Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Ku przestrodze,po Bieszczadach jeździmy wolno

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2011
    Rodem z
    Piastowy

Domyślnie Odp: Ku przestrodze,po Bieszczadach jeździmy wolno

Cytat Zamieszczone przez bogdan64 Zobacz posta
    Przykasował na zwierzynie czy wietrze. To było to auto co we wtorek leżało w rowie?
    na zwierzynie, ale to było miesiące temu.
    Ten długi prosty odcinek przed Rymanowem aż się prosi o rozpędzenie auta, ale ja tam już nie przekraczam setki, bo kilka razy zdarzyło mi się, że sarny przebiegały mi przez drogę.

Zasada jest taka, że jak widzimy przebiegającą przez jezdnie sarnę/łanie to obowiązkowo zwalniamy, bo za tą jedną może przebiec kolejnych dziesięć. Jak widzimy zwierzę przy drodze, to też koniecznie zwalniamy, bo dziczyzna może zachować się nieprzewidywalnie.

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

2 w nocy gdzieś pomiędzy Krywe a Dołżycą, noc bez księżyca i bez poświaty gwiazd, po jednej i drugiej stronie wyskokie i gęste drzewa. Jak to mówią ciemno jak w d...e. To że skaczą sobie sarny, jelenie, świecą na drodze oczy lisa, różnych kunowatych. Tym razem na środku drogi, w pozycji kwiat lotosu, siedziała sobie dziewczyna!!!
    Ostatnio edytowane przez Recon ; 26-09-2013 o 13:49 Powód: Przepraszam... zas poprawkę, komp mi zafiksował.
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Bieszczadnik Awatar Wojtek z Zielonki
    Na forum od
    11.2012
    Rodem z
    Zielonka

Cytat Zamieszczone przez Recon1 Zobacz posta
    2 w nocy gdzieś pomiędzy Krywe a Dołżycą, noc bez księżyca i bez poświaty gwiazd, po jednej i drugiej stronie wyskokie i gęste drzewa. Jak to mówią ciemno jak w d...e. To że skaczą sobie sarny, jelenie, świecą na drodze oczy lisa, różnych kunowatych. Tym razem na środku drogi, w pozycji kwiat lotosu, siedziała sobie dziewczyna!!!
    Siedziała powiadasz

Na forum od
    02.2008

Kwiat lotosu, piszę o pozycji w jodze a nie w w jakiejś innej :P , czyli ze skrzyżowanymi nogami, wyprostowana i rozłożone ręce. Tylko centymetrów brakowało byśmy ją "przestawili". Ale, że medytowała w takim miejscu i totalnej głuszy i w ciemności i na środku drogi to znaczyłoby, że było to działanie przemyślane!!! Pojechaliśmy dalej i nie dołączyliśmy do niej. W Bieszczadach są różni ludzie a ta dziewczyna zapewne też była " jakaś niezwykła". Mogła czekać na UFO, na wilka, na śmierć, na karmę, mogła szpanować, coś sobie udawadniać, survivalować... rany, można wyliczać. Szkoda tylko tych jadących, zwłaszcza szybko (zapewne miejscowych, ale ci są tutaj chyba do wszystkiego na drodze przyzwyczajeni).
    -----------------
    benevole lector

Bieszczadnik Awatar Wojtek z Zielonki
    Na forum od
    11.2012
    Rodem z
    Zielonka

Pojąłem, ale trzeba było się spytać czy nie potrzebuje pomocy

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

ciekawe , czy doznała Oświecenia (czy tylko oślepienia...)

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Trzeba było fotę walnąć,to by było coś, a tak....
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Na forum od
    02.2008

Woleliśmy się nie zatrzymywać a nuż później byście tutaj rozprawiali nad krzyczącymi newsami tabloidów "Bieszczadzka masakra piłą mechaniczną" i co niektórzy by nawet się chwalili, że tego pociętego gościa znali, że miał ksywę Recon1 i jeszcze (`) byście "palili" na Forum. A tak dziewczyna pewnie została zjedzona przez wilki (w trakcie medytacji/transu nawet tego nie zauważyła!), my żyjemy, se klikamy i jest git.
    -----------------
    benevole lector

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

my żyjemy, se klikamy i jest git.
    co racja , to racja !!

diabel-1410
    Guest

W zeszłym roku jechałem późnym wieczorem do Wetliny.Nagle w reflektorach zobaczyłem coś jakby potrąconego psa na drodze.Zwolniłem więc i zacząłem go omijać bo a nuż bydle się poderwie i szkód mi narobi.Wtedy zobaczyłem że ten pies to jednak człek.Zatrzymałem się bo nie wiadomo czy tylko pijany czy potrącony przez autko jakieś.Facet krwawił więc wezwałem pogotowie . Razem z nimi zjawili się policjanci.Facet w międzyczasie stanął na nogi i zaczął się szarpać z medykami.Wtedy z nerwów,bo przeciez mogłem go przejechać sam mu przy....Obecni przy tym policjanci z patrolu który zjawił się nie wzywany/Ech żebyśmy my tak mogli/
    A moja rada co do jazdy nocą - zawsze jeżdżę na długich i zmieniam tylko na czas mijania.Nawet jeśli wieś czy sama droga jest oświetlona

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)