Pokaż wyniki od 1 do 10 z 186

Wątek: Skitury w Bieszczadach

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Skitury w Bieszczadach

Z bieżących informacji - marnie, marnieńko.
    W sobotę trochę ludzi łaziło po granicznym, na Krzemieniec (to z rozmów ze znajomymi) i także widziałem ślady (nart) na Dziale. Sam wybrałem się najpierw na Caryńską, ale z góry trzeba było narty znosić na plecach. Rano w sobotę na Wetlińskiej było -14 i czyste niebo, a w piątek w nocy (koło 23 dotarłem do schroniska pod Rawki) genialnie rozgwieżdżone niebo.
    W niedzielę dużo mniej śniegu, nawet dostanie się na nartach do parkingu spod schroniska niby możliwe wciąż było, ale mi było też szkoda nart (więcej trawy&błota niż śniegu). W ciągu dnia ubyło dobre kilka cm. Na Rawkach od 40-50cm na górze, do 0-5cm na dole. Śnieg prawie jak świeży (w sobotę), ale w niedzielę już ciężki, taki typowo wiosenny.
    Zdjęcia tutaj -> http://forum.bieszczady.info.pl/show...l=1#post165441
    Ostatnio edytowane przez uszatek_mis ; 29-02-2016 o 14:34

Bieszczadnik Awatar krzychuprorok
    Na forum od
    10.2007
    Rodem z
    Rzeszów/Rymanów

Cytat Zamieszczone przez uszatek_mis Zobacz posta
    ale z góry trzeba było narty znosić na plecach.
    To już dostosowujesz się do tego nowego regulaminu?

Ja już położyłem lage na tej zimie, mam nadzieje, że kolejna będzie lepsza.

Cytat Zamieszczone przez krzychuprorok Zobacz posta
    To już dostosowujesz się do tego nowego regulaminu?
    Hehe, GDYBY był śnieg, to zjazd byłby bezpieczniejszy i znacznie krótszy czasowo. Bo taka mieszanka śniegu, lodu i błota parę razy zachwiała moją postawą ;-)

W sobotę wybrałem się na Krzemieniec i Kamienną.
    Po granicznym na moje oko to jeszcze połazi człowiek na nartach co najmniej 2-3 tygodnie (o ile nie spadnie deszcz i tego nie spłucze). Jest przynajmniej 40-60cm śniegu.
    Nart prawie nie trzeba było nosić tylko kawałek od schroniska na Małą Rawkę, może ze 100m do góry albo i mniej. Potem podchodzić się dało bezproblemowo. Na górze to była taka sztuka dla sztuki, bo bardzo wywiane, ale szlak graniczny z Wlk.Rawki do Krzemieńca to już nadawał się do zjazdu. W obie strony (z Krzemieńca też).
    Z powrotem z Małej Rawki tak 2/3 wysokości ale niżej szkoda nart - no i noszenie.
    W każdym razie miło spędzone 6h.
    Parking na Wyżniańskiej bezśnieżny - narty na plecach do schroniska. Na drodze błoto i kałuże.
    Zdjęcia są w tym wątku -> http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/1905-A-moze-jakies-aktualne-fotki?p=165724&viewfull=1#post165724

Ostatnio edytowane przez uszatek_mis ; 21-03-2016 o 15:11

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)