Pod Linuksem
Kod:
host forum.bieszczady.info.pl
Pod Windows prawdopodobnie coś w rodzaju
Kod:
nslookup forum.bieszczady.info.pl
A potem ping na zwrócony przez jedno z powyższych poleceń adres IP
Wszystko w linii poleceń, pod Windows trzeba wcześniej odpalić jakiś terminal np. poleceniem
U mnie w domu ping na poziomie 28ms.
Ale to nie znaczy, że wszystko jest w porządku - mam kłopot z ładowaniem się skryptów (tak mi się wydaje) odpowiedzialnych za wyświetlenie określonego postu na stronie (np. pierwszego nowego postu). Strony forum ładują się błyskawicznie ale zawsze ląduję na samej górze (przy pierwszym poście), mogę ręcznie przewinąć załadowaną już stronę i przeczytać nowe posty a przeglądarka nadal w tym czasie coś ściąga. I często jak już nowe posty przeczytam odpowiednie skrypty w końcu się ładują i przerzucają mnie w odpowiednie miejsce. Taka musztarda po obiedzie
Do czasu załadowania się tych dodatkowych elementów nie działa górne menu forum.
To obserwacje z dwóch różnych miejsc obsługiwanych przez różnych providerów, ale zawsze z Firefoksa 22 pod Linuksem. Przed momentem sprawdziłem z inną przeglądarką linuksową i nie ma tego efektu, wszystko gra jak w zegarku. Być może kłopoty z szybkością działania forum to wina nowego Firefoksa. Basiu - sprawdź jak działa forum pod Internet Explorerem.
EDIT: wyłączenie wszystkich dodatków w Firefoksie 22 nic nie pomaga. Jeżeli to wina Firefoksa to przyczyna leży gdzieś głębiej, nie w dodatkach.