Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Kaniony, jaskinie i ciepłe źródła - Armenia cz.6

Mieszany widok

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Kaniony, jaskinie i ciepłe źródła - Armenia cz.6

Tłumy marudnych turystow poznikaly jak zly sen- wszyscy szybuja tam na nitce pod niebem, w strone swoich hoteli i autokarow. (na samej gorze zdjecia widac wagonik!)

Wieczor schodzi powoli w wąwozy i robi sie coraz bardziej pusto. Coraz bardziej wąwoz jest nasz..

Na dalekim przeciwleglym zboczu majacza ruiny jakis podluznych zabudowan. Nie mam pojecia jak sie tam mozna dostac i ile czasu mogloby to zabrac.

Na samym dnie kanionu, w otoczeniu pionowych skał, niedaleko Diabelskiego Mostu gdzie dzis zmierzamy, widac tez spore ruiny. To chyba to miejsce o ktorym opowiadal nam Paweł! Mial tu byc jakis sredniowieczny uniwersytet, zarosly lianami dzikich pnączy. (choc ten obiekt bardziej przypomina kosciolek

Stad wyglada ze niełatwo tam dotrzec. Idzie jakas sciezka z glownej drogi w dol ale potem przechodzi w urwisko.. Mocno sie zastanawiamy z toperzem czy nie warto by jutro isc TAM a nie jechac pod Aragats.. Ale nie mowimy tego glosno- chlopaki by nam chyba łby urwaly..

Mijamy tez przydrozny grob. Stolik z kieliszkami, obok napoczeta butelka wodki. Przechodzi nam przez mysl zeby sie napic z duchem. Moze mu nalejemy naszej malinowki albo wina? Ale postac z pomnika jakos tak dziwnie swidruje w nas oczami.. Moze woli jak odwiedzaja go tylko przyjaciele i rodzina? Moze woli byc dzis sam? Jednak idziemy dalej bez popasu..

Schodzimy po schodkach w strone rzeki. Na drodze przeblyskiwalo jeszcze slonce. Tu wsrod wysokich skal od dawna czai sie mrok i wilgotny powiew nadchodzacego wieczoru.

Sa tu dwa baseny napelniane woda z cieplych zrodel.

Kawalek rownej skaly pod namioty tez sie znajdzie.
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    Tłumy marudnych turystow poznikaly jak zly sen- wszyscy szybuja tam na nitce pod niebem, w strone swoich hoteli i autokarow. (na samej gorze zdjecia widac wagonik!)
    Tydzień przed Wami, w drodze powrotnej z Karabachu, też bylem pośród turystów wracających do autokaru "na nitce pod niebem".

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Tydzień przed Wami, w drodze powrotnej z Karabachu, też bylem pośród turystów wracających do autokaru "na nitce pod niebem".
    Mysmy tez sie dali namowic na ta kolejke. Wszyscy nam mowili ze to takie cudo wiec pojechalismy. Widac to jedno z bardziej popularnych dla turystow miejsc w Armenii. Drugi to chyba Noravank byl taki zatłoczony.

Jak ty byles to tez byly tam takie tłumy?
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    Jak ty byles to tez byly tam takie tłumy?
    Tłumów nie było. Był deszcz i mgła, kolejka nie jeździła. Do monasteru pojechaliśmy samochodami. Jazda zajmuje ok. pół godziny. Później kolejka zaczęła jeździć. Ja byłem w pierwszej grupie, która wróciła kolejką. Druga część naszej grupy nie miała szczęścia. Kolejka stanęła w połowie drogi i po jakimś czasie wróciła do stacji początkowej, a ich samochód w tym czasie już odjechał. Trzeba było go znowu po nich wysłać.

Dalsza część programu odbyła się z opóźnieniem. Do Erewania wróciliśmy późnym wieczorem.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)