Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Wątek: Łupki syderytowe w Bieszczadach?

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Łupki syderytowe w Bieszczadach?

Szanowny Panie Michale nie zrzędź ale podziwiaj jak podniósł się poziom merytoryczny forum od czasu Twojej ostatniej bytności.
    Wstęp wzbroniony. Ścieżka obok. Nie weszliśmy w czasie prac.Przewodnicy mają taką zieloną legitymację, która pomaga nam w pracy. Nie każdy jest chemikiem, z tą wyobraźnią jest różnie więc zapytałam się na forach o te łupki.

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Witam
    Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Szanowny Panie Michale nie zrzędź ale podziwiaj jak podniósł się poziom merytoryczny forum od czasu Twojej ostatniej bytności.
    Wstęp wzbroniony. Ścieżka obok. Nie weszliśmy w czasie prac.Przewodnicy mają taką zieloną legitymację, która pomaga nam w pracy. Nie każdy jest chemikiem, z tą wyobraźnią jest różnie więc zapytałam się na forach o te łupki.
    Kurde!!! Lucyna
    Po kiego grzyba mnie tak podpuszczasz?! Może i jestem stara zrzęda (no nie Katarzynowość), ale w kwestii merytoryki podnosisz mi ciśnienie do 200, co w moim wieku wiąże się z pożegnaniem Bieszczadów.

Wstęp jest wzbroniony dla wszystkich. Tą swoją zieloną kartką - sorry - kartą możesz pomachać później (oby Ci narodowy fundusz zdrowia nie musiał wyjaśniać) - jak Ci wlepią mandat.

Co do meritum (nie myl tego z merytoryką - to nie moje słownictwo - brrr) - jaką masz odpowiedź z innych "forumów". Konkretnie!!!! Bez bawełny!!!

P.s.
    nie ma w tym żadnej złośliwości - sam jestem ciekaw ewentualnych wyjaśnien - rozwiązań (Browar - to o czym piszesz w tym wątku nie ma raczej miejsca w tym, ani sąsiednym kamieniołomie. Pobrałem próbki do analizy - ni chu chu - to nie to)
    Lucynka - ścieżka jest daleko obok. I nazywa się jakoś z geologicznego. Hę.

Pozdrawiam

lucyna
    Guest

Ok

Jest dwie ścieżki. Jedna Gołoborze, druga wiedzie obok kamieniołomu. Sprawdź.
    Miałam problem, GB na 321 gory problem rozwiązał.
    Kwestia bezpieczeństwa. Wiesz o tym, że publicznie nie mogę o pewnych sprawach rozmawiać.

Dziekuję wszystkim za próby odpowiedzi.

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Jest dwie ścieżki. Jedna Gołoborze, druga wiedzie obok kamieniołomu.
    A nie pomyliły Ci się aby kamieniołomy? Bo Gołoborze do kamieniołomu Huczwice ma się nijak, a do ZG "Rabe" owszem.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Ok

Jest dwie ścieżki. Jedna Gołoborze, druga wiedzie obok kamieniołomu. Sprawdź.
    Miałam problem, GB na 321 gory problem rozwiązał.
    Kwestia bezpieczeństwa. Wiesz o tym, że publicznie nie mogę o pewnych sprawach rozmawiać.

Dziekuję wszystkim za próby odpowiedzi.
    Hehehe.....
    zara zara - co to za próba ściemniania!!!
    Jak Ci pisałem - sorki bazgrałem, że tam szlaban - to mi teraz kota ogonem odwracasz?
    Takie szacunio dla starych wyrypiarzy?
    Dawaj mi tu zara te odpowiedź od Pana GB!!!
    I nam wsiem nie kumatym!
    P.s
    Nie ściemniaj tym bidulkom o postach <5 - ścieżka geologiczna jest jedna

Pozdrawiam

P.s.
    o wynikach analiz nie będę gadał - opisu minerału tyż nie będzie. To gorsze niźli te grzybki, o których tudzież, tamoś, czy jakoś tak skrobiecie.

