutaj tylko objaśnię, dlaczego napisałem, że Garminy nierewelacyjnie obsługują mapy rastrowe. Oto zrzuty ekranu z Garmin Etrex 20, Garmin Oregon 450 oraz HTC Desire C (którego kupiłem za złotówkę przy przedłużaniu umowy). Wieczorem dorzucę jeszcze coś do tego porównania.

Tak więc dokładnie nie mogę napisać jak długo są w stanie 2 akumulatorki pracować w Oregonie 450.
U mnie od 12 do 14 godzin. A taki Etrex 20 nawet ponad 24 godziny!

Jednak stworzenie takiej dokładnej mapki rastrowej jest trochę zakręcone i w razie potrzeby, jeżeli Wojtek pozwoli :), to możemy wymienić doświadczenia.
Temat map rastrowych dla Garmina na pewno będzie jednym z ważniejszych. Mam nadzieje, że przygotujesz coś "nie tylko dla orłów" na ten temat, po kolei i z obrazkami.
A na razie będę dalej opowiadał o telefonach.