Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: To nie pierwszy taki Twój tekst [wydzielony]

Widok wątkowy

sturnus
    Guest

Domyślnie Odp: To nie pierwszy taki Twój tekst [wydzielony]

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    [...] Jak było w tym wypadku, nie mnie sądzić – jednego jestem natomiast pewien, teraz nastały takie czasy, że źle widziane jest zwracanie uwagi innym na brak kultury bądź danie do zrozumienia, że zadawać należy pytania konkretne i precyzyjne a nie na poziomie starszaków z przedszkola (i nie chodzi mi o tą konkretną sytuację, która spowodowała dyskusję, tylko o większość tego typu postów pojawiających się głównie w okresie wakacyjnym).[...]
    Bazyl... Piszemy tu właśnie konkretnym przypadku. I to że Heniu jest aktywnym forumowiczem oraz udziela się poza forum nie zmieni tego że obraził tego konkretnego człowieka. Pierwszy raz obraził zlewając go, drugi zarzucając jemu brak kultury. A że nie potrafi powiedzieć "mea culpa".... Więc proszę Cię Bazyl, ten wątek dotyczy tej konkretnej sytuacji, pisz odnosząc się do niej, a nie przypominaj zasług Henia wynosząc go na piedestał.

[...] Sugerowane przez Ciebie milczenie nie jest żadnym rozwiązaniem. Jak zaczniemy wszyscy milczeć bo będziemy myśleć, że to co chcemy napisać jest zbyt błahe, niemądre lub może kogoś urazić - to jak będzie wyglądało forum?[...]
    Sugerowałem milczenie gdy nie mamy do powiedzenia nic mądrego, wnoszącego do dyskusji. Natomiast dziwi mnie:

[...] Dużo lepsze jest właśnie wytknięcie komuś jakiegoś zachowania, jak ma to w tej chwili miejsce i danie mu możliwości przedstawienia własnych racji.[...]
    Dziwi, bo właśnie to uczyniłem. I co? komu się zbiera? Kto winien? :D Gwoli przypomnienia: To nie ja zacząłem ten wątek. Ale że mam nie za wiele postów, nie bywam na KIMB'ach, więc... huzia na Józia. Jest po kim się przejechać i meritum sprawy zepchnąć na boczny tor. Jakoż napisałem wcześniej. Towarzystwo wzajemnej adoracji. Nie chce mi się już więcej pisać. Tym bardziej, że już nie mam takiej możliwości.

Żegnam więc wszystkich...
    Do zobaczenia na szlaku
    Ostatnio edytowane przez sturnus ; 20-11-2016 o 20:16

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)