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    A nie pomyliły Ci się aby kamieniołomy? Bo Gołoborze do kamieniołomu Huczwice ma się nijak, a do ZG "Rabe" owszem.
    No i wrypał mi się ziomal z Opola!!!
    Czy tego Gościa nie można spuścić gdzieś na dłuższy urlop?

lucyna
    Guest

Mówię o pierwszym kamieniołomie. Po prawej stronie jest kamieniołom, obok wejścia napis ostoja. Droga leśna, nie chodzę nią ale wchodzę na drogę wiodącą do kamieniołomu. Zatrzymuję się ok. 50 m od ściany. Widok przepiękny, jedno z najładniejszych miejsc w Bieszczadach. Piaskowce, łupki, rogowce przepięknie prezentują się w odsłonie fliszu karpackiego. Oprócz mnie tylko jeden przewodnik tam wchodzi. Coście się czepili tego kamieniołomu. Nie mówię o Rabem ale o kamieniołomie pomiędzy Bystrem, a Rabem. Z tego co pamiętam z tablicy informacyjnej nazywa się on Huczwice. Nie chodzi mi onieistniejącą wieś ale o nazwę kamieniołomu.

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez Michał Zobacz posta
    No i wrypał mi się ziomal z Opola!!!
    Czy tego Gościa nie można spuścić gdzieś na dłuższy urlop?
    Bo ja jestem pedantem merytorycznym (czasami) ;-) i jak czytam że rzeka wylała w Londynie, to nie lubię się dowiadywać na drugi dzień że chodziło o Paryż. A ZG Huczwice (pierwszy post) i ZG Rabe to pod względem geologicznym dwie różne bajki o czym sam wiesz najlepiej (se kamola ostatnio do Opola przywiozłem z Rabego). Więc się kurna pytam: o jakim kamieniołomie w końcu mówicie i się więcej nie wtryniam, bo jak już zacząłem to czytać to teraz musze brnąć do końca i psia krew mam się nie dowiedzieć kto zabił?
    p.s - na urlopik owszem, w przyszłą środe - mam wolne miejsce, daj znać i jedziemy szukać sy_coś tam_tych_rytów albo i co innego.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

lucyna
    Guest

Panie Michale ulubiony dwie. Jedna Gołoborze, druga obok kamieniołomu pomiędzu Bystrem, a Rabem. Jesteśmy umówieni latem więc organizujemy tam wyprawę. Ten kto przegra stawia dobre wino albo umawia się na spotkanie z miśką z Otrytu. Jestem pewna tego.Właśnie konsultowałam się z kumplem.

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Mówię o pierwszym kamieniołomie. Po prawej stronie jest kamieniołom, obok wejścia napis ostoja. Droga leśna, nie chodzę nią ale wchodzę na drogę wiodącą do kamieniołomu. Zatrzymuję się ok. 50 m od ściany. Widok przepiękny, jedno z najładniejszych miejsc w Bieszczadach. Piaskowce, łupki, rogowce przepięknie prezentują się w odsłonie fliszu karpackiego. Oprócz mnie tylko jeden przewodnik tam wchodzi. Coście się czepili tego kamieniołomu. Nie mówię o Rabem ale o kamieniołomie pomiędzy Bystrem, a Rabem. Z tego co pamiętam z tablicy informacyjnej nazywa się on Huczwice. Nie chodzi mi onieistniejącą wieś ale o nazwę kamieniołomu.
    No to tera się czepiem - nie Rabem, a Rabe. I zabij mnie jak chcesz. Ale mówisz o czymś innym (zakładam - tfu! - wykluczam działanie grzybków. Za wcześnie na żniwa).
    Tam są dwa kamieniołomy - a jedna ścieżka geologiczna.

Możemy sobie dać po ... jak tam będę.

Pozdra

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)