Pokaż wyniki od 1 do 10 z 306

Wątek: Nasze wędrowanie po Bieszczadach

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2009

Domyślnie Odp: Nasze wędrowanie po Bieszczadach

Tereny fajne, tam można jeszcze głębiej się zapuszczać. Pamiętam swoją pierwszą tam wędrówkę, której przyczynkiem było odnalezienie na mapie Compass-u nazwy "Las Bełchowski". Wtedy odkrycia na nowych katastrach jakiejś wydzielonej działki w środku lasu, przeglądanie WIG-ówek i plan trasy sam wskoczył. W późniejszych latach były jeszcze poprawki, parę dodatkowych obiektów do znalezienia/zobaczenia.
    Oglądając Twój film już miałem wrażenie, że szliście do jedynej kapliczki w Kamiennem - przy nieistniejącej drodze od miejsca, gdzie stała karczma na górze do cerkwiska - kapliczka jest tak mniej więcej w jej połowie.
    Pierwsze zdjęcie jest z 2011r, drugie (po wymianie okna) z 2014r.
    2011.jpg2014.jpg

Bieszczadnik Awatar zbyszek1509
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Gostynin

Cytat Zamieszczone przez Dlugi Zobacz posta
    ...Oglądając Twój film już miałem wrażenie, że szliście do jedynej kapliczki w Kamiennem - przy nieistniejącej drodze od miejsca, gdzie stała karczma na górze do cerkwiska - kapliczka jest tak mniej więcej w jej połowie...
    Wcześniej nie wiedziałem, że jesteśmy w okolicy jedynej kapliczki w Kamiennem. Dopiero Twoja sugestia o mapie Compass-u, pozwoliła mi ją zlokalizować. Natomiast na mapie WIG i Ruthenus-a, nie jest ona naniesiona. A przecież nasza trasa w tych okolicach, przebiegała w bliskiej odległości. Prawdopodobnie odbijając w prawo, aby ominąć wyjątkowo duże zachaszczenie, przeoczyliśmy kapliczkę. A szkoda .

Mapa WIG.jpg

Dzięki za dodatkową informację, będzie ona przydatna w przyszłości.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

No to jak to ? tak to ?
    Przecież kapliczka w Kamiennem leży od dłuższego czasu na mojej liście oczekującej do wątku " Zagubione kapliczki"
    Jesienią z kolegą mieliśmy zaplanowany tam wyjazd, który w ostatniej chwili musiał być odwołany.
    Trzeba się spieszyć, wprawdzie przed Dlugim nie zdążę, ale jest szansa wyprzedzić Zbyszka

Bieszczadnik Awatar zbyszek1509
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Gostynin

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    No to jak to ? tak to ?
    Przecież kapliczka w Kamiennem leży od dłuższego czasu na mojej liście oczekującej do wątku " Zagubione kapliczki"
    Jesienią z kolegą mieliśmy zaplanowany tam wyjazd, który w ostatniej chwili musiał być odwołany.
    Trzeba się spieszyć, wprawdzie przed Dlugim nie zdążę, ale jest szansa wyprzedzić Zbyszka
    No to Heniu kolejny raz prowokuje mnie do podjęcia jedynie słusznej decyzji. Jednak, z tak wytrawnymi "łazikami" nie mam szans stawać w szranki, aby się ścigać w dotarciu do tej jedynej kapliczki. Ale obiecuję, że wykażę maksimum dobrej woli, aby w czerwcu ją odszukać. Poczynię pewne modyfikacje w poprzedniej trasie i zapuszczę się głębiej , a teren jest przecież atrakcyjny. Moje pierwsze podejście do cerkwiska miało miejsce we wrześniu 2013 r. W trakcie typowo samochodowej wycieczki, jadąc od Płonnej na pierwszym "skrzyżowaniu" spotkałem dwóch panów w strojach maskujących, którzy skutecznie odradzili mi dojazd do cerkwiska. Sugerowali, że tam nic już nie ma i szkoda samochodu, aby tą drogą jechać. Ale, do kapliczki Koła Łowieckiego "Jarząbek" dojechałem i oko widokami nacieszyłem .

Kapliczka1.jpg Kapliczka2.jpg Kapliczka3.jpg Widok.jpg

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)