Strona 21 z 51 PierwszyPierwszy ... 11 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 502

Wątek: Turnicki Park Narodowy- reaktywacja!

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

Domyślnie Odp: Turnicki Park Narodowy- reaktywacja!

Witam wszystkich...
    W Gorach Turczańsko - Sanockich wiosna w pelni, przyroda budzi się do życia. Wypalone łaki i dzikie wysypiska smieci powoli maskuje ożywcza zieleń:)
    W każdym razie przyroda Turczańska cieszy oko i oby było tak najdłuzej.
    Co z Turnickim? Miejmy nadzieję,że rozpoczęta kampania pobudziła trochę myslenie obywatelskie - bo o to tu tak naprawdę chodzi. Warto zastanowić się, czy nie należy ograniczyć uzytkowania lasu w tym regionie. Mam nadzieję,iż ta publiczna dyskusja dała do myslenia gospodarzom tamtejszych lasów, że można pogodzić wartości przyrodnicze z potrzebami i wymogami gospodarki leśnej.
    Pozdrawiam i zapraszam ...nad Turnicę...W szczególności do gościnnych właścicieli kwater agroturystycznych.

lucyna
    Guest

Właśnie wróciłam z okolic Turnicy. Przyroda jest piękna, wprost zachwycająca. Niestety, czasami nie można jej podziwiać. Dziś nam się to przydarzyło. Jechałam drogą z Birczy w kierunku Kalwarii Pacławskiej. Byłam przerażona. Doslownie pot spływał mi po plecach. Fatalna nawierzcnia, do tego już przyzwyczaiłem się. Ale tam są czynne osuwiska na jezdni. W kilku miejscach Wiar podmywa asfalt, są załamania poboczy i małych fragmentów jezdni. Dwa duże osuwiska pokryto czarnym żwirem. Jezdnia wraz z tą podsypką osiada. Są duże złamania asfaltu. Potem pojechaliśmy przez Nowe Sady. Nawierzcnia drogi także bardzo zniszczona.
    Kilku osobom z branży turystycznej mówiłam o projekcie stworzenia Turnickiego PN. W Krasiczynie w zamku i muzeum pomysł spodobał się.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Oczywiscie ze sie spodobal bo braznza turystyczna lubi parki narodowe i lubi na nich zarabiac bo na rezerwacie juz nie ma takiego biznesu
    Ostatnio edytowane przez klopsik ; 03-05-2008 o 22:42 Powód: orto

lucyna
    Guest

Nie będę polemizować z Tobą. Jesteś członkiem branży turystycznej. Wiesz lepiej niż ja czy chcesz na tym parku zarabiać czy też nie

Oczywiście jest znacznie lepiej gdy Turnicę wycinają . Wtedy obrońcy tych lasów tacy jak Ty mogą z czystym sumieniem mówić: branża turystyczna trzyma się od puszczy z daleka, nic jej nie grozi.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Oczywiscie ze nie chce zarabiac na Turnicy i nie chce tam parku narodowego i mowie to glosno za to TY bedziesz zarabiac I chcesz parku wiec oki ochrona przyrody to bizenes jak kazdy inny wiec zycze duzych zarobkow

lucyna
    Guest

Wybacz ale to niezbyt logiczne co piszesz. Ja od dawna zarabiam na Turnicy.Dobrze o tym wiesz. Jeżeli masz mimo to wątpliwości to spójrz na mój podpis. Arłamów się kłania i kilka programów łącznie z Bobrową Doliną.
    Czy tak trudno zrozumieć, że można coś robić bez liczenia na korzyści materialne? Jedyne co słyszę z Twoich ust to pieniądze, pieniądze, pieniądze.
    Może zajmiesz się czymś konstruktywnym? Chcesz pomóc Turnicy, chcesz rezerwatów to zrób coś wreszcie konkretnego, a nie gadaj wciąż w kółko o kasie i branży turystycznej.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 04-05-2008 o 23:03

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Wybacz ale to niezbyt logiczne co piszesz. Ja od dawna zarabiam na Turnicy.Dobrze o tym wiesz. Jeżeli masz mimo to wątpliwości to spójrz na mój podpis. Arłamów się kłania i kilka programów łącznie z Bobrową Doliną.

MHM i zapewne masz tam grupy co wekend ?A tak serio to im wiecej sie pisze o tym ze jest tam fajnie i dziko tym wiecej osob chce to zobaczyc i takie domino juz zostalo puszczone juz polecialo

Czy tak trudno zrozumieć, że można coś robić bez liczenia na korzyści materialne?

TAK mnie jest BARDZO trudno

Jedyne co słyszę z Twoich ust to pieniądze, pieniądze, pieniądze.
    Może zajmiesz się czymś konstruktywnym?

Zajmuje sie tym caly czas, przypominam forumowicza na czym swiat stoji a konkretenie ze ochroniarze przyrody wcale niezle zyja z ochrony oraz pobocznie branza turystyczna

Chcesz pomóc Turnicy, chcesz rezerwatów to zrób coś wreszcie konkretnego, a nie gadaj wciąż w kółko o kasie i branży turystycznej.
    toc robie pisze o meritum sprawy ze robicie krzywde przyrodzie tak rejon TURNICY byl dobry dopoki bylo spokojnie i cicho teraz juz przeszlosc

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Witaj ulubiona Pani P.
    Czy tak trudno zrozumieć, że można coś robić bez liczenia na korzyści materialne?
    No - jak trudno zrozumieć taaaką filozofię. To w końcu liczysz te korzyści czy tylko li zarabiasz?
    Świetnie to się wpisuje w okrutnie niegramotnie (niegramatycznie) konstruowane posty niejakiego p-panc.

Gdzie miejsce na te Wasze (bo z pewnością nie moje!) Bieszczady. W kieszeni?

Zdrówka życzę

lucyna
    Guest

Michale pewne rzeczy wyjaśniliśmy sobie na PW na wyliczance. Proszę trzymaj się umowy.
    Jakie korzyści? Tylko takie, że naraziłam się kilku osobom i tracę klientów. Nie skarżę się lecz informuję.

Znasz ten kawał z czasów PRL? Jakie partie rządzą Polską Ludową? PZPR i PZŁ.

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Od razu soooorrry za off top
    Wybacz Lucynka
    Michale pewne rzeczy wyjaśniliśmy sobie na PW na wyliczance. Proszę trzymaj się umowy.
    Jakie korzyści? Tylko takie, że naraziłam się kilku osobom i tracę klientów. Nie skarżę się lecz informuję.

Znasz ten kawał z czasów PRL? Jakie partie rządzą Polską Ludową? PZPR i PZŁ.
    Czegoś tu nie rozumiem. Na PW nic nie mam i nie miałem od Ciebie- czyli zapewne mylisz mnie z kimś innym.
    Czy mam rozumieć, że przyznajesz się publicznie do zarabiania kosztem chronienia/tworzenia? Mnie to pomadka - ten rejon to nie Bieszczady. I ponownie piszę wyraźnie - jestem przeciwny utworzeniu tam parku narodowego. I nie mam z tego tytułu korzyści ani możliwości zarabiania.
    I mam to głęboko w "czarnej dziurze". I jeszcze powtórzę - utrzymajmy te parki, które mamy - ale tak aby spełniały WSZELKIE wymogi stawiane Parkom Narodowym.

P.s.
    Moje PW jest aktywne - więc jak off to proszę bardzo. Mój adres mailowy także jest ogólnie dostępny.

END w tym wątku

Serdeczne pozdrówka

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)