Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Konie w Bieszczadach

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Konie w Bieszczadach

Witajcie wszyscy,
    W Bieszczadach byłem kilka razy i ogólne rozeznanie posiadam. W tym roku jednak, 9-cio letnia córa, chciałaby pouczyć się (właściwie rozpocząć naukę) jazdy konnej. W Bieszczadach właśnie.
    Stąd pytanie: gdzie wg Szanownych Forumowiczów najlepiej? Moje typy: U Prezesa, Trohaniec, Rusinowa Polana, Tarnawa Niżna, Połoniny - Żubracze.
    Czy ktoś? coś? był? słyszał?

Z góry dziękuję za odpowiedzi, K.

Forumowicz Roku 2016
    Kronikarz Roku 2016
    Forumowicz Roku 2014
    Forumowicz Roku 2013
    Ekspert Roku 2012
    Awatar Wojtek Pysz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Jarosław

Cytat Zamieszczone przez mejlunek Zobacz posta
    Stąd pytanie: gdzie ... najlepiej?
    Myślę, że nie znajdzie się odważny, który stwierdzi, że wie, gdzie najlepiej;-)

Słyszał. Jeśli 600 metrów (odległości od Bieszczadów) nie stanowi przeszkody, to "Stadnina Stary Łupków" w Łupkowie.

K.
    Śmiało możesz rozwinąć, wszystkie imiona rozpoczynające się od "K" są bardzo ładne

Bieszczadnik Awatar Slav
    Na forum od
    10.2014

Witajcie wszyscy,
    W Bieszczadach byłem kilka razy i ogólne rozeznanie posiadam. W tym roku jednak, 9-cio letnia córa, chciałaby pouczyć się (właściwie rozpocząć naukę) jazdy konnej. W Bieszczadach właśnie.
    Stąd pytanie: gdzie wg Szanownych Forumowiczów najlepiej? Moje typy: U Prezesa, Trohaniec, Rusinowa Polana, Tarnawa Niżna, Połoniny - Żubracze.

Z góry dziękuję za odpowiedzi, K.
    W 2010 miałem okazje jeździć w Lutowiskach. Była tam młodziutka instruktorka,która potrafiła prowadzić lekcje dla początkujących. Możesz umówić się na 1 godz. w typowanych stajniach,zobaczysz i zdecydujesz.

Dwa dni temu wróciliśmy z obozu U Prezesa... i już nie możemy się doczekać kiedy tam wrócimy. W sezonie ośrodki jeździeckie głównie opierają się na obozach. Nie wiem jak jest gdzie indziej, ale tam jeździli z nami ludzie z zewnątrz- Prezes ma sporo koni i zdarzało się, że na niektóre jazdy dochodził ktoś spoza obozu. Trzeba pytać. Trochę jeżdżę, posiadam nawet własnego konia, ale to co tam przeżyłem było absolutnie przygodą mojego dotychczasowego życia. Super człowiek, super konie, genialne trasy. Wrażenie z jazdy nie dające się tak po prostu opisać- trzeba przeżyć samemu. Polecam.

Dziękuję za odpowiedzi. W pierwszej kolejności zatem, skontaktuję się z tymi trzema poleconymi przez Was.
    Pozdrawiam, Krzysiek

Bieszczadnik Awatar maciejka
    Na forum od
    07.2009

Dziękuję za odpowiedzi. W pierwszej kolejności zatem, skontaktuję się z tymi trzema poleconymi przez Was.
    Pozdrawiam, Krzysiek
    Witaj, nie będzie tak łatwo dołączę kolejny namiar, również go zachwalając. Jest to stadnina TABUN w Polanie, oferująca jazdy na oklep na koniach huculskich, w formie obozów, rajdów, indywidualnych spotkań: http://www.tabun.pl/o-nas/
    Cytat Zamieszczone przez Wojtek Pysz Zobacz posta
    Myślę, że nie znajdzie się odważny, który stwierdzi, że wie, gdzie najlepiej;-)
    A ja podejrzewam, że ludzi, którzy tym się zajmują (prowadzą takie stadniny) łączy zamiłowanie do gór, do koni, do przyrody.
    TABUN prowadzi właśnie taka rodzina, najstarsze dzieci, są już wieloletnimi instruktorami. Mają dar dzielenia się swoją pasją.
    Ten ośrodek, który polecam znam z relacji dziecka, które było na obozie konnym oraz z własnego, bardzo dobrego wrażenia.

Dzięki bardzo za kolejny namiar.
    Pozdrawiam, Krzysiek

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)