Pokaż wyniki od 1 do 10 z 261

Wątek: SPRZEDAM / KUPIĘ nieruchomość w Bieszczadach

Mieszany widok

diabel-1410
    Guest

Domyślnie Odp: SPRZEDAM / KUPIĘ nieruchomość w Bieszczadach

Przejrzałem dziś oferty na jednym z portali ogłoszeniowych.Normalna cena działki w Bieszczadach wcale nie odbiega od cen na Warmii i Mazurach.Rozsądną działkę budowlaną tzn od 10 do 15 ar można znaleźc bez wysiłku za kwotę pomiędzy 30 a 60 tyś PLN.Oczywiście nie mam tu na myśli Wędliny czy Ciasnej.Ale już Baligród tak.

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Cytat Zamieszczone przez diabel-1410 Zobacz posta
    Przejrzałem dziś oferty na jednym z portali ogłoszeniowych.Normalna cena działki w Bieszczadach wcale nie odbiega od cen na Warmii i Mazurach.Rozsądną działkę budowlaną tzn od 10 do 15 ar można znaleźc bez wysiłku za kwotę pomiędzy 30 a 60 tyś PLN.Oczywiście nie mam tu na myśli Wędliny czy Ciasnej.Ale już Baligród tak.
    Tam Wędliny na pewno są drogie,a w takiej Ciasnej jeszcze więcej kosztują. ...
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Romulus
    Guest

Ceny działek na W-M od zawsze są droższe niż na Podkarpaciu. Wynika z co najmniej kilku faktów:

1). Bardzo duża ilość Jezior a co za tym idzie ilość linii brzegowej lub ilość miejsc w bliskiej odległości od Jeziora w których można wybudować dom i mieć ładną perspektywę.
    2). Szlak WJM - atrakcyjność, pasjonaci żeglarstwa, kajakarstwa,
    3). Sentymentalność / Kulturowość / Architektura / - turyści to głównie Niemcy ale też Holendrzy, Szwedzi, Norwedzy, Litwini, Finowie - też ma wpływ na cenę (pomimo jeszcze obowiązującego zakazu wykupu nieruchomości),
    4) Bliskość Warszawy (200 - 270 km) - to głównie Warszawa w ostatnich latach wykupiła tam działki / domy płacą duże lub bardzo duże pieniądze co też miało wpływ na pozycjonowanie ceny na rynku nieruchomości,
    5) Większa ilość miejsc aktywnego wypoczynku: Wędkarstwo / Grzyby / Rower - nawet dla najmłodszych / - wynika to z płaskiego ukształtowania terenu oraz dużych połaci leśnych.

Te uwarunkowania są oczywiste i przesądzają o tym, że Ceny działek w W-M od zawsze były droższe niż w Bieszczadach.

P.S.
    Na podstawie swoich 14 letnich wojaży po Warmii i Mazurach. Mój styl życia i oczekiwania od życia sprawiają, że Kocham Bieszczady. Mazury i Bieszczady to dwa podobne światy, przy czym te drugie są Bardziej niedostępne i to jest piękne.

Bieszczadnik Awatar Slav
    Na forum od
    10.2014

Wszystko zależy od miejsca, im bardziej turystyczne tym drożej. Za kwotę około 190 tyś. można było nabyć siedlisko 2 hektary, dom 120 mk2 - do wejścia oraz piękną stajnie ( kamień, cegłą). 20-30 kim od Giżycka. Czy w takiej kwocie uda nam się nabyć coś podobnego w Bieszczadach, raczej nie. Pogórze Przemyskie, Pogórze Rożnowsko - Ciężkowicke i Beskid Wyspowy to najtańsze ( odnośnie nieruchomości) okolice w paśmie karpat.

basters27
    Guest

Witam
    Mam na sprzedaż 3 działki budowlane po 30 arów każda w miejscowości krzywe. Blisko media i doprowadzona droga. Kontakt tylko telefoniczny. Cena za ar 5500 do negocjacji. 607-298-486

Administrator Awatar leszczu
    Na forum od
    10.2004
    Rodem z
    Lesko, Poland

Dom w Hołuczkowie koło Tyrawy Solnej!
    globalrealestate_ds_1299_10.jpg
    Film :
    https://www.youtube.com/watch?v=_eC_qWZYa44

Cena 40 000 zł
    Made in BIESZCZADY obecnie Lesko sercem Lutowiska

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów